Απάντηση ΕΠΑΕ στον Χρήστο Πανόπουλο

Απάντηση ΕΠΑΕ στον Χρήστο Πανόπουλο
To Πρoεδρείο της ΕΠΑΕ, αναφερόμενο στις χθεσινές (06/10) δηλώσεις καθώς και στην επιστολή που αναγνώστηκε στη γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ την περασμένη Τετάρτη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη κ. Χρήστου Πανόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Στην προ τριημέρου συνέλευση της Α΄ Εθνικής που συνεκλήθη με αίτημα ΠΑΕ που υποστηρίζουν τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας, ο κ. Χρήστος Πανόπουλος, βασικός εμπνευστής της ιδέας αυτής, δεν παρουσιάστηκε, προφανώς λόγω έλλειψης χρόνου. Χθες ο κ. Χ. Πανόπουλος είχε τον χρόνο να αναπτύξει τις ιδέες του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αφού με τον τρόπο αυτό, χωρίς αντίλογο, είχε τη δυνατότητα να επικαλείται αιτιάσεις που κατά κύριο λόγο την ευθύνη είχε ο ίδιος.
Συγκεκριμένα. Είπε και έγραψε στην επιστολή του ο κ. Πανόπουλος:

Α. "Το περίφημο καταστατικό της ΕΠΑΕ είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο για να δημιουργεί ανθρώπους βουνά και αμετακίνητους όπως και εφήμερες συμμαχίες που άγουν και φέρουν το ποδόσφαιρο".
Αυτό που ξέχασε να πει ο κ. Πανόπουλος ήταν ότι η ΠΑΕ, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ήταν εκ των βασικών δημιουργών αυτού του καταστατικού, όταν ψηφίστηκε στις 16-12-2003, προφανώς διότι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο της τελευταίας τετραετίας “βόλευε” τον κ. Πανόπουλο και την ομάδα του ποικιλοτρόπως…

Β. "Πόσο ανορθόδοξο είναι όταν πρόκειται για επενδύσεις της Σούπερ Λίγκας στα γήπεδα ποδοσφαίρου να συναινούν εγγράφως και οι 16 εταιρίες;"
Αυτό που ξέχασε να πει ο κ. Πανόπουλος είναι ότι όταν το 2000 η ΕΠΑΕ έφτιαξε το γήπεδο της Ξάνθης, παρέλειψε τότε να ζητήσει την έγκριση αυτή από τις άλλες ομάδες...

Επ’ ευκαιρία των ανωτέρω, και για να υλοποιηθεί η πρόσφατη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, καλό θα ήταν με πρωτοβουλία του κ. Πανόπουλου να επιστραφεί ο εξοπλισμός του γηπέδου Ξάνθης που δεν χρησιμοποιείται πλέον για αγώνες Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε άλλα γήπεδα που έχουν ελείψεις.

Παρεπιπτόντως, αφού μιλάμε για γήπεδα και υποδομές που πρέπει να έχει κάθε ΠΑΕ, μήπως ο κ. Πανόπουλος θα έπρεπε μέσα στις συχνές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ και στις τοποθετήσεις του στο σάιτ της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη –πολλές φορές όταν πρόκειται για διαιτησία οι δηλώσεις αυτές γίνονται και λίγο πριν από τα μεσάνυκτα ή στο ημίχρονο των ποδοσφαιρικών αγώνων– να κάνει πρόταση ώστε κάθε ΠΑΕ να πάρει από το κράτος –όπως πήρε η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη από την προηγούμενη κυβέρνηση ποσόν 3.000.000 ευρώ μέσω της ΕΠΟ–, ώστε και με τη συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων να δημιουργήσουν και οι υπόλοιπες ΠΑΕ τις πραγματικά θαυμάσιες γηπεδικές υποδομές της ακριτικής ΠΑΕ;

Η ΕΠΑΕ δεν επιθυμεί να επεκταθεί περισσότερο επί της ουσίας της επιστολής του κ. Πανόπουλου, την οποία ανέγνωσε στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Α. Πιαλόγλου, αφού ανεξάρτητα του ανορθόδοξου τρόπου διατύπωσης είχε αρκετά θετικά σημεία τα οποία θα κουβεντιάσουμε διεξοδικά στις 31-10-2005.

Η δήλωση αυτή αποτελεί μια στοιχειώδη τοποθέτηση της ΕΠΑΕ στην πρακτική του κ. Πανόπουλου, να μην εμφανισθεί ενώπιον των ομάδων στη συνέλευση Α΄ Εθνικής και στη συνέχεια χωρίς αντίλογο να υποστηρίζει κατά τον τρόπο που προανεφέρθη τις απόψεις του, προφανώς για τη δημιουργία ανάλογου "κλίματος" στα ΜΜΕ – ευχέρεια την οποία διαθέτει, αφού είναι γνωστές οι χορηγικές ή διαφημιστικές δυνατότητες της χορηγού εταιρίας της ΠΑΕ Ξάνθης στα ΜΜΕ.

Τελειώνοντας, είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε και μια τελευταία απορία: Αφού θεωρεί ότι επιβάλλεται η ανακύκλωση προσώπων στους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, γιατί δεν έχει υποβάλει και ανάλογη πρόταση που αναφορά και το Δ.Σ. της ΕΠΟ; Μήπως η παρούσα κατάσταση προσώπων στην Ομοσπονδία και οι συμβατικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη –15ετής συμφωνία χρησιμοποίησης του Αθλητικού Κέντρου από τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου– δεν επιτρέπουν τέτοιες τοποθετήσεις;

Αυτά προς το παρόν, γιατί υπάρχουν και άλλες παράμετροι –όπως οι χορηγίες σε συγκεκριμένες ΠΑΕ από κρατικούς οργανισμούς και κρατικές Τράπεζες που αλλοιώνουν κάθε έννοια ανταγωνισμού– τις οποίες, αφού αποφασίσαμε να μιλήσουμε “έξω από τα δόντια”, είμαστε υποχρεωμένοι "να βάλουμε στο τραπέζι", τόσο επικοινωνιακά όσο και για τις εργασίες της συνέλευσης Α΄ Εθνικής στις 31-10-2005, και στη γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ την 1η-11-2005 όλα τα θέματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK