Απαγόρευση μεταγραφών για την Τσέλσι

Οι επόμενες δύο μεταγραφικές περίοδοι θα είναι ως μη γενόμενες για την Τσέλσι, η οποία τιμωρήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Απαγόρευση μεταγραφών για την Τσέλσι
Το αρμόδιο όργανο της FIFA έκρινε πως ο αγγλικός σύλλογος είχε παραβιάσει τους κανονισμούς στην περίπτωση του 18χρονου Γάλλου επιθετικού Γκαέλ Κακουτά (ανήκει στην ομάδα των νέων) και του απαγόρευσε να αποκτήσει οποιονδήποτε παίκτη τόσο τον Ιανουάριο όσο και το καλοκαίρι του 2010.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι Λονδρέζοι έπεισαν προς όφελός τους το νεαρό να αθετήσει τη συμφωνία που είχε αρχικά συνάψει με τη Λανς προκειμένου να ενταχθεί στις ακαδημίες τους. Εκτός της ποινής, η Τσέλσι θα κληθεί να αποζημιώσει το γαλλικό σύλλογο με 130.000 ευρώ.

Υπεύθυνος των πράξεών του κρίθηκε και ο ποδοσφαιριστής. Μαζί με την ποινή αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση για τέσσερις μήνες, ο Κακουτά είναι πλέον χρεωμένος με 780.000 ευρώ.

Ετοιμάζει αντεπίθεση η Τσέλσι

Στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, το περίφημο CAS, σκοπεύει να φτάσει η Τσέλσι προκειμένου να αναιρέσει την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Σε λιτή του ανακοίνωση, ο αγγλικός σύλλογος χαρακτήρισε σχεδόν παράλογη την ποινή που της επιβλήθηκε σε σχέση με τις κατηγορίες που τη βάραιναν.

24MEDIA NETWORK