Απόλλων-Άρης: Η μυστική συμφωνία των 'κίτρινων' με το 18ο λεπτό

Ο Άρης κράτησε το μηδέν στην άμυνα στο έβδομο από τα εννιά εκτός έδρας παιχνίδια του και επιβεβαίωσε τη συνωμοσία του με το 18ο λεπτό, για να φύγει με τη νίκη από τη Ριζούπολη χάρη σε γκολ του Ιωάννου. Και περιμένει τον Μήτρογλου για τα... περαιτέρω.

Ο Ιωάννου πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το τέρμα που πέτυχε στη Ριζούπολη, με το οποίο ο Άρης επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα για την 18η αγ. της Super League Interwetten | 23/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Ιωάννου πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το τέρμα που πέτυχε στη Ριζούπολη, με το οποίο ο Άρης επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα για την 18η αγ. της Super League Interwetten | 23/01/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Αρκετές ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα για την 18η αγωνιστική της Super League Interwetten, οι φίλοι του Άρη είχαν υποδεχθεί με χαρά την καλή είδηση της ημέρας. Υπερβάλλοντας -ίσως και όχι- ενδεχομένως η εξέλιξη που αφορούσε την επικείμενη απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου, την οποία προλόγισε μέσω social media o Θοδωρής Καρυπίδης, να είχε και μεγαλύτερη αξία από το αναγκαίο για τους 'κίτρινους' τρίποντο στη Ριζούπολη.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου παρουσιάζει υψηλό δείκτη δημιουργίας στον αγωνιστικό χώρο, όμως όταν τελειώσε η ρέντα της, η απουσία ενός κλασικού γκολτζή της στοίχισε σε βαθμούς και εντυπώσεις. Ο Άρης μοιάζει με σύνολο που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και απειλεί, αλλά τελικά αφήνει την αίσθηση πως όλο αυτό είναι μάταιο. Καλώς ή κακώς όλοι ξεχνούν πόσο σωστά μπορεί να έχεις υπηρετήσει το άθλημα στο χορτάρι, από τη στιγμή που δεν σκοράρεις και κατά συνέπεια δεν κερδίζεις.

Αυτή την πλήγη έρχεται να κλείσει ο Κώστας Μήτρογλου. Να κάνει την θεωρία πράξη, να μετουσιώσει σε κάτι χειροπιαστό την προσπάθεια που κάνει ο Άρης σε κάθε αναμέτρηση. Και όπου όταν δεν βρίσκει δίχτυα, τον αφήνει συνήθως με άδεια χέρια. Όπως διαβάσατε στο Contra.gr, ο Μήτρογλου δεν είναι στην ιδανική κατάσταση, όμως ο φορ των 404 αγώνων καριέρας, των 182 τερμάτων και των 36 ασίστ σε διασυλλογικό επίπεδο, μπορεί σχετικά εύκολα να κάνει τη διαφορά για τους Θεσσαλονικείς σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτό τουλάχιστον θα περιμένουν οι φίλοι του Άρη, που για την ώρα μπορούν να πανηγυρίζουν το 'διπλό' στη Ριζούπολη. Το ήξεραν από τη στιγμή που η ομάδα τους σκόραρε στο 18ο λεπτό. Γιατί; Μια φορά είναι τυχαίο, δύο φορές είναι σύμπτωση, όταν συμβαίνει όμως πέντε μάλλον πρόκειται για κάποια... μυστική συμφωνία.

Κόντρα σε Παναιτωλικό, ΑΕΛ, Βόλο και ΟΦΗ, ο Άρης είχε βρει δίχτυα στο 18'. Όλες τις φορές έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το γήπεδο. Όταν λοιπόν οι 'κίτρινοι' κέρδισαν κόρνερ στο ίδιο λεπτό στη Ριζούπολη, οι φωνές από τον πάγκο έμοιαζαν να... κλέβουν εκκλησία. "Πάμε, αυτό είναι το λεπτό μας", φώναξαν οι άνθρωποι του Άρη και... εγένετο φως. Πρώτη κεφαλιά του Μαντσίνι, δεύτερη του Μπερτόγλιο και με προβολή ο Ιωάννου σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα κίτρινα για το 0-1.

Ακολούθησαν τα 44'' των γκολκίπερ, όταν πρώτα ο Σιαμπάνης και μετά ο Βερούλστ έσωσαν την εστία τους σε τετ-α-τετ με τους Φερνάντεθ και Μαντσίνι αντίστοιχα. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν είχε κάτι διαφορετικό από τα περισσότερα φετινά παιχνίδια του Άρη. Δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες με τους Μπερτόγλιο, Γκάμα, Σίλβα, Σάσα κατά κύριο λόγο, ενώ αμύνθηκαν υποδειγματικά, δεν απειλήθηκαν και κράτησαν το μηδέν για έβδομη φορά στα εννιά εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει στη διοργάνωση.

Ο Άρης γυρίζει στη Θεσσαλονίκη με του τρεις βαθμούς στις αποσκευές του και περιμένει τον Κώστα Μήτρογλου για τα περαιτέρω...


News 24/7

24MEDIA NETWORK