Από την παραίτηση στη... δόξα!

Το 1-1 του περασμένου Σαββάτου με τον Εθνικό Άχνας έφερε οπαδικές κραυγές και την δική του παραίτηση που δεν έγινε δεκτή. Τέσσερα βραδιά μετά ο Γιώργος Δώνης οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ σε μια δεύτερη Θρυλική ισοπαλία με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία (πάλι με 1-1, πάλι με σκόρερ Ποτέ).

APOEL Nicosia coach Giorgos Donis clap his players during the Champions League group H soccer match between Borussia Dortmund and APOEL Nicosia in Dortmund, Germany, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Donis AP IMAGES

Γιώργος Δώνης, επτάψυχος και μεγαλοπρεπής! Ο Έλληνας τεχνικός όχι μόνο οδήγησε με μεγαλοπρέπεια τον ΑΠΟΕΛ στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League μέσω των προκριματικών (αν και δεν είχε αναλάβει την ομάδα από το ξεκίνημα) αλλά αποδεικνύεται και πολύ σκληρός για να πεθάνει.

APOEL players pose for a team photo prior to the Champions League group H soccer match between Borussia Dortmund and APOEL Nicosia in Dortmund, Germany, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
APOEL players pose for a team photo prior to the Champions League group H soccer match between Borussia Dortmund and APOEL Nicosia in Dortmund, Germany, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Παρά το γεγονός πως βρίσκεται στον όμιλο του... θανάτου μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Τότεναμ και την Ντόρτμουντ, αλλά και το γεγονός ότι ξεκίνησε με δύο ήττες (σκορ 0-6) στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, τώρα όχι μόνο παραμένει ζωντανός στο κόλπο της πρόκρισης στο Europa League αλλά απειλεί τους Βεστφαλούς με... πρόωρες διακοπές!

Πριν από 15 βράδια στο "ΓΣΠ" έκανε το πρώτο "μπαμ" αποσπώντας ισοπαλία 1-1 με σκόρερ τον Μικαέλ Ποτέ (ισοφάρισε για τους Γερμανούς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος), με το θρυλικό αυτό αποτέλεσμα για τον "Θρύλο" της Κύπρου να συνοδεύεται από ένα ακόμα πιο εμφατικό στο άνδρο των Γερμανών.

Από την παραίτηση στη... δόξα!

Το "Βέστφαλεν Στάντιον" είναι ένα γήπεδο που έχουν γονατίσει πάρα πολλοί δυνατοί αντίπαλοι, με τον ΑΠΟΕΛ να στέκεται όμως εξαιρετικά και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει. Ο Ποτέ απέδειξε πως δεν πρέπει να λες... ποτέ στο ποδόσφαιρο, ακόμα και όταν ο αντίπαλος είναι θεωρητικά πολύ πιο πάνω από τα κυβικά σου, αφού ισοφάρισε σε 1-1 και έκανε τους Κύπριους να ονειρεύονται έξοδο στο Europa μέσω αποκλεισμού της Ντόρτμουντ.

Το τρομερό στην υπόθεση είναι πως ανάμεσα σε αυτά τα ματς με την Ντόρτμουντ είχε προηγηθεί ένα άλλο 1-1, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα στην έδρα του Εθνικού Άχνας, με τον Γιώργο Δώνη να υποβάλλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία υπό την πίεση των οπαδών (ζητούσαν παράιτηση) αλλά να μη γίνεται αποδεκτή.

APOEL Nicosia players celebrated the goal of they teammate Mickael Pote, who score against Dortmund during the Champions League group H soccer match between Borussia Dortmund and APOEL Nicosia in Dortmund, Germany, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
APOEL Nicosia players celebrated the goal of they teammate Mickael Pote, who score against Dortmund during the Champions League group H soccer match between Borussia Dortmund and APOEL Nicosia in Dortmund, Germany, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Κίνηση που αποδείχτηκε ολόσωστη, με τους παίκτες να κοιτάζουν στα μάτια την Ντόρτμουντ και να μένουν όρθιοι για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι απέναντί της, κάνοντας πλέον πολλούς να πιστεύουν ότι το θαύμα της πρόκρισης στο Europa δεν είναι πλέον κάτι ουτοπικό...

Για όσους έχουν... αγάπη στους αριθμούς, να σημειώσουμε πως το 1-1 είναι το αγαπημένο σκορ του Γιώργου Δώνη μιας που και τις τρεις ισοπαλίες που έχει πάρει ως προπονητής σε φάση ομίλων Champions League (έχει και 7 ήττες) είναι όλες με αυτό το σκορ: οι δύο φετινές με την Ντόρτμουντ και μία απέναντι στον Άγιαξ τη σεζόν 2014-15.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Τότεναμ 10

Ρεάλ Μαδρίτης 7

Ντόρτμουντ 2

ΑΠΟΕΛ 2

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΑΠΟΕΛ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK