Απόλλων-ΑΕΚ: Ο Γιαννακόπουλος ένιωσε συμπόνοια για τον Χνιντ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Ριζούπολη με 2-1 από τον Απόλλωνα, ωστόσο το 2-0 του ΟΑΚΑ της έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Χνιντ δημιούργησε τις προϋποθέσεις έκπληξης, όμως ο Γιαννακόπουλος γρήγορα τις... ακύρωσε. Ντάουντα, Λαγός και Ολιβέιρα τα γκολ.

Γιαννακόπουλος και Χνιντ πρωταγωνίστησαν αρνητικά στην αναμέτρηση της Ριζούπολης, όπου ο Απόλλων επικράτησε με σκορ 2-1 αλλά η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου | 04/02/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Γιαννακόπουλος και Χνιντ πρωταγωνίστησαν αρνητικά στην αναμέτρηση της Ριζούπολης, όπου ο Απόλλων επικράτησε με σκορ 2-1 αλλά η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου | 04/02/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Με την σιγουριά πως θα περάσει ένα ήσυχο απόγευμα εμφανίστηκε η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, για τη ρεβάνς της φάσης των '16' του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα. Το 2-0 της πρώτης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ άφηνε ελάχιστα περιθώρια έκπληξης, εντούτοις δεν ήθελε πολύ για να πάρει το ματς μια δραματική τροπή. Στην πραγματικότητα χρειάστηκε ένα λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων για να διορθώσει αυτό του Χνιντ που προηγήθηκε και έβαζε για λίγα λεπτά την 'Ελαφρά Ταξιαρχία' στη θέση του οδηγού.

O Μανόλο Χιμένεθ ήθελε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς του, να δει τον Ραντόνια και να ρίξει κατευθείαν στην μάχη τον νεοαποκτηθέντα Ντατσένκο. Ανάμεσα στους παίκτες που έδωσε ευκαιρία και φανέλα βασικού ήταν και ο Χνιντ. Ο Τυνήσιος στόπερ ήρθε το καλοκαίρι από τη Σφαξιέν αντί 650.000 ευρώ και με την προοπτική να έχει βασικό ρόλο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν πείστηκε για την ετοιμότητα του, διαπιστώνοντας στα παιχνίδια που τον χρησιμοποίησε ότι θέλει ακόμη δουλειά για να έχει εγγυημένη θέση στο αρχικό σχήμα. Γρήγορα ο ατζέντης του Χνιντ δημιούργησε θέμα αποχώρησης του, πιέζοντας για μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον πελάτη του.

Όμως σε εννέα ματς πρωταθλήματος και άλλα δύο του Europa League, ο Χνιντ δεν έδειξε ποτέ το δίκαιο των παραπόνων του. Προσόντα διαθέτει, κυρίως σωματοδομικά, πνευματικά ωστόσο υστερεί, τουλάχιστον για το επίπεδο των απαιτήσεων της ΑΕΚ. Ούτε ο Μανόλο Χιμένεθ μοιάζει να 'τρελαίνεται' με την περίπτωση του, αφού προτιμά ακόμη και τον 18χρονο Λάτσι αντί του Χνιντ. Και σίγουρα οι Νεντελτσεάρου, Σβάρνας και Τσιγκρίνσκι είναι παίκτες που εμπιστεύεται περισσότερο ο Ισπανός προπονητής. Την ευκαιρία στον Τυνήσιο πάντως την έδωσε στη Ριζούπολη. Και δεν χρειάστηκαν παρά 16 λεπτά για να σιγουρευτεί ο Χιμένεθ πως δεν κάνει λάθος για τον 23χρονο στόπερ, κρατώντας τον συνήθως εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ένα φτηνό, χωρίς πίεση, λάθος του Χνιντ έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να πάρει το προβάδισμα με γκολ του Ντάουντα, δημιουργώντας ελπίδες ανατροπής. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ισορροπία στο σκορ αποκαταστάθηκε. Ο Γιαννακόπουλος ένιωσε συμπόνοια για την γκάφα του αντιπάλου του και ανταπέδωσε. Σώζοντας τον Χνιντ από τις τύψεις. Σε μια φαινομενικά εύκολη σέντρα, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, αυτή χτύπησε στο κεφάλι του και έπεσε στα πόδια του Ολιβέιρα.

Μπορεί ο Πορτογάλος φορ να μην είναι ο εαυτός του φέτος, αλλά σε μια τέτοια ευκαιρία δεν μπορούσε να πει όχι. Σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1 στο 20' και επί της ουσίας τελείωσε και την υπόθεση πρόκριση. Το να έφτανε πλέον ο Απόλλων σε μια νίκη με τρία γκολ διαφορά έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έστω κι αν ο Λάγος με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής στο 27' νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-1!

Το σκορ ημιχρόνου δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Χιμένεθ και Παράσχος έκαναν τις πρώτες τους κινήσεις από τον πάγκο στην ανάπαυλα και τις συνέχισαν στη διάρκεια του δεύτερου μέρους. Διάστημα στο οποίο το ματς είχε ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, δυνατές μονομαχίες, μπόλικα φάουλ και διακοπές. Η ΑΕΚ έφτασε πιο κοντά στο 2-2 παρά ο Απόλλων στο 3-1, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Ο Παράσχος ξέρει πως με ανάλογες εμφανίσεις η ομάδα του δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής στην Super League Interwetten, ο Χιμένεθ κατάλαβε σε ποιους μπορεί να ποντάρει και ποιους όχι στο υπόλοιπο της σεζόν...


News 24/7

24MEDIA NETWORK