Ανυπολόγιστη ζημιά και… τα χειρότερα έρχονται!

Στα… σκουπίδια πέταξε ο ΠΑΟΚ λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών του τη διαφορά που έχτισε στο πρωτάθλημα και του χάρισε μπόνους δύο βαθμών στα πλέι οφ. Το πρόβλημα γιγαντώνεται διότι θα πάει ως υπότροπος στις δύο υποθέσεις που έχει μπροστά του: αυτή του τελικού και των επεισοδίων στη Λεωφόρο.

Ανυπολόγιστη ζημιά και… τα χειρότερα έρχονται!
INTIME SPORTS

Για ορισμένους ίσως να μοιάζει άδικο που η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ γνωμοδότησε και αφαίρεσε τους τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: με το γράμμα του κανονισμού, αυτό προβλεπόταν να γίνει.

Και λέμε ότι πιθανόν να μοιάζει άδικο, διότι από τους τέσσερις βαθμούς που έχει σήμερα στα πλέι οφ, τους δύο τους κέρδισε λόγω της διαφοράς 11 πόντων που είχε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος από τον Αστέρα Τρίπολης.

Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ πέταξε διαφορά 11 πόντων που «έχτιζε» μια ολόκληρη χρονιά, αλλά ουσιαστικά και κάτι παραπάνω, αφού του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί και όχι μόνο οι δύο με τους οποίους μπήκε στα πλέι οφ.

Παράλληλα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το εξής: τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έχει ακόμα να δώσει στα πλέι οφ, με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, θα τα δώσει κεκλεισμένων των θυρών. Θα μπορούσε δηλαδή να πει κανείς ότι αυτομάτως μετατρέπεται σε φαβορί για να τερματίσει τελευταίος, με ότι αυτό συνεπάγεται (προετοιμασία από τον Ιούνη, ευρωπαϊκούς αγώνες από αρχές Ιουλίου κτλ).

Μπροστά του άλλες δύο απολογίες!

Τα πράγματα φαίνονται άσχημα, αλλά πιθανόν να γίνουν και πολύ χειρότερα, διότι ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του άλλες δύο υποθέσεις στις οποίες θα πάει ως υπότροπος!

Την προσεχή Πέμπτη, ο «δικέφαλος του Βορρά» απολογείται στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για γεγονότα που έλαβαν χώρα στον τελικό του Κυπέλλου τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα –με την πειθαρχική δίωξη που άσκησε- ως «εκτεταμένα επεισόδια».

Αν γίνει δεκτή η πειθαρχική δίωξη ως έχει, τότε λόγω υποτροπής ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με διπλασιασμό του όποιου προστίμου του επιβληθεί, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 5 βαθμών!

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι δύσκολα θα σταθεί κατηγορία για εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό, απλούστατα διότι τα γεγονότα δεν είχαν τέτοια έκταση. Συνεπώς ο ΠΑΟΚ μάλλον θα τιμωρηθεί με ένα βαρύ πρόστιμο.

Όμως την άλλη εβδομάδα έχει και νέα απολογία στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, αυτή τη φορά για υπόθεση πολύ σοβαρότερη! Πρόκειται για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ματς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Για τα γεγονότα αυτά, δεν έχει ακόμη ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα γίνει. Και αν ο ΠΑΟΚ παραπεμφθεί ξανά για εκτεταμένα επεισόδια, απειλείται πλέον ευθέως με τις ποινές που αναφέραμε παραπάνω (4 αγωνιστικές, αφαίρεση 5 βαθμών).

Σε περίπτωση τέτοιων κυρώσεων και αυτή η αφαίρεση βαθμών θα γίνει από την βαθμολογία των πλέι οφ, ενώ τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών θα μεταφερθούν για την επόμενη σεζόν. Καταλαβαίνει κανείς πως με -8 βαθμούς στη διαδικασία των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί ένα πραγματικό θαύμα για να αποφύγει την τελευταία θέση και το "χειρότερο" ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Θα πρόκειται ασφαλώς για αληθινή καταστροφή που θα οφείλεται στις συμπεριφορές των οπαδών τις οποίες ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να τιθασεύσει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK