Απόλλων-Παναθηναϊκός: Το VARvaro πρόσωπο της τεχνολογίας

Το VAR κοκκίνησε, πριν ανάψει το πράσινο φως για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη. Ο Απόλλων κέρδισε δύο πέναλτι και σκόραρε μια φορά, για να ηττηθεί με 0-1 από το γκολ του Ιωαννίδη στο 20'.

Ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 (EUROKINISSI)
Ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 06/01/2021 EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Ριζούπολη, ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Παναθηναϊκό. Μετά από ένα περιπετειώδες 90λεπτο, οι 'πράσινοι' είχαν στις αποσκευές τους το τρίποντο επιστρέφοντας στη βάση τους. Το τελικό 0-1 ήταν προϊόν της τεχνολογίας, που έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στους γηπεδούχους.

Ανήμερα των Φώτων, ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε φανέλα βασικού στον Φώτη Ιωαννίδη για πρώτη φορά. Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να είχε έναν σύνθετο ρόλο αριστερού εξτρέμ/δεύτερου φορ στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν έχασε την ευκαιρία να χαρεί την ονομαστική του εορτή και την απόφαση του προπονητή του με ένα γκολ. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, ο Ιωαννίδης νίκησε με καραμπόλα τον Βερούλστ και έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Για τα υπόλοιπα φρόντισε το VAR.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, ο Διούδης γκρέμισε τον έταιρο Ιωαννίδη της αναμέτρησης, Νίκο, εντός περιοχής μετά από καθυστερήμενη έξοδο. Η μπάλα στήθηκε στο σημείο του πέναλτι, όμως στο μεταξύ προείχε η υγεία των δύο παικτών που είχαν βρεθεί στο έδαφος. Ο φορ των γηπεδούχων έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αιμόφυρτος. Ο Ιωαννίδης συνήλθε αλλά υπέφερε από διάσειση και έφυγε κατευθείαν για το νοσοκομείο. Ο Διούδης συνέχισε με πρόβλημα στη μύτη. Το VAR έκρινε πως έστω και στιγμιαία, πριν επέλθει η παράβαση στην περιοχή των 'πρασίνων' ο Ιωαννίδης είχε κοντρολάρει με το χέρι. Αυτό ήταν το πρώτο 'χτύπημα' της τεχνολογίας για τους γηπεδούχους.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η μπάλα στήθηκε ξανά στην άσπρη βούλα για τους γηπεδούχους. Που όμως έμειναν και πάλι με την όρεξη. Το VAR έδειξε πως η παράβαση έχει γίνει χιλιοστά εκτός περιοχής, έτσι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζαγαρίτη για την ανατροπή στον Τσιλούλη, ωστόσο γλίτωσε επίσης για δεύτερη φορά την σφοδρή πιθανότητα ισοφάρισης.

Μοιραία η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ο Παναθηναϊκός έπαιζε άμυνα και ο Απόλλων είχε τη μπάλα προσπαθώντας να ισοφαρίσει. Ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωσει των 90 λεπτών, η 'Ελαφρά Ταξιαρχία' πανηγύρισε το τέρμα του Μπετινέλι για το 1-1, μόνο για να λουστεί το τρίτο κρύο ντους στην αναμέτρηση. Η εξέταση της φάσης από το VAR έδειξε τον σκόρερ εκτός θέσης έστω και οριακά. Ως εκ τούτου το γκολ ακυρώθηκε.

Και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη στο ματς, στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο για την προσπάθεια του για την 4η θέση, ο Απόλλων γνώρισε για τα καλά το VARvaro πρόσωπο της τεχνολογίας...


News 24/7

24MEDIA NETWORK