Από το κλάμα στην καρδούλα, δυο μέρες δρόμος για τον Σον Χονγκ-μιν

Την Κυριακή 3/11 πρωταγωνίστησε σε τραυματισμό που τελείωσε τη σεζόν για τον Αντρέ Γκόμες. Την Τετάρτη 6/11 ήταν ο πρωταγωνιστής του 0-4 της Τότεναμ στο Βελιγράδι. Ο Σον Χονγκ-μιν ακόμα ζητά συγγνώμη από τον Πορτογάλο και ευχαριστεί όσους τον βοήθησαν να συνεχίσει.

O Σον Χουνγκ-μιν βρέθηκε στο ναδί την περασμένη Κυριακή (3/11) και μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα εξελίχθηκε σε σωτήρας της Τότεναμ.
O Σον Χουνγκ-μιν βρέθηκε στο ναδί την περασμένη Κυριακή (3/11) και μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα εξελίχθηκε σε σωτήρας της Τότεναμ. AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Πριν το παιχνίδι της Τετάρτης 6/11, πριν δηλαδή εμφανιστεί η Τότεναμ στο Rajko Mitic Stadium, όπου ο Ερυθρός Αστέρας αρνείται πεισματικά να χάσει -με το ρεκόρ των Σπερς στα εκτός έδρας ματς να είναι κακό, από το περασμένο Γενάρη-, το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προσοχή που θα χρειαστεί, για να αλλάξει η μοίρα των Άγγλων.

Οι Λονδρέζοι σκόραραν 4 γκολ. Και έβαλαν 4 γκολ, γιατί ακόμα και λίγα λεπτά πριν βγουν οι παίκτες στο γήπεδο, συζητούσαν για το πρέσινγκ των Σέρβων και το άγχος που δημιουργούν στους αντιπάλους τους, στην έδρα τους -με τη βοήθεια του κόσμου. Τα δυο γκολ τα έβαλε ο Σον Xονγκ-μιν. Με το πρώτο διαμόρφωσε το 2-0. Δεν πανηγύρισε. Δεν σήκωσε καν τα χέρια στον αέρα. Τα ένωσε, σαν να ζητούσε συγγνώμη.

Η αλήθεια είναι πως ο Κορεάτης -και αρχηγός της εθνικής- δεν συμπεριφέρθηκε σαν να ζητούσε συγγνώμη. Ζήτησε όντως, συγγνώμη (πρόσεξε το στόμα του, λέει 'sorry', ενώ κάνει υπόκλιση -εννοώ δεν προσεύχεται) για το ρόλο που έπαιξε σε φάση από αυτές που στοιχειώνουν τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που παρακολουθούν, για όλη τους τη ζωή: τον τραυματισμό του Αντρέ Γκόμες, στο ματς της περασμένης Κυριακής 3/11 με την Έβερτον, για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Στο βίντεο, με την πρώτη ματιά, φαίνεται πως ο Πορτογάλος έπαθε ό,τι έπαθε, μετά τη σύγκρουση του με τον Σερζ Οριέ και όχι έπειτα από το τάκλιν του Σον. Αν κάνεις rewind και το ξαναδείς, ο τραυματισμός προκύπτει από τον Κορεάτη. Τουλάχιστον αυτό έκρινε η αρμόδια επιτροπή, με τα σχόλια που άφησαν 'ακόλουθεί' του στα social media, στο ποστ με το οποίο ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Πορτογάλο να είναι στην συντριπτική πλειοψηφία θετικά. Εννοώ δεν ευχήθηκαν το θάνατο του. Τουναντίον, αναγνώρισαν πως δεν είχε δόλο η κίνηση του και ότι είναι καλός άνθρωπος.

Ο Χονγκ-μιν είναι τύπος που μένει ακόμα με τους γονείς του, ο αδελφός του παραμένει ατζέντης του και πριν λίγους μήνες είχε πει στην Guardian ότι "όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου μου είχε πει να βγάζω την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, όταν υπάρχει τραυματισμός και να τσεκάρω πώς είναι το παιδί που είναι στο έδαφος. Μου είχε τονίσει ότι όσο καλός ποδοσφαιριστής και αν είμαι, αν δεν σέβομαι τους άλλους, είναι ένα τίποτα. Ακόμα επαναλαμβάνει αυτήν τη φράση. Κάποιες φορές, είναι δύσκολο γιατί πρώτα είμαστε άνθρωποι -και μετά ποδοσφαιριστές. Αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός, είτε είσαι σε γήπεδο, είτε έξω από αυτό. Δεν βλέπω γιατί να διαφέρουν αυτά τα δύο".

Παρεμπιπτόντως, ο Γκόμες αναρρώνει σπίτι του.

 

Οι παίκτες που ήταν μπροστά στη φάση τραβούσαν τα μαλλιά τους, με τη φρίκη να είναι έκδηλη στα πρόσωπα τους και τα ουρλιαχτά του Γκόμες να είναι σπαραχτικά. Ο Κορεάτης ξέσπασε σε κλάματα και προ του αγώνα στο Βελιγράδι, υπήρχε η ανησυχία ότι δεν έχει συνέλθει από το σοκ. Μετά τον αγώνα δεν είχε σταματήσει να κλαίει και να 'χει κατεβασμένο το κεφάλι, ενώ αυτή ήταν η κατάσταση του και την επομένη. Μάλιστα, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έκανε σχετική δήλωση παραμονή του αγώνα για το UEFA Champions League, εξηγώντας ότι “είναι σε καλύτερη κατάσταση. Τον συνέτριψε αυτό που έγινε την Κυριακή: ο τραυματισμός, η κόκκινη κάρτα, το συναισθηματικό κομμάτι όλων”.

Ο Αργεντίνος αποκάλυψε πως ο αρχηγός της Έβερτον, Σίμους Κόλεμαν -ο οποίος είχε χάσει ένα χρόνο με διπλό κάταγμα στο πόδι το Μάρτη του 2017- έσπευσε να μιλήσει στον Σον, για να τον βοηθήσει να διαχειριστεί το ψυχολογικό κομμάτι.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, μίλησε μετά τη νίκη στο Βελιγράδι και την καρδιά που 'έφτιαξε' με τα χέρια του, μετά το δεύτερο γκολ. Είπε πως “πέρασα κάποιες πολύ δύσκολες ημέρες, μέχρι να συνειδητοποιήσω πόσο τυχερός είμαι που έχω τη στήριξη του κόσμου και των συμπαικτών μου. Δεν ήθελα να πανηγυρίσω, από σεβασμό. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον Γκόμες. Λυπάμαι πάρα πολύ για το ατύχημα. Ήμουν υποχρεωμένος να επικεντρωθώ στην ομάδα μου και να προχωρήσω. Ήταν αυτό που όφειλα να κάνω, ως 'ευχαριστώ' σε όσους με στήριξαν”.

Βούρκωσε (ξανά) όταν θυμήθηκε το rollercoaster των συναισθημάτων που έζησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Είπε πως “αυτό που πάντα ήθελα ήταν να δουλεύω σκληρά, να προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ, για αυτό που έγινε σήμερα. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δύσκολες καταστάσεις και νιώθω ευγνώμων”.

Ο Σον αποβλήθηκε, την Κυριακή 3/11 με κόκκινη κάρτα, απόφαση που ανετράπη ανήμερα του ματς στο Βελιγράδι. Οι Σπερς προχώρησαν σε ένσταση και η ανεξάρτητη δικαιοδοτική επιτροπή που την εξέτασε την Τρίτη 2/11, για να καταλήξει στο ότι λανθασμένα ο Κορεάτης είδε την απευθείας κόκκινη (ο διαιτητής Μάρτιν Άτκινσον του έδειξε πρώτα την κίτρινη, αλλά άλλαξε αμέσως την απόφαση του) και όχι την κίτρινη “καθώς δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει”. Έτσι, θα είναι διαθέσιμος για τα τρία επόμενα παιχνίδια της Premier League, αρχής γενομένης από αυτό του του Σαββάτου 9/11, με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η ρηξικέλευθη πρόταση του Φρανκ Λεμπέφ

H Premier League επέμεινε πως η κόκκινη κάρτα ήταν η δίκαιη τιμωρία 'γιατί έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια παίκτη', με το ESPN FC να αναλύει ποια θα ήταν μια δίκαιη τιμωρία για αυτό που είχε κάνει. O -πρώην διεθνής με τη Γαλλία και σχολιαστής- Φρανκ Λεμπέφ ήταν αυτός που ανέλαβε να εξηγήσει τι ισχύει.

Δεν μπορούσα να δω τι ακριβώς έγινε, γιατί δεν αντέχω να παρακολουθώ τόσο βάρβαρα περιστατικά. Αν ήμουν στη θέση του Σον, θα έπαιρνα την πλήρη ευθύνη για την πράξη μου. Στο μυαλό μου, μια δίκαιη τιμωρία -για κάθε περίπτωση- θα ήταν να μένει αυτός που προκαλεί τον όποιον τραυματισμό, εκτός αγώνων για το διάστημα που μένει εκείνος που τον υπόκειται. Δεν ξέρω τι είναι δίκαιο και τι όχι. Ο Σον ίσως να είναι ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου, αλλά θα πρέπει να τιμωρηθεί για ό,τι έκανε. Ο Γκόμες τραυματίστηκε από δικό του τάκλιν”.

Θα ξεπεράσει τα 50 γκολ φέτος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK