Αντωνίου: "Σε δύο χρόνια ταμείο..."

Συνέντευξη στο περιοδικό "CIGAR" παραχώρησε ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα του Παναθηναϊκού, ενώ έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς που φεύγει.

Αντωνίου: "Σε δύο χρόνια ταμείο..."
Αρχικά αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας το καλοκαίρι: "Στις μεταγραφές το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν οι διαπραγματεύσεις, ειδικά εφόσον έπρεπε να τα κάνουμε όλα μέσα σε ένα μήνα. Αγνοήσαμε σημαντικά προφίλ παικτών, όχι επειδή δεν ήταν καλοί, αλλά επειδή εμείς θέλαμε άλλα. Γράφτηκαν πολλά και για μένα και για τον Τεν Κάτε και για τους μετόχους. Τότε δε διάβαζα εφημερίδες, άρχισα και πάλι όταν τελείωσαν οι μεταγραφές. Ενοχλούμαι όταν γράφονται κακοήθειες και προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Χύθηκε πολύ μελάνι για το θέμα των αμυντικών. Oμως, πόσο αξίζει να πάρει μια ομάδα κάποιους παίκτες επειδή υπάρχει μεταγραφική πίεση και να ρισκάρει να μη βρει αυτό που θέλει και χρειάζεται; Δε θέλουμε να καλύψουμε επικοινωνιακές ανάγκες, αλλά ποδοσφαιρικές. Σε συνεννόηση με τον Τεν Κάτε κι αφού λάβουμε και μελετήσουμε τα συμπεράσματα από την φετινή αγωνιστική περίοδο θα προβούμε σε νέες μεταγραφές την επόμενη μεταγραφική περίοδο".

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού, τόνισε: "Για μένα η εικόνα θα είναι σαφής και συνολικά ολοκληρωμένη τέλη του 2010. Οι στόχοι που έχουμε ορίσει δεν είναι για φέτος μόνο. Όπως είπα οι πιο μεγάλοι στόχοι είναι μακροπρόθεσμοι. Σε δύο χρόνια θεωρώ ότι θα μπορώ να κάνω απολογισμό και για το δικό μου έργο. Είχα πει παλιότερα ότι αν φτάσουμε στους 16 του Champions League θα είναι μια σημαντική κατάκτηση. Κερδήθηκε αυτό. Προτιμώ τα λίγα λόγια και τα μεγάλα αποτελέσματα. Ο τεχνικός μας έχει μια εξαιρετική ικανότητα να αντιλαμβάνεται καταστάσεις κι ανθρώπους. Είμαι σίγουρος, πέρα από τον επαγγελματισμό του, ότι έχει αντιληφθεί πόση χαρά θα δώσει ένας τίτλος στους φίλους της ομάδας".

Σχετικά με την πολυμετοχικότητα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του τριφυλλιού είπε: "Περισσότεροι άνθρωποι θα πει πολυπραγμοσύνη. Η διαδικασία ενθουσιασμού και οι εν διαμορφώσει ισορροπίες χρειάζεται να είναι κινητήρια δύναμη. Το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι κι αυτό φέρνει αποτελέσματα, είναι μια νέα κατάσταση, που κυριάρχησε και στους παλιούς και στους νέους. Σαν τακτική είναι πολύ μπροστά. Πέρα από τους βραχυπρόθεσμους στόχους όπως το πρωτάθλημα, υπάρχουν σημαντικοί μακροπρόθεσμοι στόχοι στην ομάδα. Ακριβώς όπως συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Το να επενδύεις στο φυτώριό σου είναι μια μια αληθινή επιχειρηματική σκέψη. Παίρνεις τεράστια εμπειρία και αποκτάς κριτήριο για διαχείριση κρίσεων στα πρώτα χρόνια, ξέρεις να παίρνεις και να υπολογίζεις ρίσκα. Αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω από τη θέση που βρίσκομαι. Μπορώ να αντιληφθώ τόσο τις ανάγκες των παικτών γιατί έχω προϋπάρξει στη θέση τους αλλά από την άλλη αντίστοιχα και να αντισταθώ στις υπερβολές τους".

Για το σκάουτινγκ: "Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσουν τα πράγματα με κοινή λογική. Θεωρώ πως έχω κοινή λογική. Ο Παναθηναϊκός είναι μια εταιρία με τεράστιες δυνατότητες. Στόχος είναι κάθε τμήμα να φέρνει το μάξιμουμ των αποτελεσμάτων. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι εκπληκτικές. Είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες της Ευρώπης που διαθέτουμε εργομετρικό εργαστήριο. Το θέμα είναι να συντονιστούν άνθρωποι και υπηρεσίες μεταξύ τους, για να φέρουμε αποτελέσματα, όχι απλά να λέμε τι έχουμε και να χαιρόμαστε. Ηδη οργανώνεται ένα ενιαίο πρόγραμμα και δίκτυο σκάουτινγκ παικτών εθνικά και διεθνώς. Στον Παναθηναϊκό σκοπεύουμε να διατηρούμε ως ποσοστό ρόστερ κάτι παραπάνω από 50% σε έλληνες παίκτες. Αυτό έχει αποτέλεσμα καθώς είναι κάτι που αρέσει και βοηθά τους οπαδούς να ταυτίζονται με το ποδόσφαιρο. Σαφώς και ο κόσμος είναι διψασμένος. Ομως, από την άλλη υπάρχουν και δυσκολίες. Που είναι σοφότερο να επιλυθούν και να φέρουμε αποτελέσματα, παρά να τρέφουμε προσδοκίες στους φιλάθλους με δηλώσεις επί δηλώσεων. Θέλουμε δουλειά για να είμαστε αντάξιοι των δικών μας στόχων και των φιλάθλων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK