Αντιδράσεις για τη μείωση των ομάδων στο πρωτάθλημα

Δύο διαφωνίες και ένα ερωτηματικό για πρωτάθλημα με 14 ομάδες, αλλά και βεβαιότητα στην Λίγκα ότι η μείωση θα "περάσει".

Αντιδράσεις για τη μείωση των ομάδων στο πρωτάθλημα

Μείωση των ομάδων, play offs, τηλεοπτικά δικαιώματα τέθηκαν στο τραπέζι σε άτυπη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 7/3 εκπρόσωποι των ομάδων της Super League εν όψει του διοικητικού συμβουλίου στις 23 Μαρτίου, όταν και οι "16" θα κληθούν να αποφασίσουν.

Στη θεσμική συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, Ατρόμητο, Ξάνθη, Λάρισα.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των ομάδων σε 14 από την περίοδο 2018-19 φέρεται να υπάρχουν αντιδράσεις από δύο ομάδες. Αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Λεβαδειακός και η Λάρισα, ενώ ερωτηματικό είναι η στάση του Παναιτωλικού. Στην Λίγκα πάντως υποστηρίζουν ότι η μείωση θα "περάσει".

Για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, προτείνεται η μείωση του κριτηρίου της εμπορικότητας (ένας από τους τομείς με βάση τους οποίους γίνεται η "μοιρασιά") των "Big-4". Με αυτό τον τρόπο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα χάσουν από ένα εκατ. ευρώ έκαστος, χρήματα που θα καταλήξουν στους υπόλοιπους 12. Στο πρόσφατο συμβούλιο της Λίγκας ο Παναθηναϊκός είχε διαφωνήσει και είχε δηλώσει έτοιμος ακόμη και να "σπάσει" την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάτι όμως, που δεν μπορεί να κάνει μόνος του. Στην συνάντηση της Τρίτης οι "πράσινοι" δεν πήραν θέση, ενώ οι υπόλοιποι τρεις "μεγάλοι" φέρεται να ήταν θετικοί κυρίως αν οι απώλειες τους καλυφθούν από κάποια μπόνους.

Για τα play offs η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να γίνουν για τις θέσεις 1-6 και οι ομάδες να μεταφέρουν στους αγώνες κατάταξης τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Έτσι, θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την κατάκτηση (και) της 6ης θέσης, αφού η ομάδα που θα την καταλάβει θα μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη μέσω των αγώνων κατάταξης. Όλα αυτά για το πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18.

24MEDIA NETWORK