Αντερλεχτ - Μπέτις 0-1

Αντερλεχτ - Μπέτις 0-1
Η παράδοση που θέλει την Αντερλεχτ να μην έχει κερδίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Νοέμβριο του 2003 συνεχίστηκε. Η Μπέτις άλωσε το Βέλγιο, σε έναν αγώνα που είχε τέσσερα δοκάρια και τελικά βρήκε την λύση στο 69’, με τον Ολιβέιρα. Δικαιούνταν την νίκη οι παίκτες του Φερέρ, αλλά και αυτοί του Βερκότερεν θα μπορούσαν να σκοράρουν σε αρκετές περιπτώσεις.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη ευκαιρία, σε μία φάση που ο Γέστροβιτς σημάδεψε το δοκάρι του Ντόμπλας. Οι Ισπανοί απάντησαν με τον Ολιβέιρα στην συνέχεια της φάσης, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να σκοράρει όντας μόνος στο πέναλτι.

O αγώνας ήταν εξαιρετικός και μέσα σε τρία λεπτά (14’-17’) οι Μπένζα και Μέλι έφθασαν κοντά στο γκολ, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Το ρεσιτάλ των δοκαριών συνεχίστηκε, με τον Μιγκέλ Ανχελ να είναι αυτός που βρήκε το οριζόντιο, έπειτα από κοντινή κεφαλιά στο 20’. Οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι της αναμέτρησης και σε συνεχόμενες ευκαρίες ζήτησαν το γκολ, το οποίο πάλι δεν ήρθε ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, με τους παίκτες του Φερέρ να κάνουν χατ-τρικ στα δοκάρια με τον Χοακίν.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν έπεσε ούτε στην επανάληψη. Οι Μπένζα και Γιέστροβιτς ακούμπησαν το γκολ για τους Βέλγους, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Αυτό που δεν έκανε έκπληξη ήταν και το τέταρτο δοκάρι των Ανδαλουσιάνων, με τον Ολιβέιρα και πάλι να μην μπορεί να νικήσει τον Πρότο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Τελικά ο Βραζιλιάνος «έσπασε» την κακοδαιμονία του και στο 69’ αξιοποίησε την πάσα του Χοακίν και με το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε την ομάδα του μπροστά.

Οσον και αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν την πολυπόθητη ισοφάριση και οι Ισπανοί έφθασαν στην πρώτη τους νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Αντερλεχτ: Πρότο, Φαν Ντερ Μπόρε, Ντε Μαν, Τίχινεν (80' Σερχάτ), Ντέσαχτ, Βαντερχάγκε (86' Μπασέτζιο), Βίλιεμσον, Γκόορ, Ζέτερμπεργκ, Μπένζα, Γιέστροβιτς
Μπέτις: Ντόμπλας, Μέλι, Χουανίτο, Ρίβας (73' Νάνο), Οσκαρ Λόπεζ, Βαρέλα, Ριβέρα, Μιγκέλ Ανχελ, Χίσκο (77' Φερνάντο), Χοακίν (88' Ασουνσάο), Ολιβέιρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK