Απόλλων-Ολυμπιακός: Ούτε ο Χασάν μπόρεσε να καλύψει τον Πέπε

Ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε δύο γκολ εκμεταλλευόμενος λάθη του Απόλλωνα, όμως ο Πέπε δεν κατάφερε να διακριθεί ούτε σε αυτό το 3-1 του Ολυμπιακού.

Ο Αχμέντ Χασάν του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Απόλλωνα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καμάρας' | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021
Ο Αχμέντ Χασάν του Ολυμπιακού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Απόλλωνα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καμάρας' | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη περίοδο για να πετύχει τον Απόλλωνα. Σε κακή φόρμα, με δυσκολίες στο γκολ και σημαντικές απουσίες, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν απίθανο να κοιτάξει στα μάτια τους νταμπλούχους Ελλάδας. Δεν το έκανε και ηττήθηκε με 1-3 στη Ριζούπολη για την 20ή αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αρκετούς αναπληρωματικούς για να δώσει ανάσες σε βασικές μονάδες και κράτησε μόνο τους Μαντί Καμαρά, Ρούμπεν Σεμέδο, Ουσεϊνού Μπακ, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και Ζοζέ Σα στην ενδεκάδα. Ο Καμαρά αναγκάστηκε να παίξει και σε αυτό το -θεωρητικά- εύκολο παιχνίδι, διότι πίσω του δεν υπήρχε κανείς.

Ο παίκτης που φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10 στον Ολυμπιακό παίζει ως κεντρικός μέσος και το καλοκαίρι κόστισε 3.000.000 ευρώ στους Πειραιώτες. Ο Πέπε είχε χρησιμοποιηθεί μόλις σε 201 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα, όμως ούτε σε αυτό το παιχνίδι κρίθηκε επαρκής για να μπει στην ενδεκάδα των αναπληρωματικών. Το γιατί το έδειξε όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, στο 63ο λεπτό, στη θέση του Κώστα Φορτούνη.

Ο Αχμέντ Χασάν είχε δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους από το 31' (έχασε και δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ματς) ύστερα από σοβαρό λάθος του Ντομίνγκες και με την άνεση του 1-0 και τον Απόλλωνα να αδυνατεί να επιτεθεί, όλο το πεδίο ήταν ελεύθερο για να λάμψει ο 23χρονος Πορτογάλος. Φευ. Λάθος πάσες, απουσία συγκέντρωσης, περιορισμένη δημιουργικότητα και φυσικά μηδαμινή ανασταλτική συνεισφορά (λόγω και αντιπάλου). Ενδιάμεσα, εκλάμψεις που αποδεικνύουν ότι γνωρίζει μπάλα και διαθέτει προσόντα, ωστόσο για κάποιον λόγο δεν αποδίδει. Δεν είναι η πρώτη φορά, αφού αυτή είναι πάνω κάτω η εικόνα του Πέπε σχεδόν όλες τις φορές που αγωνίστηκε ως αλλαγή ή μέχρι να γίνει αλλαγή (έχει μόνο ένα 90λεπτο στο πρωτάθλημα, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση τον Οκτώβριο, στο ματς του 1ου γύρου των δύο ομάδων).

Στο 72ο λεπτό, ο παίκτης που αποκτήθηκε για να σχηματίσει τριπλέτα με τους Καμαρά και Πέπε και εξελίσσεται σε έναν από τους MVP της ομάδας, ο Γιαν Εμβιλά, έγραψε το 2-0 και έδιωξε οποιοδήποτε άγχος του Ολυμπιακού για τη νίκη (ακόμα κι αν στο τέλος το λάθος του Μπα με τον Σεμέδο έδωσε την ευκαιρία στον Αμπιόλα Ντάουντα να μειώσει από το πουθενά), που θα τον έφερνε στο +14 από τη 2η θέση. Όμως ο Πέπε δεν άλλαξε εικόνα και όταν πέρασε στο ματς ο Τιάγκο Σίλβα, έχασε και την όποια ευθύνη της δημιουργίας είχε αναλάβει, με συνέπεια να μην έχει κάτι να δείξει. Εν τέλει, αυτός που έδειξε ξανά ήταν ο Χασάν, με το 7ο τέρμα του στη σεζόν ύστερα από σπάνιο λάθος του Νταβίνο Βέρχουλστ.

Ο Κένι Λαλά που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (εκτός απροόπτου) αποτελεί έναν δεξιό μπακ που κι αυτός φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10 και τη δικαιολογεί καλύτερα από ό,τι ο Πέπε μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό. Με τον Μαρτίνς να ετοιμάζει την ευρωπαϊκή λίστα για τους αγώνες με την Αϊντχόφεν, ο συμπατριώτης του δεν θα πρέπει να αισθάνεται απολύτως ασφαλής, αφού προς το παρόν δεν έχει φανερώσει λόγους για να υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας. Ούτε καν όταν η ομάδα του χρησιμοποιεί αναπληρωματικούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK