ΑΟ Χανιά - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (VIDEO)

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 του ΑΟ Χανίων.

ΑΟ Χανιά - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Απόστολο Σκόνδρα και Σταμάτη Σαλαπίδη, όμως η κεφαλιά και το σουτ αντίστοιχα πέρασαν λίγο έξω από την εστία. Οι παίκτες των Χανίων είχαν ρόλο "κομπάρσου" και προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να φανούν απειλητικοί. Στο 33' και πάλι ο Σαλαπίδης έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καταλήγοντας στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σικαλιά.

Τελικά, οι Γιαννιώτες είδαν την πίεσή τους να "αποδίδει καρπούς", καθώς 4 λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ με τον Τάσο Κρητικό. Ο Νταβίντ Ναδάλες μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη συρτή μπαλιά στον αμαρκάριστο Κρητικό, κι ο νεαρός επιθετικός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, με τον ΠΑΣ να είναι ανώτερος των Χανίων.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες των Ιωαννίνων οπισθοχώρησαν με σκοπό να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα. Παρόλα αυτά, τα Χανιά δεν κατάφεραν στο πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να απειλήσουν την εστία του Δημήτρη Σωτηρίου. Ο ΠΑΣ ανέβαζε λεπτό με το λεπτό απόδοση και στο 68' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Ευριπίδης Γιάκος έκανε το σουτ από διαγώνια θέση, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ακόστα Ριβέρα να παίρνει το "ριμπάουντ" και να πλασάρει σε κενή εστία για το 0-2.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν... διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς οι ποδοσφαιριστές της Κρητικής ομάδας ήταν φανερά απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, με όμορφο γυριστό του Λέοντα Σουκιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να φέρει όμως ευθύνη στο γκολ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Πετράκη να πανηγυρίζουν μία σημαντική νίκη, που τους δίνει προβάδισμα για την πρόκριση.

MVP

Ο νεαρός άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Τάσος Κρητικός, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στα Χανιά, την οποία "εξαργύρωσε" με ένα όμορφο γκολ. Απείλησε επιθετικά, είχε σωστές τοποθετήσεις, ενώ βοήθησε τους συμπαίκτες του και στο αμυντικό κομμάτι. Μία ολοκληρωμένη εμφάνιση από τον 20χρονο επιθετικό.

Αδύναμος κρίκος

Η ομάδα των Χανίων. Πολύ κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε η Κρητική ομάδα. Κακές αντιδράσεις στην άμυνα και αδύναμη επιθετικά η ομάδα του Μάρκου Στεφανάκου, πρέπει να αισθάνεται τυχερή που πέτυχε το γκολ στο τέλος του αγώνα.

Σχόλιο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με μία μεστή και σοβαρή εμφάνιση, παρά το γεγονός πως είχε πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη στα Χανιά επί της ομώνυμης ομάδας. Το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς ο ΑΟ Χανία δεν απείλησε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ενώ θα πρέπει να θεωρείται τυχερός που κατάφερε να πετύχει έστω και το γκολ της... τιμής. Πλέον, οι Γιαννίωτες μόνο αν... αυτοκτονήσουν θα χάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

Χανιά (Μάρκος Στεφανίδης): Σικαλιάς, Ανδρέου, Γκότοβος (46' Κοντέων), Γανωτής, Γκούμας, Οικονομόπουλος (35' Πάγκαλος), Καραγιάννης (58' Σουκιάς), Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Μαρτσάκης, Ευαγγέλου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Ακόστα (73' Μανιάς), Γιάκος, Σαπαλίδης (80' Ντάσιος), Κρητικός (65' Τσουκαλάς), Ηλιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK