"Aόρατα" δημοσιεύματα για Ριβάλντο

"Aόρατα" δημοσιεύματα για Ριβάλντο


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μέγας

Θέμα έχει δημιουργηθεί με τα δήθεν δημοσιεύματα από τη Βραζιλία που θέλουν την Παλμέιρας να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον Ριβάλντο ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, το θέμα δημιουργήθηκε από τον ελληνικό Τύπο χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό ποια είναι η εφημερίδα ή το Μέσο γενικότερα που έφερε στο προσκήνιο το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν πως το δημοσίευμα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς δεν είναι επιθυμία της Παλμέιρας να πάρει τον Ριβάλντο, αλλά επιθυμία του Βραζιλιάνου να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, εγκαταλείποντας τον Ολυμπιακό.

Οπως είναι λογικό, από την στιγμή που δεν υπάρχουν πουθενά αυτά τα δημοσιεύματα, η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν δίνει ιδιαίτερη βάση στα όσα ακούγονται γι'αυτό το λόγο δεν έχει πάρει θέση. Εξάλλου, σε περίπτωση που το ενδιαφέρον των Βραζιλιάνων για τον Ριβάλντο πάρει σάρκα και οστά, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα αποζημιωθούν καθώς ο παίκτης έχει συμβόλαιο 2+1 ετών με την οψιόν ανανέωσης να ανήκει στην ελληνική ομάδα.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ακόλουθο:

ΤΡΙΤΗ 27/9/2005

08:30 Αναχώρηση της αποστολής για τη Μαδρίτη

11:00 (τοπική ώρα) Αφιξη της αποστολής στη Μαδρίτη

18:30 (τοπική ώρα) Συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού Τρόντ Σόλιντ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

19:00 (τοπική ώρα) Προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9/2005

21:45 (ώρα Ελλάδας) Ρεάλ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέμπτη 29/9/2005

11:00 (τοπική ώρα) Αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Αθήνα.


*** Παρατηρητής του αγώνα με την Ρεάλ θα είναι ο Ούγγρος Σάντορ Μπέρζι και παρατηρητής διαιτησίας ο Σκωτσέζος Τζόρτζ Μπράιαν Σμίθ.

*** Στην Εθνική ομάδα νέων κλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων του Ολυμπιακού Δημήτρης Θανόπουλος, Μάριος Μαυρουδής, Νίκος Νέκος και Γιάννης Σιδεράκης. Η κλήση αφορά τα παιχνίδια με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Κύπρου που θα γίνουν στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου.

*** Εν τω μεταξύ, την αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο που θα διεξαχθεί την Πέμπτη θα παρακολουθήσει ο βοηθός του Τροντ Σόλιντ, Κρις Φαν Πιουβέλντε. Το παιχνίδι της Κυριακής Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης θα δει από κοντά ο συνεργάτης του Νορβηγού προπονητή, Αντώνης Δρακόπουλος.


3χ3=πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αποκτήσει από νωρίς προβάδισμα για κατάκτηση του τίτλου και η επίσημη σελίδα του συλλόγου επιχειρεί μια ανασκόπηση στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις χρονιές εκείνες που ο Ολυμπιακός έκανε ένα αντίστοιχο ξεκίνημα,.

1984-1985

Το Σεπτέμβριο του 1984 ο Ολυμπιακός έμπαινε στη «μάχη» του πρωταθλήματος έχοντας χάσει την προηγούμενη σεζόν τον τίτλο ύστερα από τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις και ήθελε να δείξει από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό. Τα κατάφερε στο ξεκίνημα, όπου για πρώτη φορά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ξεκίνησε με τρεις σερί νίκες. Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1984, στο Καυταντζόγλειο για την πρώτη αγωνιστική, ο Σαργκάνης πιάνει πέναλτι του Χατζηπαναγή και ο Αναστόπουλος πετυχαίνει το γκολ της νίκης με 0-1. Μία εβδομάδα αργότερα η Παναχαϊκή δεν έχει τύχη στο ΟΑΚΑ και ηττάται 4-0, ενώ το τρίπτυχο της επιτυχίας συμπληρώνει η επικράτηση επί του Πιερικού -και πάλι στο ΟΑΚΑ- με 3-1. Η χρονιά ξεκίνησε ονειρικά, αλλά κατέληξε σε... ναυάγιο. Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε ούτε μία φορά Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, είχε την καλύτερη άμυνα αλλά την 6η μόλις καλύτερη επίθεση και τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ αλλά και τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

1992-93

Οκτώ χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται και κατά διαβολική σύμπτωση ο Ηρακλής είναι και πάλι ο αντίπαλός μας στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Μόνο που τώρα το παιχνίδι είναι στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Το σκορ πάντως δεν αλλάζει, ο Ολυμπιακός κερδίζει 1-0 με πρωταγωνιστή και σκόρερ έναν άλλον μεγάλο γκολτζή, τον Όλεγκ Προτάσοφ. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Α’ εθνική με τον Ηρακλή και ένας νεαρός και άγνωστος τότε αμυντικός. Το όνομά του Γιώργος Ανατολάκης. Στη δεύτερη αγωνιστική ο Θρύλος περνάει εύκολα μέσα από την έδρα του Εδεσσαϊκού. Σκοράρουν οι Προτάσοφ, Τσαλουχίδης, Σαββίδης και Τσιαντάκης και το τελικό 4-1 δείχνει την ευκολία της επικράτησης. Το 3Χ3 εκείνης της περιόδου συμπληρώθηκε στην Καλαμαριά, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1992. Τα δύο γκολ του Τσαλουχίδη και άλλο ένα από τον Θόδωρο Παχατουρίδη δίνουν τη νίκη με 3-0. Το νικηφόρο σερί έφτασε μέχρι και την 4η αγωνιστική (2-0 τον Aρη στο Καραϊσκάκη) όμως οι συνολικά 8 ισοπαλίες και οι 6 ήττες έσβησαν τα όνειρα για τον τίτλο σε εκείνη την περίοδο όπου για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το βαθμολογικό σύστημα 3-1-0. Μόνη γλυκιά ανάμνηση στο τέλος οι δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού.

1995-1996

Στην τελευταία χρονιά πριν αρχίσει το... σάρωμα των τίτλων, ο Θρύλος ξεκινάει ιδανικά αλλά τερματίζει... άθλια. Στην πρεμιέρα κερδίσει δύσκολα τον Αθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, χάρις σε ένα τέρμα του Σαπάνη στο 77ο λεπτό. Ακολουθεί νέα δύσκολη νίκη, επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με 1-2, με σκόρερ τους Καραπιάλη και Γιουσκόβιακ και το 3Χ3 ολοκληρώνεται στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Πανηλειακό του Τζόρτζεβιτς και του Γιαννακόπουλου (3-0, με δύο γκολ του Καραπιάλη και ένα του Γιουσκόβιακ). Η συνέχεια επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, με αλλαγές στην τεχνική ηγεσία (Περσίας αντί του Διαμαντόπουλου) και μόλις 18 νίκες σε σύνολο 34 αγώνων. Ο Ολυμπιακός τερματίζει 3ος, 18 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και 16 από την ΑΕΚ...

1996-1997

Την περίοδο 1996-97 ο Ολυμπιακός όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε το καλό ξεκίνημα, αλλά πήρε και το πρωτάθλημα χωρίς να χάσει ποτέ την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στην πρώτη αγωνιστική διέλυσε εκτός έδρας την Καστοριά με 5-0 και ακολούθησε δύσκολη νίκη 1-0 στο Καραϊσκάκη επί του ΟΦΗ. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και στην 3η αγωνιστική στο Καυταντζόγλειο, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε με γκολ του Ίλια Ίβιτς στο 82ο λεπτό. Το σερί σταμάτησε κάπου εκεί, αφού στην 4η αγωνιστική η Καλαμάτα πήρε 2-2 μέσα στο Καραϊσκάκη (με τον Οφορίκουε μάλιστα να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 61ο λεπτό) όμως το σερί των τίτλων μόλις είχε αρχίσει.

1999-00

Στο τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δεν αρκέστηκε στο 3Χ3 αλλά διεύρυνε το σερί του στις 7 συνεχόμενες επιτυχίες στο ξεκίνημα, έχοντας ανάμεσα στις άλλες και νίκες επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και επί του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στις τρεις πρώτες πάντως αγωνιστικές κέρδισε την Προοδευτική στο Καραϊσκάκη με 3-0, συνέχισε με χατ-τρικ του Καραπιάλη και 5-0 επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, καθώς και με μία δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, 1-0 με γκολ του Ζιοβάνι στο 67ο λεπτό. Ο Μάιος του 2000 βρήκε τους «ερυθρόλευκους» ξανά πρωταθλητές, σε μία «μάχη» που κράτησε σχεδόν έως το τέλος με τον Παναθηναϊκό.


Φέτος το 3Χ3 περιλαμβάνει τη νίκη επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ με 2-0, αυτή επί του Πανιωνίου στο Καραϊσκάκη με 5-0 και την πρόσφατη επί της Καλλιθέας στο Γρηγόρης Λαμπράκης με 3-0. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε δύο εκτός έδρας νίκες σε γήπεδα που πέρυσι δεν κερδίσαμε (ΠΑΟ, Καλλιθέα) και το εντυπωσιακό 10-0 στα γκολ. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω και κυρίως τις δυνατότητες που πιστεύουμε ότι έχει η ομάδας μας, μπορεί με προσοχή και σεβασμό στον κάθε αντίπαλο το 3Χ3 να γίνει όχι μόνο 4Χ4, αλλά και 5Χ5, 6Χ6 κ.λ.π. και να πανηγυρίσουμε έτσι στο τέλος το 9ο Πρωτάθλημα στα τελευταία 10 χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK