Αντιδράσεις και διάδοχος καθυστερούν τις εξελίξεις με Μίτσελ

Στο τελευταίο λεπτό των... καθυστερήσεων φαίνεται ότι ο Μίτσελ μπορεί να κερδίσει άλλο ένα "κανονάκι". Ο Ισπανός τεχνικός παραμένει στη θέση του μέχρι νεωτέρας, την ώρα που θεωρείται και -όχι άδικα- "τελειωμένος", καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή πως έχει χάσει το παιχνίδι και δύσκολα θα γυρίσει το... χαρτί.

Αντιδράσεις και διάδοχος καθυστερούν τις εξελίξεις με Μίτσελ
INTIME SPORTS

Μέχρι πριν από μερικές ώρες, η απόφαση για την αντικατάστασή του έμοιαζε ειλημμένη, καθώς μέχρι και ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης φερόταν να έχει καταλήξει σε ανακατατάξεις. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν από το απόγευμα της Κυριακής έξαλλος με τη νέα κάκιστη εμφάνιση της ομάδας και έτοιμος να γυρίσει σελίδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις ώρες που μεσολάβησαν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας έγιναν κουβέντες ακόμη και για τους πιθανούς αντικαταστάτες, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αναλάβει Έλληνας τεχνικός τα ηνία της ομάδας. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό αν δεν υπήρχε θέμα Μίτσελ δεν συνέτρεχε κανένας λόγος να διευκρινιστεί από στελέχη της ΠΑΕ ότι ο… επόμενος θα είναι ξένος και ανάλογου βεληνεκούς με τον Ισπανό ή και ακόμη καλύτερος.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν ο Μίτσελ περάσει το χαλάκι της εξώπορτας του Ρέντη, στη διοίκηση αποφάσισαν να κινηθούν ξανά στο πλαίσιο που επιτάσσει το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού". Και σε αυτή τη νέα παράταση στην παράταση έπαιξαν ρόλο δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες.

Πρώτον οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού είτε μέσω των social media είτε συμμετέχοντας σε σχετικά γκάλοπ στο διαδίκτυο τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Μίτσελ, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση της ομάδας με καλές μεταγραφές στη διάρκεια του μήνα που διανύουμε.

Παράλληλα, στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης δεν έχουν βρει ακόμη έναν προπονητή που να θεωρηθεί κατάλληλος για να αναλάβει την ομάδα στην παρούσα φάση. Είναι μεγάλο το δίλημμα. Από τη μία πλευρά με τον Μίτσελ δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία σε αγωνιστικό επίπεδο και από την άλλη η αντικατάσταση πέρα από τις αντιδράσεις προϋποθέσει και ρίσκο στην παρούσα φάση.

Επισήμως από πλευράς Ολυμπιακού δεν έχει ειπωθεί το παραμικρό. Ούτε ότι φεύγει ο Μίτσελ, ούτε ότι μένει. Όλα είναι στον αέρα και θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες μέρες ή ώρες. Αν συνεχίσει ο Μίτσελ, θα παίζει το κεφάλι του από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάτι που στο τέλος της ημέρας δεν θα το θέλει ούτε ο ίδιος φαντάζομαι και δεν είμαι ο μόνος.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να είναι σίγουρος για το επόμενο βήμα ή έστω να περιορίσει το όποιο ρίσκο. Και ψάχνει όλες τις πιθανές επιλογές. Στην ΠΑΕ γνωρίζουν πως και στο Ρέντη τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Ισπανό, ο οποίος έχει καταφέρει να διαταράξει τις σχέσεις του με αρκετούς ποδοσφαιριστές, χωρίς, φυσικά, να ευθύνεται μόνο ο ίδιος γι’ αυτό. Φταίνε ασφαλώς και οι παίκτες, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις το πιο εύκολο είναι να αλλάξεις τον προπονητή από το να αλλάξεις ξανά τη μισή ομάδα.

Με λίγα λόγια, μετά και τις επαφές που υπήρξαν χθες σε υψηλό επίπεδο, με και χωρίς τον Μίτσελ, οριστικές εξελίξεις θα υπάρξουν πιθανότατα στη διάρκεια της Τρίτης. Οι περισσότερες πιθανότητες "οδηγούν" προς το διαζύγιο, αλλά όπως ο Μίτσελ έχει αποδειχθεί εφτάψυχος μέχρι τώρα, μπορεί να το καταφέρει ξανά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, άλλωστε, είναι ο τελευταίος που θέλει να τον διώξει και τόσο καιρό του δίνει χρόνο για να παρουσιάσει κάτι καλύτερο, το οποίο, όμως, δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Εν αναμονή...

Διαβάστε ακόμη:

Τελειώνει ο Μίτσελ

Ο Καραπαπάς δεν το διέψευσε για Μίτσελ

Μίτσελ, καλύτερος του Βαλβέρδε

Βεργέτης: "Τιμή να με θέλει ο Ολυμπιακός"

Ο Ταχτσίδης, η Τζένοα και ο Ολυμπιακός

Ιδού η λίστα για τον πάγκο του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK