Αποκάλυψη της "Telegraph" για "στημένα" στο Μουντιάλ

Μετά από 6 μήνες ερευνών της "Telegraph" και του "Channel Four" έρχεται στο "φως" της δημοσιότητας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που αφορά στη χειραγώγηση αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αποκάλυψη της "Telegraph" για "στημένα" στο Μουντιάλ

Συγκεκριμένα έχει καταγραφεί με εικόνα και ήχο ένας εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας (Ομπέντ Ενκιτιά) μαζί με έναν πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA (Κρίστοφερ Φορσάιθ), να διαπραγματεύονται το στήσιμο αγώνων της εθνικής ομάδας της χώρας. με κρυφούς δημοσιογράφους που παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι επενδυτικής εταιρίας που ήθελαν να "χορηγήσουν" παιχνίδια.

"Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε πως θέλετε να έρθει το αποτέλεσμα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κρίστοφερ Φορσάιθ, ατζέντης ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα της Γκάνας.

"Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές καθώς θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς", ακούγεται να λέει στο video που δημοσιεύει η "Telegraph", ο Ομπέντ Ενκιτιά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες μαζί με τον κρυφό δημοσιογράφο συνάντησαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας και υπέγραψαν συμβόλαιο που προέβλεπε αποζημίωση 100.000 λιρών για κάθε ματς που θα έστηνε η ομάδα της Γκάνας.

Δείτε το σχετικό video:

News 24/7

24MEDIA NETWORK