Αποκάλυψη: Στο βάθος επέκταση Super League - Nova μέχρι το 2021!

Από εκεί που άλλαζαν... εξώδικα, NOVA και Super League όχι μόνο έκαναν ανακωχή, αλλά υπάρχει σκέψη για ανανέωση της συνεργασίας τους. Τι κερδίζει και τι χάνει η κάθε πλευρά στο συμβιβασμό που έγινε. Το Contra.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αποκάλυψη: Στο βάθος επέκταση Super League - Nova μέχρι το 2021!
camera ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου, άρθρο 29, παράγραφος 1, εδάφιο δ. « Σε περίπτωση μη καταβολής, έστω και μίας δόσης προς τις διοργανώτριες ή την ΕΠΟ, η ΕΠΟ και οι διοργανώτριες (σ.σ. όχι οι ΠΑΕ μεμονωμένα), εκτός των άλλων, απαγορεύουν την είσοδο των συνεργείων του υπόχρεου ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων».

Ρήτρα όμως, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να υπάρχει και στην σύμβαση των δύο πλευρών εφόσον το συνδρομητικό καθυστερήσει έστω και μία δόση.

Αυτοί είναι οι δύο λόγοι πουSuperLeagueκαιNOVAαφήνουν προσωρινά στην άκρη τα εξώδικα και την ρήτρα των 2.8 εκατ. ευρώ για την αναβολή των δύο πρώτων αγωνιστικών που το συνδρομητικό ήθελε να ενεργοποιήσει. Το κανάλι της Κάντζας ωστόσο, δεν επέμεινε αφού δεν είχε το πάνω χέρι, οι δύο πλευρές στην συνάντηση που έγινε την Δευτέρα 28/11 ήρθαν σε συμφωνία και έμειναν ικανοποιημένες.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η SUPER LEAGUE

ΗNOVAόχι μόνο ξεχνάει προς το παρόν την ρήτρα των 2.8 εκατ. ευρώ αλλά παράλληλα θα καταβάλλει τμηματικά μέχρι το τέλος του χρόνου την δόση του Νοεμβρίου που προβλέπεται στο τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 4.2 εκατ. ευρώ η οποία είχε καθυστερήσει. Λεφτά που για τους «12» μικρομεσαίους είναι Χριστουγεννιάτικο δώρο. Περίπου 235.000 ευρώ θα βάλει στο ταμείο της κάθε ΠΑΕ (οι τέσσερις μεγάλοι θα μοιραστούν 750.000 ευρώ) και θα καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα και θα τακτοποιήσουν έγκαιρα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ώστε να μην έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τον ερχόμενο Απρίλιο.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα για το συνδρομητικό; Δύο:μείωση των ομάδων για να γίνει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καιόπως αποκαλύπτει το Contra.gr, διετής επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου το οποίο λήγει το 2019.

1. Την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος την επιθυμεί σφόδρα το συνδρομητικό αλλά δεν συζητήθηκε καν στο Συμβούλιο της Πέμπτης. Όταν συζητηθεί, μέσα στον Ιανουάριο, θα περάσει και οι ομάδες θα μειωθούν. Θα γίνει δεκτό έτσι (εν μέρει) το αίτημα τηςNOVA. Η μείωση δεν θα γίνει για την περίοδο 2017-18 (που ήθελε το συνδρομητικό) αλλά για την σεζόν 2018-19 που οι ομάδες θα είναι 14. Στο τέλος της επόμενης σεζόν δηλαδή, θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και θα προβιβαστούν δύο. Εφόσον όμως, αναδιάρθρωση δεν αποφασιστεί μέσα στον Γενάρη, δεν θα είναι έκπληξη αν επιστρέψει στην επικαιρότητα η ρήτρα των 2.8 εκατ. ευρώ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Και τότε ηNOVAδεν θα οφείλει δόση και θα έχει το πάνω χέρι…

2. Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων λήγει το 2019 και για την διετία 2017-2019 δεν μετέχει ο ΠΑΟΚ (και ο Παναθηναϊκός αρχικά είχε πει «όχι» αλλά στην πορεία υπέγραψε). Οι δύο πλευρές σύντομα θα καθίσουν το τραπέζι για να επεκταθεί η «συνεργασία» για άλλα δύο χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Το οικονομικό τίμημα θα παραμείνει στα επίπεδα που είναι τώρα, λίγο κάτω από 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Χωρίς αύξηση δηλαδή…

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ...

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και τον Μάϊο του 2015 επί προεδρίας Γιώργου Μποροβήλου στον συνεταιρισμό. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι του 2017 και η κατάσταση στηνSuperLeagueμόλις είχε ηρεμήσει μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και το επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο τηςSuperLeagueτρεις μήνες νωρίτερα όπου ο (τότε) υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε αναβάλει το πρωτάθλημα για μία εβδομάδα. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είχε επεκταθεί χωρίς αύξηση στους οικονομικούς όρους και η Λίγκα δεν είχε αξιώσει ρήτρα για την αναβολή της αγωνιστικής.

Ιδιαίτερη μνείαθα πρέπει να γίνει στην διαρροή από τηNOVAτο μεσημέρι της Πέμπτης- πριν από το συμβούλιο της Λίγκας - σύμφωνα με την οποία οι δύο πλευρές «βρίσκονται κοντά στο να καταλήξουν σε μία φόρμουλα που να ικανοποιεί και τα δυο μέρη». Μόνο τυχαία αποδεικνύεται ότι δεν ήταν. Η Λίγκα θα πάρει ζεστό χρήμα και θα γλυτώσειτην ρήτρα των 2.8 εκατ. ευρώ, ηNOVAθα πάρει την αναδιάρθρωση και διετή επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου. Έτσι, θα ικανοποιηθούν και τα δύο μέρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK