Αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Οι βατοί, τα ερωτηματικά και οι απλησίαστοι

Οι ΒΑΤΟΙ αντίπαλοι, τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ και οι... ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΙ. Το Contra.gr παρουσιάζει και αναλύει την... πρώτη δόση των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού στη φάση των 32 του Europa League.

Αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Οι βατοί, τα ερωτηματικά και οι απλησίαστοι

Οι βατοί αντίπαλοι

Υπάρχουν αρκετές ομάδες οι οποίες, αν ο Ολυμπιακός παίξει με βάση τις δυνατότητες του, δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους "ερυθρόλευκους". Σε αυτή την ενότητα ανήκουν ομάδες όπως η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ που δέχθηκε 5 γκολ σε ένα ημίχρονο από την Σαχτάρ, η Καραμπάγκ, η Άλμποργκ και η Ριέκα που δείχνουν πολύ χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλοι και δύσκολα θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους Πειραιώτες, πάντα με την υποσημείωση πως θα προκριθούν ή θα βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές ομάδες που τη φετινή χρονιά δεν έχουν θέλξει με την απόδοσή τους. Η Αϊντχόφεν στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό δεν έδειξε πως αποτελεί ομάδα-"φόβητρο", ενώ η Άντερλεχτ παρά το γεγονός πως πήρε ισοπαλία από την Άρσεναλ και την Ντόρτμουντ δεν δείχνει δύσκολος αντίπαλος, ειδικά με βάση την προϊστορία.

Η Σέλτικ και η Μπεσίκτας τη φετινή χρονιά πραγματοποιούν μέτρια πορεία, με τη δεύτερη να δυσκολεύεται ιδιαίτερα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ περιπτώσεις όπως της Λέγκιας Βαρσοβίας, της Ζυρίχης, της Στεάουα, της Σπάρτα Πράγας και της Γιουνγκ Μπόις θεωρούνται ιδανικές, καθώς ταιριάζουν στο προφίλ του Ολυμπιακού.

Στον 2ο όμιλο του Europa, μία εκ των Κλαμπ Μπριζ, Τορίνο και Ελσίνκι θα καταλάβουν τη 2η θέση, όμως καμία δεν μπορεί να "φοβίσει" τους "ερυθρόλευκους" και θεωρείται μία καλή κλήρωση.

Τέλος, στο απευκταίο σενάριο που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, η Γκινγκάμπ είναι μία καλή επιλογή για να αποτελέσει αντίπαλο της ομάδας του Πειραιά.

Με ερωτηματικό

Όσον αφορά τις ομάδες που αποτελούν "ερωτηματικά", καλό θα ήταν ο Ολυμπιακός να αποφύγει κάποιες εξ αυτών, καθώς μπορεί τη φετινή χρονιά να μην φοβίζουν, όμως δεν παύουν να διαθέτουν ποιότητα με αποτέλεσμα να είναι ικανές να κάνουν την έκπληξη, ακόμα κι ως αουτσάιντερ.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μία τέτοια περίπτωση. Οι Βάσκοι δεν πραγματοποιούν καλή πορεία τη φετινή χρονιά, όμως θα ήταν θεμιτό να μείνουν μακριά από τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει άριστα την ελληνική ομάδα.

Απόψε το βράδυ "κοντράρονται" ο Άγιαξ με τον ΑΠΟΕΛ για μία θέση στους "32" του Europa League, όμως είναι και οι δύο επικίνδυνες ομάδες και πιθανό να προβληματίσουν τους "ερυθρόλευκους". Η Σεντ Ετιέν για ακόμα μία χρονιά προσπαθεί, αλλά δεν καταφέρνει πολλά πράγματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Ligue 1, ενώ η έτερη γαλλική ομάδα, Λιλ, παρότι δεν έχει σημαντικές μεταβολές στο ρόστερ της δείχνει σαν να έχει πάθει "μπλακ-άουτ" και εκφράζονται φόβοι ακόμα και για... υποβιβασμό.

Η Ζενίτ με τη Φέγενορντ το πιο πιθανό είναι να μην βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς η Ρωσική ομάδα αναμένεται να είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης όπως και η Φέγενορντ που θα είναι πιθανότατα πρώτη στον όμιλό της. Η Τραμπζονσπόρ, η Βιγιαρεάλ, η Σπόρτινγκ, η Ντιναμό Κιέβου και η Ντνίπρο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες ομάδες και πραγματοποιούν μία καλή ευρωπαϊκή χρονιά.

Οι απλησίαστοι

Ο καλός Ολυμπιακός με τις νίκες εντός έδρας απέναντι σε Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει να φοβηθεί κάποια ομάδα, από τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης, όμως πάντα υπάρχουν μερικές ομάδες που είτε λόγω ιστορίας, είτε λόγω... προϊστορίας, καλό θα ήταν να τις αποφύγει.

Στον 5ο όμιλο του Champions League, η Ρόμα, η Σίτι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μάχονται για μία θέση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και είναι πολύ πιθανό μία εκ των τριών να τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό. Δυνατές ομάδες που σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα στους Πειραιώτες και θα τους... απειλήσουν με αποκλεισμό. Από εκεί και πέρα, οι γερμανικές Βόλφσμπουργκ, Γκλάντμπαχ και Σάλκε πραγματοποιούν καλή χρονιά και είναι πάντα αξιόλογες και επικίνδυνες.

Η κάτοχος του Europa, Σεβίλλη, είναι μία κακή κλήρωση για τον Ολυμπιακό, καθώς τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Νάπολι, η οποία έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ και το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκει και πάλι τα "πατήματά" της.

Τέλος, η Λίβερπουλ μπορεί να πραγματοποιεί μία τραγική πορεία τη φετινή σεζόν, μένοντας εκτός συνέχειας Champions League, όμως πρόκειται για μία Αγγλική ομάδα, που διαθέτει την ποιότητα να δυσκολέψει αφάνταστα τους "ερυθρόλευκους" ακόμα και σε αυτή την κατάσταση. Άλλωστε η προϊστορία δεν είναι "υπέρ" του Ολυμπιακού.

*Τις επόμενες μέρες θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και έτσι θα γίνει πιο συγκεκριμένη η συζήτηση, όσον αφορά την κλήρωση της Δευτέρας (15/12, 14:00).

News 24/7

24MEDIA NETWORK