Αποκλείστηκε αλλά δεν παίρνει... σκούπα ο Γουαρδιόλα!

Μετά τον αποκλεισμό στο CL από τη Μονακό, αγγλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο ακόμα και για 18 αποχωρήσεις (!) το καλοκαίρι από την Σίτι, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον... Γουαρδιόλα.

Manchester City's manager Pep Guardiola, right, and Monaco's head coach Leonardo Jardim react during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Manchester City and Monaco at the Etihad Stadium in Manchester, England, Tuesday Feb. 21, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's manager Pep Guardiola, right, and Monaco's head coach Leonardo Jardim react during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Manchester City and Monaco at the Etihad Stadium in Manchester, England, Tuesday Feb. 21, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Για πρώτη φορά από τότε που κάθησε στους πάγκους ο Πεπ Γουαρδιόλα δεν θα δει κάποια ομάδα του να φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του Champions League και μετά τον αποκλεισμό από την Μονακό, πέρα από τη σκληρή κριτική που δέχτηκε, είδε μερίδα του Τύπου να κάνει λόγο για σαρωτικές αλλαγές στους "πολίτες".

Άλλοι έγραψαν για 12 με 14 αποχωρήσεις το καλοκαίρι ενώ η "Guardian" έγραψε για 18 αποχωρήσεις, με τον Πεπ Γουαρδιόλα να σπεύδει πάντως στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (17/3) να βάλει... φρένο στα σενάρια, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να αποχωρήσουν τόσοι πολλοί παίκτες μέσα σε μία μεταγραφική περίοδο.

"Πολύς κόσμος λένε για την εμφάνισή μας στο Μονακό και ότι θα χρειαστούμε 12 με 13 παίκτες. Όμως αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Θα πρέπει να είμαστε λίγο περισσότερο υπεύθυνοι.

Manchester City's manager Pep Guardiola reacts during the English FA Cup soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at the Etihad stadium in Manchester, Wednesday, March 1, 2017.(AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's manager Pep Guardiola reacts during the English FA Cup soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at the Etihad stadium in Manchester, Wednesday, March 1, 2017.(AP Photo/Dave Thompson) AP

Θα πρέπει να φανταστείτε έναν σύλλογο - 16 παίκτες; Ίσως να έχουν συμβόλαιο και να είσαει υποχρεωμένος να καλύψεις τους μισθούς τους. Και αν ξοδέψεις 40 με 50 εκατομμύρια λίρες για κάθε παίκτη, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψεις 500 με 600 εκατομμύρια λίρες. Είναι απίστευτο.

Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα αλλά είναι απίθανο να το κάνουμε σε τόσο μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που λειτουργεί η μεταγραφική αγορά".

Όσο για τους 18 παίκτες του ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκονται "στον αέρα" σύμφωνα με την Guardian; Είναι επτά παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι (Τουρέ, Κλισί, Σαμπαλέτα, Καμπαγέρο, Νάβας, Σανιά και Ανταραμπιόγιο) και πέντε που είναι δανεικοί (Χαρτ, Μανγκαλά, Νασρί, Μπονί και Ντινάγερ), ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για το μέλλον των Αγουέρο, Κομπανί, Κολάροβ, Ντελφ, Φερνάντο και Ιχεανάτσο.

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

News 24/7

24MEDIA NETWORK