Αντισυνταγματικοί οι νόμοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια
Αντισυνταγματικό έκρινε το νομοθετικό πλαίσιο για την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία πραγματοποίησε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών την Πέμπτη (1/3). Η προσφυγή των 131 κατοίκων της περιοχής στο ΣτΕ τελικώς είχε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τα όποια "κιτρινόμαυρα" σχέδια κατασκευής γηπέδου στην ιστορική έδρα της ομάδας να μην μπορούν να υλοποιηθούν.
Νέα
Φιλαδέλφεια η ολομέλεια του
Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία πραγματοποίησε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών την Πέμπτη (1/3). Η προσφυγή των
131 κατοίκων της περιοχής στο ΣτΕ τελικώς είχε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τα όποια “κιτρινόμαυρα” σχέδια κατασκευής γηπέδου στην ιστορική έδρα της ομάδας να μην μπορούν να υλοποιηθούν.
Συγκεκριμένα, με ψήφους 28 έναντι 3, το ΣτΕ έκρινε τελεσίδικα ότι το νομοθετικό πλαίσιο του Νόμου 3044/2002 και του 3207/2003 είναι αντίθετο στα άρθρα του Συντάγματος, όσον αφορά την ισότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και του πολεοδομικού σχεδιασμού και της διακρίσεων των λειτουργιών (άρθρα 2,4,24 και 26). Επιπλέον, αντιτίθετο και στην κοινοτική οδηγία 85/337/ΕΟΚ.
Οπως γίνεται κατανοητό, τα περιθώρια κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια στενεύουν. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δηλώνει ότι σκοπεύει να παρουσιάσει νέο σχέδιο με περιορισμένους εμπορικούς χώρους, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις και να μην προκληθούν νέες αντιδράσεις, ωστόσο το κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο, είναι άγνωστο.
Το βέβαιο είναι ότι από τη στιγμή που κατεδαφίστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ (καλοκαίρι 2003)μέχρι και αυτήν την απόφαση (η οποία θα καθαρογραφεί και θα δημοσιευτεί σε περίπου ένα μήνα), ουσιαστικά δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, ύστερα από την ακύρωση των δύο νόμων, στους οποίους “πατούσαν” τα όποια σχέδια είχαν παρουσιαστεί από διάφορους φορείς μέχρι στιγμής.
Η απόφαση αυτή ισχυροποιεί τη θέση του Ντέμη Νικολαΐδη και της ΠΑΕ, για γήπεδο εκτός Νέας Φιλαδέλφειας και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΟΔΔΥ, η οποία έχει επιλεγεί.