Άντα Χέγκερμπεργκ: Η γυναίκα του Τόμας Ρόγκνε του Απόλλωνα είναι ο Ρονάλντο των γυναικών

Η σύζυγος του Τόμας Ρόγκνε, Άντα Χέγκερμπεργκ, είναι μία από τις πιο χαρισματικές σκόρερ στο ποδόσφαιρο γυναικών με επιδόσεις που θα ζήλευαν πολλοί.

Άντα Χέγκερμπεργκ: Η γυναίκα του Τόμας Ρόγκνε του Απόλλωνα είναι ο Ρονάλντο των γυναικών
IG/ADAHEGERBERG

Ο Απόλλων Σμύρνης απέκτησε τον Τόμας Ρόγκνε για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη Super League Interwetten.

Ωστόσο, δεδομένα θα μπορούσε να αποκτήσει και τη σύζυγό του. Τον Μάιο του 2019 ο 31χρονος στόπερ ένωσε τη ζωή του με τη σούπερ σταρ, Άντα Χέγκερμπεργκ.

Σε αντίθεση με τον σύζυγό της η 25χρονη αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και διακρίνεται για την ευχέρεια της στο σκοράρισμα.

Από τα Ερασιτεχνικά της Νορβηγίας στην κορυφαία Λιόν

Η Χέγκερμπεργκ γεννήθηκε στο Μόλντε, αλλά μεγάλωσε στην Σανταλσόρα. Εκεί έκανε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα παρέα με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Αντρίνε.

Γρήγορα η οικογένειά της μεγάλωσε στο Κόλμποτν και μαζί άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη και η Άντα. Στην Κόλμποτν έκανε και το ντεμπούτο της σε επίπεδο γυναικών παρά το γεγονός ότι ήταν ακόμα 15 ετών.

Στην πρώτη της χρονιά έπαιξε τριάντα παιχνίδια και κατάφερε να πετύχει 15 τέρματα. Οι εμφανίσεις της έκαναν γρήγορα την Στάμπαεκ να κινηθεί για την απόκτησή της και εκείνη δικαιώθηκε αφού μέτρησε σε 18 αγώνες 25 τέρματα.

Στα 18 της βγήκε για πρώτη φορά από τα σύνορα της Νορβηγίας με την γερμανική Τουρμπίνε Πότσδαμ να τη εντάσσει στο δυναμικό της. Επί γερμανικού εδάφους μέτρησε σε 25 αγώνες 11 γκολ.

Στην πανίσχυρη Λιόν βρήκε την Ιθάκη της

Το καλοκαίρι του 2014 ήρθε η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα της. Η σπουδαία Λιόν ήταν εκείνη που της προσέφερε ένα συμβόλαιο και εκείνη φυσικά το αποδέχτηκε.

Από τότε μέχρι και σήμερα η Άντα Χέγκερμπεργκ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαλλικής ομάδας και είναι μία από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της.

Παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 125 ματς και έχει πετύχει 149 τέρματα οδηγώντας την ομάδα της σε μια απόλυτη αυτοκρατορία.

Σε αυτό το διάστημα η Λιόν έχει πέντε διαδοχικά νταμπλ στη Γαλλία και ισάριθμες κατακτήσεις Champions League ούσα η απόλυτη πρωταγωνίστρια εντός και εκτός συνόρων.

Η διαμάχη της με την Ομοσπονδία της Νορβηγίας

Πέρα από εξαιρετική ποδοσφαιρίστρια η Άντα Χέγκερμπεργκ είναι και μία έντονη προσωπικότητα, αφού η διαμάχη της με την Ομοσπονδία της Νορβηγίας ξεπέρασε τα όρια της σκανδιναβικής χώρας.

Η 26χρονη έχει σταματήσει από το 2017 από την Εθνική ομάδα της χώρας της καταγγέλλοντας την Ομοσπονδία για την κατάσταση που υπήρχε στο ποδόσφαιρο γυναικών της Νορβηγίας.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η διαμαρτυρία της έφερε αλλαγές σε πολλά πράγματα εκείνη εξακολουθεί να απουσιάζει παλεύοντας για τα δικαιώματα των γυναικών.

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν. Η περίοδός μου στην εθνική ομάδα μου προκαλούσε εφιάλτες" είχε αναφέρει σε συνέντευξή της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK