Αποφυλακίζεται ο Χένες

Ο Ούλι Χένες εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του στη φυλακή και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Μπάγερν.

Αποφυλακίζεται ο Χένες

Ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν και επί χρόνια "πιστός στρατιώτης" του συλλόγου από όλα τα πόστα, Ούλι Χένες, αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα μετά από την εξέτιση μεγάλου μέρους της ποινής που του επιβλήθηκε για φοροδιαφυγή.

Ο 64χρονος παράγοντας είχε καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για διαφυγόντα κέρδη του γερμανικού κράτους ύψους 18.500.000 ευρώ, από τα χρήματα που απέκρυψε σε ελβετική τράπεζα το 2013.

Η έρευνα γερμανικού περιοδικού ξεσκέπασε τη δράση του Χένες, ο οποίος, μάλιστα, ειδοποιήθηκε για τις εξελίξεις την ώρα που είχε συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αρχικά, είχε παραδεχθεί τη φοροδιαφυγή, αλλά ύψους μόλις 3.200.000 ευρώ, ωστόσο όταν έσφιξε ο κλοιός, ομολόγησε την πλήρη δράση του και έτυχε των ευεργετικών διατάξεων της βαυαρικής νομοθεσίας περί "εθελοντικής αποκάλυψης".

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του Χένες να δακρύζει κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συλλόγου τον Νοέμβριο του 2013, όταν ανακοινώθηκαν έσοδα ρεκόρ για την ομάδα, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του.

"Μεταξύ 2002 και 2006, πραγματικά τζογάρισα με ποσά που σήμερα δύσκολα τα αγγίζω. Για μένα ήταν μία κλοτσιά, αληθινή αδρεναλίνη", είχε δηλώσει τότε.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάγερν και κόσμου με την εθνική Γερμανίας το 1974, ο υπάλληλος των Βαυαρών από το 1970 μέχρι το 2014 (απ΄οτο 1979 ως μάνατζερ και από το 2009 ως πρόεδρος) εξέτισε ποινή 21 μηνών και από τον Ιούλιο πιθανότατα να επιστρέψει στον σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Μπάγερν τρολάει τον Ντι Κάπριο

News 24/7

24MEDIA NETWORK