Αποστολάκης: Κάθε πέρσι και καλύτερα

Αποστολάκης: Κάθε πέρσι και καλύτερα
Ο παλαίμαχος διεθνής άσος, Στράτος Αποστολάκης, μίλησε στο Sportime Radio 89,2 και την εκπομπή «Ένας εναντίον έντεκα» με τον Ανδρέα Δημάτο, για την εικόνα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στις πρώτες τους εμφανίσεις στο Champions League καθώς και τη γενικότερη παρουσία των ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:

"Δεν περίμενα θαύματα. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο θα λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αυτό είναι ένα γενικότερο φαινόμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πώς διαχειρίστηκε την επιτυχία του Euro, χωρίς την απαιτούμενη σοβαρότητα. Φτάσαμε στο σημείο να ενισχύονται οι ομάδες με ότι υπάρχει στην αγορά, τελευταία ώρα, με ελεύθερους παίκτες. Είναι προφανές ότι οι ομάδες θέλουν να εκμεταλλευτούν οικονομικά το Champions League και απλά να δίνουν το παρών. Το χειρότερο είναι ότι το ίδιο πρόσωπο μας έδειξε τελευταία και η Εθνική μας ομάδα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και σήμερα στους αγώνες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Είδαμε πέρυσι ποια ήταν η συγκομιδή μας στο ΟΥΕΦΑ, το ίδιο θα γίνει και φέτος."

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ:
"Οι επιλογές παικτών, το να πάρουμε για να πάρουμε, μήπως πουλήσει το όνομα της ομάδας σε εφημερίδα, λέγοντας ότι πήρε έναν απίθανο ποδοσφαιριστή από κάποια χώρα, δίνουν αυτή την εικόνα στους συλλόγους. Όταν προσπαθείς μέσα σ’ ένα μήνα να γεμίσεις την ομάδα με ότι ελεύθερο κυκλοφορεί στην αγορά, είναι καθαρά θέμα επιλογής ποδοσφαιριστών, αυτές οι εμφανίσεις. Υπάρχουν ομάδες, με 2-3 Έλληνες μόνο. Με την Βίσλα ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δύο Έλληνες και ο κόσμος ζήταγε από τους παίκτες να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Καταλάβαιναν οι ξένοι τι ζήταγε ο κόσμος; Τουλάχιστον ας δουλέψουμε με τα μικρά ελληνόπουλα."

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ:
"Το κακό είναι ότι τελείωσαν άδοξα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές από τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω ποιος συμβούλεψε να έχουν τέτοιο τέλος. Η παρουσία τους δείχνει ότι ήταν καλύτεροι από τους σημερινούς παίκτες. Αυτοί κέρδισαν το Euro, ήταν 6-7 παιδιά του Παναθηναϊκού που είχαν δουλέψει πολύ καιρό μαζί. Φέτος έγινε μια καλή επένδυση σε νέα παιδιά και δεν παίζουν. Επιμένει σε ξένους που δεν ξέρουν το μεγαλείο της ομάδας στην Ευρώπη και είναι περαστικοί από εδώ. Ας δείξει ο κόσμος συμπάθεια στα νέα ελληνόπουλο, είναι καλύτερα από τους απίθανους ξένους που μας κάνουν ρεζίλι στην Ευρώπη."

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ:
"Είναι απίστευτο να λέει ο προπονητής ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα. Να πει ότι θα είναι πιο φρέσκια, θα έχει περισσότερη εκρηκτικότητα, ναι, αλλά όχι αυτό. Το μόνο ελαφρυντικό του είναι ότι έχει πολλά νέα πρόσωπα. Όταν έπαιζε ο Παναθηναϊκός ευρωπαϊκό αγώνα ήταν κεκτημένο -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- ότι η παρουσία μας ήταν πάντα καλή γιατί προετοιμαζόμασταν καλά. Δεν μπορεί μια Ουντινέζε να κάνει τόσο μικρό τον Παναθηναϊκό. Το αν δεν έχει μονταριστεί η ομάδα και έχει νέα πρόσωπα, είναι δικαιολογίες. Όλοι πρέπει να πουν ότι ήταν άσχημη εικόνα και στο επόμενο θα είμαστε καλύτεροι και όχι να λέει ο Γκούμας ως αρχηγός, ότι παίξαμε καλά και είχαμε κατοχή μπάλας. Όταν χάνεις, είναι άχρηστη η κατοχή μπάλας. Όλοι έχουμε χάσει, κι εμείς φάγαμε τριάρες-τεσσάρες, αλλά τώρα θα χάσουμε την υψηλή βαθμολογία που είχαμε ως χώρα και θα έχουμε μια ομάδα στο Champions League κι αυτό είναι άσχημο και για τον κόσμο."

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΑΟ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE:
"Για τον Παναθηναϊκό χειρότερα δεν γίνεται. Ίσως εκεί τρέφει κάποια ελπίδα, ότι θα είναι καλύτερος στη συνέχεια. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Απλώς υπάρχουν μεταγραφές που έδωσαν ελπίδες στη διοίκηση, στον κόσμο, στην ομάδα, ότι μπορούν να την τραβήξουν πολύ ψηλά. Μέχρι στιγμής η προσφορά τους είναι σχεδόν μηδενική αλλά θα αποδώσουν με το χρόνο καλύτερα. Ο Ολυμπιακός υποτίμησε το παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ. Είχε ένα μεγάλο όπλο, το Καραϊσκάκη, αλλά στην Ευρώπη θα έχουμε εκτός έδρας πολύ πιο άσχημες μέρες. Η παρουσία ονομάτων που έχουν στελεχώσει τις ομάδες με κάνουν να είμαι απαισιόδοξος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, στα δύο παιχνίδια που έδωσαν έπαιξαν με τις πιο εύκολες ομάδες του ομίλου τους."



ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ:
"Πέρυσι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ η παρουσία μας ήταν μηδενική, δεν είχαμε κανένα όφελος. Πιστεύω φέτος να γίνει κάτι –ψάχνομαι πως μπορεί να γίνει βέβαια- αλλά πιστεύω ότι είναι λίγο καλύτερος ο ΠΑΟΚ από πέρυσι, πιστεύω ότι θα έχει καλή παρουσία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK