Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-3 (VIDEOS)

Θέση από τώρα για τον 39ο τελικό της ιστορίας του εξασφάλισε ο Ολυμπιακός μετά το άνετο 3-0 στη Ριζούπολη στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-3 (VIDEOS)

Εικόνα αγώνα:

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε να κάνει με το 4-4-2 που επέλεξε ο Περέιρα (με τον Τσόρι αριστερό χαφ και τους Μπενίτες-Χάρα μπροστά) και στο κατά πόσο θα έχει επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από το πρόσφατο 1-3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ε, λοιπόν όλες αυτές οι απορίες λύθηκαν πολύ νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο 26' όταν ο Χάρα βρήκε δίχτυα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό κόντρα στον Απόλλωνα που μπήκε με στόχο να δυσκολέψει τους Πειραιώτες και να καταφέρει ό,τι καλύτερο, αλλά βρέθηκε γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο. Αρχικά, στο 21' ο Ντοσεβί (με τη βοήθεια από κόντρες) άνοιξε το δρόμο και πέντε λεπτά αργότερα ο Χάρα με κοντινό πλασέ ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο μισάωρο το θέμα σχετικά με το νικητή του ζευγαριού.

Και δεν είναι μόνο τα δύο γκολ, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού από τα πρώτα λεπτά που έδειξε διάθεση να καθαρίσει όσο πιο εύκολα γίνεται το ματς. Μάλιστα, μόλις στο 2' απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες. Οσον αφορά στον Απόλλωνα, έκλεισε το πρώτο μέρος χωρίς τελική προσπάθεια, δείγμα της εικόνας του ματς.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, αλλά άλλαξε το σκορ με το ωραίο γκολ του Ντοσεβί (δεύτερο προσωπικό). Με θαυμάσιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο "Γ" της αντίπαλης εστίας, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Το σκορ σε συνδυασμό με την εικόνα του Απόλλωνα που δεν μπορούσε να συνέλθει και να παλέψει για κάτι καλύτερο, έριξε τον ρυθμό του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, συνέχισε να έχει την κατοχή και τον έλεγχο και να αναζητά κι άλλο γκολ.

Αυτό δεν ήρθε, αλλά μικρή σημασία έχει για τον Ολυμπιακό που με το άνετο 0-3 από το πρώτο ματς έκλεισε θέση στον τελικό κυπέλλου του Ολυμπιακού Σταδίου.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Κλειδί αγώνα:

Το πεντάλεπτο εκείνο που έφερε το 0-2, αλλά και το γεγονός ότι ο Περέιρα παρέταξε με 4-4-2 τον Ολυμπιακό, σύστημα το οποίο δούλεψε, γεμίζοντας την αντίπαλη περιοχή.

MVP:

Ο Ντοσεβί, όχι μόνο για τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά για τη γενικότερη εικόνα του.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Απόλλων δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν κόντραρε τον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Πινέιρο (78′ Χατζής), Λαγός (71′ Καραδέμητρος), Σουάνης, Μπαμ Μπαμ (51′ Άρσιτς), Ανγκούλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μασουακού, Μποτία, Σιόβας, Εντινγκά (71′ Διαμαντάκος), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (70′ Φορτούνης), Ντοσεβί, Χάρα (60′ Φουστέρ), Μπενίτες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK