Αντερλεχτ - Τσέλσι

Αντερλεχτ - Τσέλσι
H απώλεια ενός θετικού αποτελέσματος στην Ανδαλουσία έχει θέσει σε κίνδυνο την παρουσία της Τσελσι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταξιδεύοντας στις Βρυξέλλες η πρωταθλήτρια Αγγλίας και πολύ περισσότερο ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θέλουν να σκέφτονται άλλο ενδεχόμενο πλην της νίκης. H εξαιρετικά αδύναμη Αντερλεχτ μεταμορφώνεται θετικά στην έδρα της, αλλά αφού έχουν ήδη περάσει οι Μπέτις και Λίβερπουλ δύσκολα θα χάσουν το τρίποντο οι "μπλε", που αν συνδυαστεί με μη νίκη των Ισπανών στο "Ανφιλντ" τότε θα τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι παίζουν μόνο για το γόητρο, αφού έχουν μηδαμινές ελπίδες για να διεκδικήσουν την είσοδο στο ΟΥΕΦΑ. Μόνο μία νίκη επί της Τσέλσι, με ταυτόχρονη ήττα της Μπέτις και διπλό των Βέλγων στο "Ρουίζ Ντε Λοπέρα" μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Φρανκ Βερκότερεν. Βέβαια, εκτός από την δυναμικότητα της Τσέλσι, η οποία δεν εγγυάται ούτε καν επιτυχία κάποιου τέρματος οι γηπεδούχοι θα πρέπει να συνυπολογίσουν και το γεγονός ότι μετρούν 11 συνεχείς ήττες στον θεσμό.

Από πλευράς αγωνιστικών θεμάτων είναι γνωστή η απουσία του Νέναντ Γέστροβιτς. Ο Σέρβος είναι τιμωρημένος με τρεις αγωνιστικές, έπειτα από την αποβολή του στην αναμέτρηση με την Λίβερπουλ. Στο βασικό σχήμα αναμένεται να επιστρέψει ο Βινσέντ Κομπανί, ο οποίος δεν αποκλείεται να αγωνίζεται κόντρα στην μελλοντική του ομάδα, αφού η Τσέλσι βρίσκεται στο...κυνήγι του ταλαντούχου αμυντικού.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι εκτός του ότι δεν μπορεί να δεχθεί πιθανή απώλεια στο "Κονστάν Βάντεν Στοκ", έχει και ανεβασμένη ψυχολογία μετά το σαββατιάτικο 3-0 επί της Νιούκαστλ. Οι "μπλε" ψάχνουν την νίκη που λογικά θα τους κάνει να ησυχάσουν, μόλις στον δεύτερο αγώνα της ιστορίας τους κόντρα στην Αντερλεχτ.

Η αποστολή που συνέταξε ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν είχε μέσα τον Γκλεν Τζόνσον, που δεν υπολογίζεται, αλλά και πάλι χτύπησε στον αγώνα με τους "ανθρακορύχους". Ο Σον Ράιτ-Φίλιπς είναι τιμωρημένος, ο Ρόμπεν μόλις γύρισε στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε ένα περίεργο σχήμα από τους "μπλε". Το μόνο σίγουρο δείχνει να είναι η επιστροφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην μοναδική θέση του επιθετικού. Απουσία της τελευταίας στιγμής είναι ο Κλοντ Μακελελέ, με τον Γκουντόνσεν να παίρνει λογικά την θέση του στο αρχικό σχήμα.

Πιθανές συνθέσεις:

Αντερλεχτ: Πρότο, Βαντερχάγκε, Κομπανί, Ζεβλάκοφ, Μπενζά, Γκόορ, Βίλιεμσον, Ζέτερμπεργκ, Σερχάτ, Τίχινεν, Ντε Μαν

Τσέλσι: Τσεχ, Καρβάλιο, Πάολο Φερέιρα, Ντελ Ορνο, Γκαλάς, Τέρι, Λάμπαρντ, Νταφ, Κόουλ, Ντρογκμπά, Γκουντιόνσεν

News 24/7

24MEDIA NETWORK