Το αντιρατσιστικό μήνυμα του Μπαλοτέλι είναι ισχυρότερο από τις γκάφες του

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ξέσπασε μέσω instagram σε ρατσιστικές προσβολές που δέχεται κατά καιρούς, πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου: "Εσείς οι ρατσιστές αξίζετε μόνο ένα πράγμα. Να ζείτε μια ζωή μόνοι".

Το αντιρατσιστικό μήνυμα του Μπαλοτέλι είναι ισχυρότερο από τις γκάφες του
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ποτέ δεν ήταν φειδωλός στα λόγια του. Κάποιες φορές, μάλιστα, το παράκανε με όσα έλεγε, με συνέπεια να τιμωρείται χωρίς να αντιλαμβάνεται καν τον λόγο.

Γι' αυτό, εξάλλου, στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Λίβερπουλ το 2014-2015 υπήρχαν ρήτρες όπως μπόνους 500.000 λιρών αν αποφύγει οποιονδήποτε μπελά εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και πριμ 150.000 λιρών για κάθε 5 παιχνίδια που αγωνιζόταν.

Το αντιρατσιστικό μήνυμα του Μπαλοτέλι είναι ισχυρότερο από τις γκάφες του

Διόλου τυχαίοι όροι για έναν άνθρωπο που έχει βάλει φωτιά στο μπάνιο του, που του έχει πάρει γερανός το αμάξι 27 φορές, που πέταξε ντομάτες σε προπονητή του, που έχει γυρίσει σπίτι αντί για ψώνια, με ένα... τραμπολίνο και μία βέσπα, που δεν κατάφερε να βάλει ποτέ αυτήν τη σαλιάρα...

Μόνο που υπάρχει -τουλάχιστον- μία περίπτωση στην οποία μιλάει. Πάντα θα μιλάει και δεν σταματάει ποτέ, δεν τον σταματάει κανείς και ορθώς. Μία περίπτωση όπως αυτή που αντιμετώπισε πρόσφατα στο instagram, όταν δέχθηκε ρατσιστικές προσβολές από χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διεθνής Ιταλός της Νις αντέδρασε και απάντησε με απανωτά insta stories: "Εσείς οι ρατσιστές αξίζετε μόνο ένα πράγμα. Να ζείτε μια ζωή μόνοι χωρίς κανένας να σας σκέφτεται και μια μέρα κανείς να μην σας θυμάται. Είστε η άρρωστη πλευρά του κόσμου. Πες μου τα πράγματα κατά πρόσωπο, όχι μέσω της οθόνης του υπολογιστή ή του τηλεφώνου".

"Γεννήθηκα στην Ιταλία, μεγάλωσα στην Ιταλία και ποτέ δεν ήμουν στην Αφρική. Δυστυχώς είναι κακό να αποκτάς την ιθαγένεια στα 18 χρόνια σου. Από μικρός πέρασα δύσκολα χρόνια. Δεν είμαι πολιτικός, δεν είναι στις προτιμήσεις μου. Κάνω μια έκκληση στην ιταλική Πολιτεία γιατί σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Ναι, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση για αυτό".

"Υπάρχουν ρατσιστές και πρέπει να απομονωθούν γιατί είναι φορείς μιας σάπιας σκέψης, μεσαιωνικής. Εγώ είμαι Ιταλός, γεννήθηκα εδώ από γονείς Γκανέζους και το αισθάνομαι εκατό τοις εκατό. Αλλά σύμφωνα με το νόμο έγινα Ιταλός στα 18 χρόνια μου. Αυτός που θέλει να με βλέπει ως μαύρο, είναι γιατί θέλει να με βλέπει ως διαφορετικό. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καταγγείλουμε όλες τις μορφές διακρίσεων εναντίον μας. Είμαστε όλοι ίσοι. Θα το λέω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου".

Αντί για mic drop, έβαλε λίγο Μάικλ Τζάκσον...

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK