Αποσύρθηκε ο Κινγκ
Σε ηλικία μόλις 31 ετών ο Λέντλι Κινγκ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δράση εξαιτίας του μακροχρόνιου προβλήματος που έχει στο αριστερό γόνατο.
Στα 14 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός φόρεσε μόνο τη φανέλα της Τότεναμ, στην οποία μεταπήδησε σε ηλικία 14 ετών (ομάδα νέων). Από εδώ και πέρα θα είναι εκπρόσωπος του συλλόγου.
Αναφερόμενος στον τραυματισμό του ο Κινγκ είπε: “Μου στέρησε πολλά από το ποδόσφαιρο, αλλά οι φίλοι της ομάδας ήταν υπομονετικοί και με στήριξαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Δυστυχώς οι τραυματισμοί και η αδυναμία μου να προπονηθώ με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση”.
Στη συνέχεια μίλησε για την Τότεναμ: “Βρίσκομαι εδώ από τότε που ήμουν παιδί. Ήμουν πάντα συγκεντρωμένος στην ομάδα και μόνο στη σκέψη μου φαινόταν δύσκολο να φορέσω φανέλα άλλου συλλόγου. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να εργάζομαι για την Τότεναμ και την τοπική κοινωνία”.
Ο Λέντλι Κινγκ πραγματοποίησε 323 συμμετοχές με τη φανέλα των “σπιρουνιών”. Ακόμα κι όταν ήταν υγιής, δεν συμμετείχε σε κάποιες προπονήσεις, προκειμένου να ξεκουράζεται το γόνατό του.
Με την πάροδο των χρόνων πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και σήκωσε πρώτος το League Cup του 2008. Σε διεθνές επίπεδο τίμησε 21 φορές τη φανέλα της Αγγλίας, λαμβάνοντας μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.
“Ο Λέντλει συνέβαλε τα μέγιστα στην ομάδα, αφού ήταν καταπληκτικός παίκτης, αρχηγός ακόμα και σύμβουλος. Μας έχουν μείνει ανεξίτηλες οι μάχες που έδινε για να ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και η ευχέρειά του να πιάνει υψηλή απόδοση παρά τα προβλήματά του”, δήλωσε για τον Κινγκ ο πρόεδρος της Τότεναμ Ντάνιελ Λέβι.