"Αντιδράσαμε σωστά", λένε στον Παναθηναϊκό

"Αντιδράσαμε σωστά", λένε στον Παναθηναϊκό

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Ανακούφιση, χαρά αλλά και πλήρης επίγνωση της δύσκολης συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Καλλιθέας το βράδυ του Σαββάτου και οι πρωταγωνιστές, κατά κύριο λόγο, στάθηκαν στην βελτίωση της απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο και την έλλειψη περιθωρίων για απώλειες. Αναλυτικά…

Νόρντιν Βόουτερ

« Είμαι πολύ ευτυχισμένος για το γκολ που πέτυχα γιατί είναι το πρώτο μου
με την ομάδα. Το περίμενα καιρό. Περισσότερο όμως χαίρομαι για τη νίκη της
ομάδας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Η ομάδα αντέδρασε σωστά. Μπορεί να βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά, ωστόσο κάναμε την αντεπίθεση και καταφέραμε όχι μόνο να πάρουμε τη νίκη αλλά και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χάνοντας και άλλες πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα γκολ.

Μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιαζόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε πολύ πιο ανοιχτά, πολύ πιο ελεύθερα. Υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης.

Λέγαμε απ' την αρχή της χρονιάς πως έχουμε καλή ομάδα και πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Σιγά – σιγά, όλα αυτά βγαίνουν στο γήπεδο. Κι όσο θα περνά ο καιρός, πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε ακόμη περισσότερο».

Από τη πλευρά του, ο Σπύρος Λιβαθηνός μίλησε στο Supersport...

Λύνονται τα πόδια της ομάδας;
« Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, είναι δουλειά του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός κάνει μια προσπάθεια, είναι μια νέα ομάδα, θέλει πολύ δουλειά, αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι πιστεύω πως ο προπονητής βλέπει κάποια θετικά στοιχεία. Θα δούμε, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Για την βοήθεια των νέων...
« Αυτό είναι σημαντικό. Για αυτό άλλωστε ο Παναθηναϊκός ανανεώθηκε ριζικά, γιατί περιμένουμε από αυτά τα παιδιά να βοηθήσουν. Νομίζω πως η δουλειά που γίνεται από όλους είναι σημαντική, για να μπορέσουν και τα νέα παιδιά να βοηθήσουν, αλλά και οι πιο μεγάλοι να βοηθήσουν τους νέους».

Είναι αισιόδοξος;
« Θέλω δεν θέλω είμαι. Και να μην ήμουν μέσα στον Παναθηναϊκό πάλι θα ήμουν αισιόδοξος».

Για το παιχνίδι της Καλλιθέας
« Η Καλλιθέα δεν πρόσεξε τον χώρο του κέντρου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο κέντρο. Έπαιξε ρόλο και η κούραση των παιδιών. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια υπερπροσπάθεια την Τρίτη και είναι φυσιολογικό όταν παίρνεις μια τέτοια νίκη να μένει το μυαλό, κατά κάποιο τρόπο πίσω. Μην ξεχνάμε πως είναι μια άπειρη ομάδα και θέλει δουλειά ακόμα».

Σάντορ Τόργκελε

« Είναι εξαιρετικό που καταφέραμε και κάναμε την ανατροπή. Είμαι ευτυχισμένος που κερδίσαμε, αλλά και λίγο απογοητευμένος που δεν σκόραρα. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και για αυτό είμαι χαρούμενος. Εγώ όμως θέλω να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι. Δεν τα κατάφερα στην Καλλιθέα, πάω τώρα για το επόμενο».

Ηλίας Κώτσιος

« Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι αφού δεχτήκαμε δύο γκολ. Το καλό είναι ότι μειώσαμε πριν το ημίχρονο. Πρέπει να μας προβληματίσει γιατί εμείς δεν είμαστε ομάδα για να τρώμε τόσα γκολ, από μια μικρότερης δυναμικότητας ομάδα. Το θετικό είναι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί και μας μένει αυτή η εμφάνιση της επανάληψης.

Στο ημίχρονο είπαμε μέσα στα αποδυτήρια όλα τα παιδιά ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτό που κρατάμε είναι η εμφάνιση μας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να δούμε και να διορθώσουμε και τα λάθη που έγιναν από εμάς στο πρώτο μέρος και τα δυο γκολ που φάγαμε. Θέλαμε τους τρεις βαθμούς στο σημερινό παιχνίδι και τα καταφέραμε τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια. Εμείς έχουμε συνηθίζει να παίζουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι η κούραση θα πρέπει να μας επηρεάζει γιατί έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα όπου ήμασταν πολύ καλοί στο παιχνίδι μας. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό».

Μήπως το μυαλό ήταν στη Βέρντερ;
« Όχι δεν το πιστεύω αυτό. Έχουμε πει από την αρχή πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα γιατί το θέλουμε πάρα πολύ. Πέρυσι το χάσαμε την τελευταία αγωνιστική, φέτος είχαμε κακό ξεκίνημα και δεν πρέπει να έχουμε άλλες απώλειες».


Έκι Γκονζάλες

« Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Η Καλλιθέα αμύνονταν πολύ καλά και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 2-0. Στο ημίχρονο μιλήσαμε, είπαμε ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού, το κάναμε, παίξαμε καλύτερα και πήραμε την νίκη».

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη και περισσότερο γιατί η ομάδα έδειξε ότι έχει καρδιά, έχει μεγάλο πάθος σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται. Έχουμε την ικανότητα να μπορούμε να κερδίσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς από όποια ομάδα και να παίζουμε».

«Τώρα που έχει διακοπή το καλό είναι ότι θα έχουμε την δυνατότητα να ξεκουραστούμε. Πρώτα θα σκεφτούμε το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ακράτητο που ακολουθεί και στην συνέχεια την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ».

«Δεν ήμασταν κουρασμένοι από τον αγώνα με την Βέρντερ και αυτό φάνηκε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχαμε δυνάμεις και ανεβάσαμε την απόδοση μας για να πάρουμε την νίκη. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε πολύ τον Ρότζερ Σπράι».

Για τον τραυματισμό του
« Πόναγα αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα μου την ώρα που βρίσκονταν πίσω στο σκορ και το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Μόλις τα πράγματα άλλαξαν και προηγηθήκαμε τότε ζήτησα αλλαγή και βγήκα».

Για τον κόσμο
« Όπως πάντα ήταν εκπληκτικοί δεν ήταν έκπληξη για εμάς. Είμαι χαρούμενος γιατί τους δώσαμε τους τρεις βαθμούς. Κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ σημαντική η συμβολή του στο να πετύχουμε την ανατροπή του σκορ».

Γιάννης Γκούμας

" Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απογοητευτικοί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε την μπάλα κάτω και είχαμε πολλές ευκαιρίες να αυξήσουμε τον δείκτη του σκορ.

Μπήκαμε κάπως νωθρά στο πρώτο ημίχρονο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αυτοί που έπρεπε, γυρίσαμε το παιχνίδι και πήραμε τους τρεις βαθμούς που είχαμε ανάγκη. Πήραμε αυτό που θέλαμε, τους τρεις βαθμούς και τώρα έχουμε την διακοπή του πρωταθλήματος και νομίζω πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Σίγουρα θα πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και να παίρνουμε τους βαθμούς αφού είμαστε πίσω στην βαθμολογία. Νομίζω πλέον ότι στο πρωτάθλημα δεν χωράνε άλλες
Απώλειες.

Είχαμε τις μνήμες της νίκης επί της Βέρντερ και νομίζαμε πως θα κερδίζαμε χωρίς να προσπαθήσουμε. Είδαμε τελικά πως χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα".

Το κλειδί
« Νομίζω ότι είναι πως κάναμε το 2-1 πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και από εκεί και πέρα μας έδωσε ώθηση, ώστε να παλέψουμε και να γυρίσουμε το παιχνίδι όπως και έγινε».


News 24/7

24MEDIA NETWORK