Άντερλεχτ – Ρεάλ Μπέτις

Άντερλεχτ – Ρεάλ Μπέτις
Στη μάχη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ ή την τρίτη που επιτρέπει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας μέσω του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ρίχνονται Άντερλεχτ και Ρεάλ Μπέτις στις Βρυξέλλες, για το ματς που κλείνει την 2η αγωνιστική του έβδομου ομίλου. Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν πως το αγγλικό... λόμπι του γκρουπ τους έπεσε... βαρύ και έτσι αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι. Κι αν αυτό για τη Μπέτις αποτελεί ένα προσωρινό στραπάτσο με θύτη τη Λίβερπουλ, οι Βέλγοι έφτασαν... αισίως τις οκτώ συνεχόμενες ήττες και ψάχνουν το αντίδοτο.

Αυτό θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η παράδοση, καθώς στις προηγούμενες επτά φορές που είχε επισκεφτεί το "Κονσταντίν Βαντεν Στοκ" ισπανική ομάδα, οι γηπεδούχοι είχαν να επιδείξουν ισάριθμες νίκες και συντελεστή τερμάτων 15-1. Βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν κατά τι τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2001 η Ρεάλ Μαδρίτης και πέρυσι η Βαλένθια πέρασαν με νίκες.

Από την άλλη, οι εκπρόσωποι της Ανδαλουσίας συμμετέχουν μόλις για όγδοη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και η τύχη δεν τους έχει φέρει στο Βέλγιο. Σημαντικότερες στιγμές ήταν οι δύο προκρίσεις στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τόσο το 1978, όσο και το 1998.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Φρανκ Βερκότερεν δεν έχει οριστικές απουσίες αλλά αρκετούς πονοκεφάλους. Ο εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός Βινσάντ Κομπανί στα πόδια του οποίου έχουν πέσει οι περισσότερες κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση, αν και ο ίδιος διαβεβαιώνει πως θα αγωνιστεί. Αμφίβολοι είναι ο εξαιρετικός στράικερ Νέναντ Γέστροβιτς, ο βασικός αμυντικός Χάνου Τίχινεν, ο συνήθως βασικός αμυντικός Μίκαλ Ζεβλάκοφ και ο τεχνίτης μέσος Κρίστιαν Γουίλελμσον. Ο βασικός αμυντικός Βάντεν Μπόρε έχασε το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος αλλά διατείνεται πως θα αγωνιστεί.

Στο στρατόπεδο της Μπέτις, ο Λορέντσο Σέρα Φέρερ είδε τους παίκτες να συντρίβονται στην έδρα τους με 4-1 και θύτη τη Μπαρτσελόνα αλλά τόνισε πως τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι διαφορετική υπόθεση. Στη διάθεσή του δεν θα έχει τον βασικό ακραίο οπισθοφύλακα Λουίς Φερνάντεζ, τον κατά βάση αναπληρωματικό επιθετικό Ντάνι και τον μεσοεπιθετικό Έντου. Οι Όσκαρ Λόπεζ, και Μιγέλ Άνχελ Λοθάνο αναμένεται να είναι οι αντικαταστάτες του πρώτου και του τρίτου.

Πιθανές συνθέσεις
Άντερλεχτ: Ζίτκα, Βαντερχέγκε, Ζεβλάκοφ, Κομπανί, Τίχινεν (Βάντεν Μπόρε), Ντεσάτ, Γκορ, Γουίλελμσον, Ντε Μαν, Ακίν, Μπενζά (Γέστροβιτς).
Ρεάλ Μπέτις: Ντόμπλας, Λόπεζ, Γκουτιέρεζ, Ρίβας, Μέλι, Βαρέλα, Λοθάνο, Ασουνσάο, Ριβέρα, Χοακίν, Ολιβέιρα.

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία).

News 24/7

24MEDIA NETWORK