Οι απίστευτες γκάφες τερματοφυλάκων κρατούν τη Λίβερπουλ στη μάχη τίτλου

Η Μοίρα... επιστρέφει ό,τι στέρησε από τη Λίβερπουλ στο γλίστρημα του Τζέραρντ, με ακόμα ένα δώρο τερματοφύλακα στο τέλος ενός ντέρμπι όπου θα χάνονταν βαθμοί. Αυτήν τη φορά δεν ήταν η Έβερτον, αλλά η Τότεναμ.

Οι απίστευτες γκάφες τερματοφυλάκων κρατούν τη Λίβερπουλ στη μάχη τίτλου
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Το κόρνερ από αριστερά απομακρύνθηκε, ωστόσο ακόμα ένα γέμισμα στην περιοχή της Τότεναμ έδινε ελπίδες στους όρθιους φιλάθλους στο 'Άνφιλντ'. Η μπάλα έφτασε στο 2ο δοκάρι, εκεί όπου ο Μοχάμεντ Σαλάχ έπιασε μια χλιαρή κεφαλιά, που φαινόταν εύκολη λεία για τον Ουγκό Λορίς. Φευ...

Ο Γάλλος τερματοφύλακας έστειλε την μπάλα με τις γροθιές του πάνω στα πόδια του Τόμπι Αλντεβάιρελντ και από εκεί στα δίχτυα του, δίνοντας τη νίκη στη Λίβερπουλ με 2-1, για την 32η αγωνιστική της Premier League.

Ακόμα ένα freak goal λειτούργησε υπέρ των 'κόκκινων'. Σε έναν αγώνα που η ισοπαλία έμοιαζε το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στο 1ο μέρος και να σκοράρουν με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (16') και τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν στο 2ο μέρος και να ισοφαρίζουν με τον Λούκας Μόουρα (70'), οι ελπίδες τίτλου της Λίβερπουλ εξανεμίζονταν.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε περάσει με άνεση από την έδρα της Φούλαμ και ήταν στο +4 με 7 παιχνίδια να απομένουν και πλέον θα αποκτούσε περιθώριο ακόμα και για γκέλα μέχρι την 'αυλαία'. Όμως ο αρχηγός της πρωταθλήτριας κόσμου είχε διαφορετική άποψη και φρόντισε η Λίβερπουλ να μην χάσει βαθμό.

Οι απίστευτες γκάφες τερματοφυλάκων κρατούν τη Λίβερπουλ στη μάχη τίτλου
AP PHOTO/JON SUPER

Η... Μοίρα δεν άφησε έτσι την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ. Ίσως ως απάντηση για όσα της στέρησε πριν από μερικά χρόνια, με το περίφημο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ, έτσι φέτος φροντίζει να της τα επιστρέψει. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας αντίπαλος τερματοφύλακας της δωρίζει νίκη στο φινάλε ενός ντέρμπι.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, μια στραβοκλωτσιά του Βίρτζιλ φαν Ντάικ στο παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον στο ίδιο γήπεδο, έβαλε δύσκολα στον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Αγγλίας. Ο Τζόρνταν Πίκφορντ ήθελε να αισθανθεί ασφαλής και όπως η μπάλα επανερχόταν προς το έδαφος, πήδηξε για να τη διώξει. Αυτή όμως προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, χτύπησε άλλη μία φορά εκεί και από τα φάλτσα που είχε, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. Ο τερματοφύλακας των 'ζαχαρωτών' είχε μείνει αποσβολωμένος, όχι όμως και ο Ντίβοκ Ορίγκι, ο οποίος είχε ακολουθήσει τη φάση και απλά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία με το κεφάλι.

Photo credits: AP Photo/Jon Super, Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK