Απεβίωσε ο Μάλκολμ Γκλέιζερ

Τρεις ημέρες μετά τα 86α γενέθλιά του, o Μάλκολμ Γκλέιζερ (ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς) έφυγε από τη ζωή.

Απεβίωσε ο Μάλκολμ Γκλέιζερ

Ο Μάλκολμ Ίρβινγκ Γκλέιζερ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, ήταν επιχειρηματίας και κάτοχος πλειοψηφικού πακέτου ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς (NFL).

Γεννημένος στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης το 1928, ο Γκλέιζερ ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του (σ.σ. επισκευές και πωλήσεις ρολογιών) μόλις εκείνος απεβίωσε. Μέσα σε λίγα χρόνια το ρολογάδικο είχε αποκτήσει υποκαταστήματα παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός ήταν μόλις 15 ετών όταν άρχισε να δραστηριοποιείται.

Απεβίωσε ο Μάλκολμ Γκλέιζερ

Το χαρτοφυλάκιό του περιελάμβανε συμμετοχές σε εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, κυρίως εμπορικών κέντρων μέσω της εταιρείας First Allied, προϊόντων πετρελαίου, τροφίμων, υπηρεσιών υγείας και παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Για ένα διάστημα υπήρξε μεγαλομέτοχος της Formica, η οποία κατασκευάζει τις ομώνυμες επενδύσεις επίπλων και της Harley-Davidson, ενώ υπήρξε κάτοχος του 50% της εταιρείας holding Zapata, την οποία είχε ιδρύσει το 1954 ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

Απεβίωσε ο Μάλκολμ Γκλέιζερ

Ο Μάλκολμ Γκλέιζερ απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σταδιακά από το 2003 μέχρι το 2005. Επί των ημερών του, οι "κόκκινοι διάβολοι" κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα, τρία League Cup, πέντε Community Shields, ένα Champions League κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Παρά τις επιτυχίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πάντως, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κόσμος της ομάδας αξίωσε την απομάκρυνσή του από τα κοινά, κατά κύριο λόγο επειδή δεν έκανε μεταγραφές.

Απεβίωσε ο Μάλκολμ Γκλέιζερ

Ο εκλιπών, πάντως, δεν ανήκε στο διοικητικό συμβούλιο των "κόκκινων διαβόλων", εν αντιθέσει με τα παιδιά του. Οι Άβραμ και Τζόελ ήταν αντιπρόεδροι, ενώ οι Κέβιν, Ντάρτσι και Έντουαρντ ήταν διευθυντές σε διάφορα πόστα του συλλόγου.

Εκτός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γκλέιζερ ήταν ιδιοκτήτης των Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς (σύλλογος του NFL) από το 1995. Ούτε εκεί απέφυγε τις αντιπάθειες, καθώς μία από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να αυξήσει την τιμή των εισιτηρίων.

Αντιδράσεις είχε προκαλέσει επίσης με τον εκβιασμό προς τις αρχές της πόλης, όπου εδρεύει η ομάδα, απειλώντας ότι αν δεν του έχτιζαν ένα καινούργιο στάδιο, θα μετέφερε την έδρα της αλλού. Για την ιστορία, οι Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς απέκτησαν στάδιο!

Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ

Για "βαθιά θλίψη" έκανε λόγο η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ανακοίνωσή της, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της σε όλα τα μέλη της οικογένειας Γκλέιζερ.

Απεβίωσε ο Μάλκολμ Γκλέιζερ
Απεβίωσε ο Μάλκολμ Γκλέιζερ

24MEDIA NETWORK