Απαλλάχθηκε ο Ηρακλής Ψαχνών για το ύποπτο με Νίκη Βόλου!

Όπως αναμενόταν, η πειθαρχική επιτροπή της Football League αθώωσε τον Ηρακλή Ψαχνών που κατηγορούνταν ότι… ηττήθηκε ηθελημένα από τη Νίκη Βόλου στα πλέι οφ. Ανοίγει ο δρόμος για το μπαράζ την άλλη εβδομάδα. Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Απαλλάχθηκε ο Ηρακλής Ψαχνών για το ύποπτο με Νίκη Βόλου!

Εκτός της ΠΑΕ Ηρακλή Ψαχνών, απαλλάχθηκαν και οι επίσης κατηγορούμενοι Κώστας Γκαλούφας (γενικός αρχηγός) και Θανάσης Παλαιολόγος (ποδοσφαιριστής).

Με την απόφασή αυτή, η οποία ήταν αναμενόμενη, γεγονός που είχαμε επισημάνει επανειλημμένως στο Contra.gr, ανοίγει και ο δρόμος για την άμεση επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ της Football League και φυσικά για τον ορισμό του μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου που θα διεξαχθεί πιθανότατα την Τετάρτη 11/6.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του -κατά την UEFA- ύποπτου αγώνα Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου 1-2, πραγματοποιήθηκε το πρωί το Πέμπτης, με κατηγορούμενη τη γηπεδούχο ομάδα, που σύμφωνα με την έκθεση κάθισε να ηττηθεί και με την έδρα της πειθαρχικής επιτροπής να κάνει πολλές ερωτήσεις για τιμωρημένους και τραυματίες παίκτες που δεν χρησιμοποίησε η ομάδα της Εύβοιας…

Εκδικάστηκε το πρωί το Πέμπτης η υπόθεση του -κατά την UEFA- ύποπτου αγώνα Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου 1-2, με κατηγορούμενη τη γηπεδούχο ομάδα, που σύμφωνα με την έκθεση κάθισε να ηττηθεί! Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας, με την έδρα να κάνει πολλές ερωτήσεις για τιμωρημένους και τραυματίες παίκτες που δεν χρησιμοποίησε η ομάδα της Εύβοιας...

Από πλευράς Ηρακλή Ψαχνών, το παρών έδωσε ο μεγαλομέτοχος, Γιώργος Στούπας, ο γενικός αρχηγός, Κώστας Γκαλούφας, ο ποδοσφαιριστής, Θανάσης Παλαιολόγος, ενώ δεν παραβρέθηκε ο προπονητής, Θωμάς Γράφας. Αντίθετα, ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης βρέθηκε στη διαδικασία ως μάρτυρας.

Όπως αποκάλυψε χθες το Contra.gr, το έγγραφο της UEFA κάνει αναφορά σε τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές που έλειπαν και στο "παρελθόν" που έχει η ομάδα με παρόμοιες υποθέσεις. Αναφέρει επίσης ότι οι αμυντικοί του Ηρακλή Ψαχνών είχαν καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα για την αποφυγή τερμάτων σε βάρος της ομάδας τους.

Η έδρα έδειξε ιδιαίτερη επιμονή στις απουσίες τεσσάρων βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας της Εύβοιας (Μπουμάλ, Τσούτσης, Γκεμίσης, Τσιμότζι) και τα μέλη της ρωτούσαν διαρκώς, γιατί η συγκεκριμένη τετράδα δεν έπαιξε. Ο μεγαλομέτοχος των "πράσινων" Γιώργος Στούπας, τα... "έριξε" σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα media, ισχυριζόμενος ότι παρουσίαζαν εδώ και καιρό ως δεδομένη την άνοδο του Ηρακλή Ψαχνών, λόγω της παρουσίας του Γιάννη Παπακωνσταντίνου στη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ. "Επειδή δεν ευοδώθηκαν όσα έλεγαν, τώρα μας έχουν στοχοποιήσει", υποστήριξε.

Αρχικά η έδρα αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο, στον έντονο στοιχηματισμό, στις αποδόσεις που έπεσαν στο δεύτερο ημίχρονο για τη νίκη των φιλοξενούμενων και στους τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές που έλειπαν.

Ο εκ των δικηγόρων του Ηρακλή Ψαχνών, Χάρης Γρηγορίου, σημείωσε: "Δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία. Επειδή ήταν τιμωρημένοι οι Μπουμάλ, Τσούτσης, σημαίνει ότι έχω δώσει το ματς; Είναι επιλογή του κάθε προπονητή ο καταρτισμός της ενδεκάδας. Χωρίς στοιχεία λασπώνονται συνειδήσεις. Ο Παλαιολόγος αποβλήθηκε για να μην έχει δύο αγωνιστικές τιμωρίας λόγω κίτρινων καρτών. Το κάνουν όλοι στα τελευταία λεπτά. Η Νίκη Βόλου είναι καλύτερη ομάδα, σε φόρμα, ενώ εμείς περιμέναμε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αγωνιστικά ήταν καλύτερη και βγήκε. Θα απολογηθούμε γι’ αυτό;"

Από την έδρα ειπώθηκε ακολούθως: "Γιατί οι αποδόσεις έπεσαν στο δεύτερο ημίχρονο τόσο πολύ; Προφανώς είχαν υπόψη τους ότι θα νικούσε η Νίκη Βόλου".

Ο έτερος δικηγόρος της ομάδας της Εύβοιας, Δημήτρης Καρπετόπουλος, απάντησε: "Δείτε την εκτίμηση της εταιρείας πριν το παιχνίδι. Λέει ότι η κατάσταση της Νίκης και η φόρμα της είναι καλύτερη από του Ηρακλή Ψαχνών. Αναφέρει ότι ποτέ δεν έχει χάσει η Νίκη Βόλου από τον Ηρακλή Ψαχνών. Το γεγονός ότι έλειπαν τέσσερις χαφ είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που προκύπτουν στα πλέι οφ".

"Η ροή στοιχηματισμού βάσει αποδόσεων είναι απολύτως φυσιολογική. Αν κάποιος βλέπει το ματς, τότε είναι φυσιολογικό να ποντάρει σε αυτόν που παίζει καλύτερα. Δεν διαμορφώνουμε εμείς τις αποδόσεις. Ας μας πουν ότι παίχτηκαν 100 χιλιάδες ευρώ στην Εύβοια, στο διπλό. Έχουμε ευθύνη εμείς; Εμείς παίζουμε; Αυτός είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Η έκθεση είναι αυτοαναιρούμενη. Πώς προκύπτει έντονος στοιχηματισμός; Η Νίκη ήταν καλύτερη και κέρδισε".

Στη συνέχεια κλήθηκε ο Θανάσης Παλαιολόγος, ο οποίος αποβλήθηκε στο 93’, με τον έμπειρο αμυντικό να τονίζει: "Ανάλογα τη φόρμα του καθενός, ο προπονητής αποφασίζει ποιοι θα παίξουν. Ο Μπουμάλ με τον Τσούτση έχαναν τα δύο τελευταία παιχνίδια λόγω τιμωρίας, ενώ οι Τσιμότζι, Γκεμίσης ήταν τραυματίες. Στο ματς εγώ δέχτηκα 7η κίτρινη κάρτα. Αν δεν έπαιρνα κόκκινη θα κουβαλούσα μία ακόμα αγωνιστική στο επόμενο πρωτάθλημα. Αποβλήθηκα στο 93’".

Έδρα: "Έτυχε και ήταν και οι τέσσερις τιμωρημένοι στο ματς;"

Γκαλούφας (γεν. αρχηγός): "Κύριε πρόεδρε, σας το είπαμε. Δύο ήταν τιμωρημένοι και άλλοι δύο τραυματίες. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα, ο Ηρακλής Ψαχνών είμαστε. Παίξαμε με μία καλύτερη ομάδα που ήθελε το ματς περισσότερο και το πήρε. Ιδέα δεν έχω για τον στοιχηματισμό που λέτε".

Έδρα: "Η UEFA σας κατηγορεί πως και σε προηγούμενους αγώνες σας υπήρχε ύποπτος στοιχηματισμός".

Γκαλούφας: "Ναι, και ένας ούτε που συζητήθηκε. Αν ο επιθετικός χάσει ένα γκολ ή αν ένας αμυντικός κάνει ένα λάθος πρέπει να κατηγορείται; Πού να ξέρω εγώ τι γίνεται στην Ασία; Σε άλλα ματς κερδίσαμε, σε άλλα χάσαμε".

Έδρα: "Το είχατε διευθετήσει να χάσετε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να πείτε, αφήστε να μπει κανένα γκολ παραπάνω. Γιατί αν δεν δεχτείτε γκολ, δεν θα πάρετε και λεφτά. Γιατί η UEFA αναφέρει συνέχεια τον Ηρακλή Ψαχνών;"

Γκαλούφας: "Μια κουβέντα είναι το γκολ. Τόσο εύκολα νομίζετε ότι μπαίνουν τα γκολ; Στην Κέρκυρα παίζαμε όλη τη χρονιά. Έκρινε ο προπονητής ότι έπρεπε να απουσιάσουν δύο τιμωρημένοι σε αυτά τα ματς και έτσι έπραξε".

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης που κατέθεσε ως μάρτυρας, είπε μεταξύ άλλων: "Είμαι 20 χρόνια προπονητής και προετοιμάζω την ομάδα μου πάντα για τη νίκη. Αυτό έγινε και στα Ψαχνά. Καιγόμασταν, θέλαμε μόνο τρίποντο. Υπήρχε πολύ άγχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το τελευταίο λεπτό δίναμε όλοι τη μάχη μας". Στην ερώτηση "πώς δικαιολογείτε την απουσία τεσσάρων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή Ψαχνών", ο κ. Βοσνιάδης απάντησε: "Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Δίναμε αγώνες Τετάρτη-Κυριακή".

Ο μεγαλομέτοχος των Ευβοιωτών, Γιώργος Στούπας, σημείωσε από την πλευρά του: "Κάποιος που δεν ξέρουμε ποιος είναι, τη μία μας κατηγορεί γιατί χάσαμε και την άλλη γιατί κερδίσαμε. Φτάσαμε να κατηγορούμε έναν ποδοσφαιριστή γιατί έκανε λάθος. Αλλοίμονο, δηλαδή αν έμπαινε ένα αυτογκόλ ή γινόταν ένα πέναλτι. Ο Ηρακλής Ψαχνών στοχοποιείται. Πολλά media και εκπομπές είχαν προεξοφλήσει την άνοδό μας, γιατί θα το αποφάσιζαν, έλεγαν, κάποιοι σε κάποια κέντρα αποφάσεων. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ είναι από την Εύβοια και θα έκανε κάτι για να βγούμε. Το σχέδιό τους δεν ευοδώθηκε".

"Δεν κρίνω τον στοιχηματισμό. Όταν κάνεις μία έκθεση, τότε θα πρέπει να πεις πόσα παίχτηκαν στο over, στο under και στον άσο. Με μονομερή στοιχεία θα ερχόμασταν εδώ ακόμα και αν κερδίζαμε ή το ματς ερχόταν under. Αφήνετε να εννοηθεί ότι έλειπαν παίκτες με ευθύνη της ομάδας. Ο Μπουμάλ έπρεπε να λείπει, γιατί είχε κάρτες. Μιλάτε για μειωμένη διάθεση. Ισοφαρίσαμε και αγχώσαμε τον αντίπαλο. Είχαμε ελπίδες για την άνοδο, για χορηγίες. Τέσσερα ματς τα χάσαμε στο 94’. Όταν έχω ελπίδα, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κύριε πρόεδρε. Λείπουν παίκτες και μας κατηγορούν".

Ο Δημήτρης Καρπετόπουλος πρόσθεσε: "Μία ομάδα με μειωμένη διάθεση δεν ισοφαρίζει το ματς".

Δια υπομνήματος κατέθεσε ως μάρτυρας και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Καμία ευθύνη η Νίκη για το ύποπτο με τα Ψαχνά!

Στο "σκαμνί" ο Ηρακλής Ψαχνών για το ύποπτο ματς της UEFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK