ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απεβίωσε ο Μανώλης Τσαχειλίδης

Η Κυριακή 13 Ιουλίου είναι ημέρα πένθους για τον ελληνικό αθλητισμό και δη για τον Ιωνικό, καθώς ο πρόεδρος της ομάδας της Νίκαιας, Μανώλης Τσαχειλίδης,έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία 70 ετών.

Απεβίωσε ο Μανώλης Τσαχειλίδης

Ο Μανώλης Τσαχειλίδης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Οι γιατροί είχαν τονίσει την Παρασκευή (10/07) πως το 48ωρο που θα ακολουθούσε θα ήταν κομβικό.

Τελικά ο αγαπητός πρόεδρος του Ιωνικού και παράγοντας του ποδοσφαίρου της χώρας μας, απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου.

Ο Μανώλης Τσαχειλίδης είχε γεννηθεί το 1938 και είχε αναπτύξει έντονη αθλητική δραστηριότητα, καθώς είχε διατελέσει έφορος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και το βόλεϊ, ενώ αργότερα όταν το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ακολούθως υπηρέτησε από πολλά πόστα (έφορος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος) την ΠΑΕ Ιωνικός.

Στο άκουσμα της απώλειας του Μ. Τσαχειλίδη, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Νίκαιας, Χρήστος Καννελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μετά τους γονείς μου, έχασα άλλο ένα πολύτιμο στήριγμα, τον κυρ Μανώλη, τον άνθρωπο που πρόσφερε τα πάντα στον Ιωνικό, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα. Ηταν τέτοια η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, που μπορούσε να ασχολείται με αυτό 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να λογαριάζει το προσωπικό και οικονομικό κόστος. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Ο Τσαχειλίδης από το γάμο του απέκτησε δύο παιδιάένα εκ τοων οποίων είναι οΓιάννη Τσαχειλίδης (διεθνή διαιτητή),ο οποίος του χάρισεκαι δύο εγγόνια.

Λόγω του θανάτου του προέδρου της ομάδας, ματαιώθηκε η πρώτη συγκέντρωση των παικτών του Ιωνικού, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18.00, στο γήπεδο της Νεάπολης και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15/7 την ίδια ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK