Αποκάλυψη: Κλείνει ελεύθερος στην Αλαβές ο Γουακάσο

Η άρνηση του Γκανέζου στην εξαιρετική πρόταση από ομάδα του Ισραήλ που του έφερε ο Παναθηναϊκός, η φουλ αρνητική διάθεση στις διαπραγματεύσεις και η λύση που προωθείται για ν' απαλλάξει το "τριφύλλι" απ' το "βαρίδι" των 2,5 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του. Παρασκευή ή Δευτέρα έρχεται ο μάνατζέρ του για να τρέξει η διαδικασία της ελευθερίας του με την Αλαβές στην... εξίσωση.

Αποκάλυψη: Κλείνει ελεύθερος στην Αλαβές ο Γουακάσο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι μία απ' τις βασικές εκκρεμότητες του Παναθηναϊκού. Όχι τόσο γιατί ακουμπάει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν, αλλά διότι εν πολλοίς επηρεάζει το τελικό μπάτζετ που θα έχει η ομάδα.

Οι 700.000 ευρώ που προβλέπονται στο δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του Μουμπάρακ Γουακάσο (απόρροια της συμφωνίας που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι ο Γκανέζος με τον Στραματσόνι για διπλασιασμό των απολαβών του το δεύτερο έτος), είναι παντελώς εκτός λογικής γι' αυτόν τον Παναθηναϊκό και... too much για έναν ποδοσφαιριστή που δεν υπολογίζεται απ' το τεχνικό τιμ. Πόσο μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή τη στιγμή (μετά την αποχώρηση του Μπεργκ) αποτελεί το πιο "βαρύ" συμβόλαιο της ομάδας, όντας 100.000 ευρώ πάνω απ' τον "κάπτεν" Ζέκα.

Οι έως τώρα συζητήσεις/προσεγγίσεις του Παναθηναϊκού προς τον "Γουάκα" και τον ατζέντη του βρήκαν σε... τοίχο. Λίγο πριν από την αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου απ' την τεχνική διεύθυνση του "τριφυλλιού", κατατέθηκε μία σούπερ πρόταση από ομάδα πρώτης ταχύτητας του Ισραήλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), που κάλυπτε εξ ολοκλήρου για την επόμενη διετία το συμβόλαιο των 700.000 ευρώ και προσέφερε κι ένα μικρό αντίτιμο στους "πράσινους" (200.000).

Ωστόσο ο Γουακάσο την αρνήθηκε κι αυτό διότι ο στόχος του ήταν να πάει σε ένα πρωτάθλημα πρώτης γραμμής, όπως το ισπανικό (όλη η οικογένειά του μένει μόνιμα στην Ισπανία) ή το αγγλικό.

Στις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν υπήρξε η παραμικρή πρόοδος στο θέμα του 27χρονου μέσου, ο οποίος επισήμως βρίσκεται σε άδεια απ' τον Παναθηναϊκό και απολαμβάνει μαζί με την οικογένειά του διακοπές στην Άκρα. Το tweet ωστόσο, που ανέβηκε το απόγευμα της Τετάρτης (5/7) απ' τον Ισπανό δημοσιογράφο Ρομπέρτο Αριλάγκα, "φωτογράφισε" τις επόμενες εξελίξεις: "Ο Γκανέζος παίκτης του Παναθηναϊκού Μουμπάρακ Γουακάσο, που αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γρανάδα, θα υπογράψει στην Αλαβές την επόμενη εβδομάδα", ανέφερε ως πληροφορία το ποστάρισμα του Ισπανού ρεπόρτερ.

Είδηση που ισχύει στο 100% κι έχει ακόμη μία πολύ σημαντική παράμετρο: ο νέος κύκλος συζητήσεων των ανθρώπων του "τριφυλλιού" με την πλευρά του Γουακάσο που άνοιξε τα τελευταία 24ωρα, έχει επικεντρωθεί πάνω σε μία φόρμουλα για την ελευθερία του Γκανέζου, χωρίς άλλες αξιώσεις απ' το υπόλοιπο του συμβολαίου του.

Οι "πράσινοι" οφείλουν στον παίκτη ένα πολύ μικρό ποσό απ’ το περσινό πρώτο εξάμηνο της σεζόν (περίπου 70-80.000 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα καλύφθηκαν απ' τη Γρανάδα) κι ο Παναθηναϊκός θα ήθελε ν' απαλλαγεί (και) απ' το εν λόγω ποσό, μαζί με τα επόμενα δύο χρόνια του συμβολαίου του. Και τα περίπου 2.545.000 ευρώ (με την εφορία) που δεσμεύει απ' τον προϋπολογισμό του συλλόγου ως το 2019 ο 27χρονος μέσος.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ

Την Παρασκευή (7/7) ή τη Δευτέρα (10/7) ο εκ των μάνατζέρ του Εδοάρδο Κνγιάρ (άμεσος συνεργάτης του Φεντερίκο Παστορέλο) αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για τον τελικό γύρο διαπραγμάτευσης με τον Παναθηναϊκό. Κι απ' τη στιγμή που στην όλη εξίσωση έχει μπει πλέον και η Αλαβές (στην Ισπανία οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο "Γουάκα" έχει συμφωνήσει ήδη μαζί της), οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να βάλουν στο όλο deal κι ένα ποσοστό μεταπώλησης του Γκανέζου.

Σίγουρα το ιδανικό στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν να "τρέξει" μία διαδικασία πώλησης και να βγάλει ο Παναθηναϊκός ένα ποσό απ' την παραχώρηση ενός ποδοσφαιριστή, που είναι σταθερά διεθνής με την εθνική του και έχει μία συγκεκριμένη αξία στην αγορά. Στην όλη διαδικασία ωστόσο η πλευρά του παίκτη δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, απειλώντας διαρκώς τον Παναθηναϊκό με ακραίες κινήσεις.

Κι ως εκ τούτου (απ' τη στιγμή που δεν είναι σε θέση ισχύος), οι "πράσινοι" οδηγούνται πλέον προς αυτή τη λύση της ελευθερίας ούτως ώστε να γλιτώσουν τουλάχιστον ένα τεράστιο συμβόλαιο - βαρίδι για το μπάτζετ τους και πιθανότατα αυτό το μικρό οφειλόμενο ποσό που υπάρχει προς τον παίκτη. Τελειώνοντας μία ούτως ή άλλως προβληματική (σ' όλες τις εκφάνσεις της) σχέση με τον Γκανέζο μέσο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK