Ανταλλαγή Σαλάχ - Εμπαπέ κι άλλα swaps που τάραξαν το ποδόσφαιρο

Τα όσα θ' ακούσουμε και όσα θα διαβάσαμε μέχρι να γραφτεί ο επίλογος της ιστορίας του Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί δεν θα έχουν προηγούμενο. Τελευταία, κυκλοφόρησαν σενάρια ανταλλαγής του Γάλλου με τον Σαλάχ. Εντυπωσιακό, όπως εντυπωσιακές ήταν κι άλλες τέτοιες κινήσεις στο παρελθόν. Το Contra παρουσιάζει τις καλύτερες.

Ανταλλαγή Σαλάχ - Εμπαπέ κι άλλα swaps που τάραξαν το ποδόσφαιρο
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Είναι μερικές ώρες που στο διεθνή Τύπο αναπαράγεται σενάριο που θέλει της Παρί - Λίβερπουλ να σκέφτονται να προχωρήσουν σε μία ανταλλαγή που πράγματι όμοιά της δεν έχει γίνει στο παρελθόν.

Το να μπουν σε swap οι Κιλιάν Εμπαπέ και Μοχάμεντ Σαλάχ θα είναι η μεγαλύτερη "βόμβα" στο ποδόσφαιρο αναφορικά με τις ανταλλαγές. Πάντως, κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτοφανές. Έχουν ξαναγίνει τέτοιες κινήσεις μεταξύ μεγάλων ομάδων που έκαναν τους οπαδούς να τρίβουν τα μάτια τους ή να απορούν. Το Contra μάζεψε μερικές απ' αυτές...

Ετό - Ιμπραχίμοβιτς (2009)

Μετά από το τρεμπλ του 2009 η Μπάρτσα πλήρωσε 45.000.000 ευρώ την Ίντερ και έδωσε τον Ετό ως αντάλλαγμα για τον Ιμπραχίμοβιτς. Ο Καμερουνέζος κατέκτησε με τον Μουρίνιο άλλο ένα τρεμπλ, ενώ ο Ζλάταν ακόμα προσπαθεί να ξεχάσει το πέρασμά του από την Βαρκελώνη και τη συνεργασία του με τον Γκουαρντιόλα.

Λουίς Γκαρσία - Τόρες (2007)

Η Λίβερπουλ κάνει δικό της τον Φερνάντο Τόρες και πληρώνει την Ατλέτικο Μαδρίτης 36.000.000 ευρώ, στέλνει πακέτο στην ισπανική πρωτεύουσα και τον Λουίς Γκαρσία.

Μπαπτίστα - Ρέγιες (2006)

Τελευταία ημέρα των μεταγραφών και η Ρεάλ τα βρίσκει με την Άρσεναλ για να στείλει στο Λονδίνο τον Μπαπτίστα, ενώ ο Ρέγιες ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο. Ο Ισπανός βοηθάει τη νέα του ομάδα να κατακτήσει το 30ο της πρωτάθλημα.

Σιμεόνε - Βιέρι (1999)

Η Ίντερ προσπαθεί απεγνωσμένα να φέρει στο Μιλάνο τον Βιέρι. Τι κάνει; Προσφέρει στην Λάτσιο 40.000.000 ευρώ και τον Ντιέγκο Σιμεόνε ως αντάλλαγμα. Η συμφωνία κλείνει και Ιταλός επιθετικός κάνει σπουδαία καριέρα στη νέα του ομάδα.

Κουαρέσμα - Ντέκο (2004)

Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα έχει πάρει τη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν τραβάει. Οι Καταλανοί θέλουν τον υπερηχητικό εκείνη την περίοδο, Ντέκο στο Καμπ Νου και δίνουν στην Πόρτο τον Κουαρέσμα συν 15.000.000 ευρώ με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια.

Αλέξις Σάντσες - Μιχιταριάν (2018)

Η Γιουνάιτεντ προσφέρει στην Άρσεναλ τον Μιχιταριάν για τον Σάντσες. Οι δύο πλευρές τα βρίσκουν χωρίς ωστόσο κάποιος από τους δύο ποδοσφαιριστές να δικαιώσει τις ομάδες αμφότερες.

Άξια αναφοράς

Υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις ανταλλαγών. Για παράδειγμα αυτή που η Ίντερ έδωσε τον Φάμπιο Καναβάρο το 2004 στην Γιουβέντους για να πάρει τον Φαμπιάν Καρίνι. Το ποιος έχασε απ' αυτή την έμπνευση δεν αξίζει καν να το αναφέρουμε.

To 1996 η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε ένα ποσό στην Ίντερ και τον Ζαμοράνο για να κάνει δικό της τον Ρομπέρτο Κάρλος. Είχαν μάτι οι άνθρωποι που έκαναν τη δουλειά στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Επίσης, το 2011 η Τσέλσι προσέφερε στην Μπενφίκα πάνω από 20.000.000 ευρώ και τον Μάτιτς για να κάνει δικό της τον Νταβίντ Λουίζ. Αυτές ήταν μερικές από τις σημαντικότερες ανταλλαγές στην ιστορία του ποδοσφαίρου και περιμένουμε τις επόμενες.

Διαβάστε περισσότερα

Ουκρανία: Αστέρια εκατομμυρίων στη δίνη του πολέμου

Ο "μίνι Καμπίπ" Χασμπούλα δίνει την πιο ωραία απάντηση όταν τον ρωτάνε αν φοβάται τον Ο'Νίλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK