Αποσύρεται από το πρωτάθλημα ο Πυρσός

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του προέδρου της ΠΑΕ Πυρσός Δημήτρη Παπαϊωάννου, το ΔΣ της ομάδας των Γρεβενών ύστερα από συνεδρίαση που είχε, αποφάσισε την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αποσύρεται από το πρωτάθλημα ο Πυρσός

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Πυρσός Γρεβενών:

“Επειδή οι λόγοι που ανάγκασαν τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πυρσός να αποχωρήσει από την προεδρία της ομάδας, μετά την εντεταλμένη διαιτησία στον αγώνα Πυρσού – Βέροιας και μετά τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα, βρίσκουν απόλυτα σύμφωνα όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ και επειδή οι καταγγελίες του γι αυτά που συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο απηχούν τις απόψεις όλων μας, το ΔΣ της ΠΑΕ Πυρσός συνήλθε σήμερα στις 21-11-2009 και ομόφωνα αποφάσισε να αποσυρθεί η ποδοσφαιρική ομάδα του Πυρσού Γρεβενών από το Πρωτάθλημα της Γ’ επαγγελματικής κατηγορίας”.

Επίσης, η ΠΑΕ Πυρσός Γρεβενών εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στην ΟΔΠΕ για τις καταγγελίες της τελευταίας αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο ΔΑΚ Γρεβενών κατά τη διάρκεια του αγώνα Πυρσός-Βέροια στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα:

“Στις 19-11-2009 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος το από 19/11/2009 –δελτίο τύπου– καταγγελία, όπου με πομπώδες ύφος η εν λόγω Ομοσπονδία “καταδίκασε” απερίφραστα , “όπως γράφει” τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Πυρσός Γρεβενών – Βέροια όπου “φίλαθλοι” της ομάδας Πυρσός Γρεβενών βιαιοπράγησαν άνανδρα κατά του διαιτητή του αγώνα κ. Φραγκάκη ΣΔΠ Καβάλας και του βοηθού διαιτητή κ. Σημιακού ΣΔΠ Ξάνθης.

Η Ομοσπονδία με την ανακοίνωσή της αυτή μας προκαλεί στην κυριολεξία να απαντήσουμε σας απαντάμε λοιπόν τα εξής:

1. Καταρχήν μην ξανατολμήσετε να θέσετε εντός εισαγωγικών την λέξη “φίλαθλοι” όταν αναφέρεστε στον Πυρσό Γρεβενών.
2. Εντός παρενθέσεως έπρεπε να θέσετε την λέξη “διαιτητής” και το επώνυμο “Φραγκάκης”, γιατί αυτός είναι ο άνθρωπος που νόμισε ότι ήρθε σε ένα χωριό, για να δείξει και να αποδείξει στους “ανωτέρους του” ότι εκτελεί με πίστη και πατριωτισμό το καθήκον του.
3. Απ’ ότι φάνηκε το όνειρο του ανθρώπου ήταν να αποδείξει ότι μπορεί να εκτελεί την αποστολή που του έχει ανατεθεί και ότι αν “προαχθεί” είναι ικανός να εκτελέσει όποια άλλη αποστολή του ανατεθεί. Δεν θα του γίνει όμως το χατίρι ούτε το απατηλό του όνειρο θα εκπληρωθεί γιατί από σήμερα και για πάρα πολύ καιρό ακόμη θα υπάρχει, εκ μέρους μας τουλάχιστον, συνεχής αναφορά στην “προσωπικότητά του”.
4. Όμως μας προξένησε πράγματι έκπληξη η “ανακοίνωση” της ομοσπονδίας σας . Μάλλον την έχετε ως πρότυπο ανακοίνωσης και αλλάζετε τα ονόματα των καταγγελλόντων και καταγγελλόμενων.


Αυτό είναι βέβαιον πέραν πάσης αμφιβολίας για τους εξής λόγους :
Α. Κανείς, μα κανείς σας δεν είχε την ευθιξία να ακούσει από την ΠΑΕ Πυρσός την άποψή της . Αρκεστήκατε συνεπώς στα τετριμμένα περί καταγγελίας της ομάδας και των φιλάθλων της και περί στήριξης του διαιτητή.
Β. Σας πληροφορούμε πως έχουμε στην διάθεσή σας τα “κατορθώματα” του κυρίου απαράδεκτου και σας καλούμε να τα δούμε μαζί.
Γ. Ο Φραγκάκης είναι ο δεύτερος διαιτητής που τόλμησε να προσβάλλει τον Πυρσό κατά τα τελευταία 81 χρόνια (διαβάστε καλά) που υπάρχει και εισέπραξε το τίμημα που του αναλογεί.. Ο άνθρωπος νόμισε ότι έτσι πέτυχε στις εξετάσεις που έδινε. Νόμισε ότι σφυρίζει σε τελικό. Δεν κατάλαβε ό,τι κατάλαβαν πως είναι ένα όργανο και πως για να προβιβαστεί θα τον κάνουν ότι θέλουν και θα τον στύψουν σαν λεμονάκι όπως έκαναν και θα κάνουν σε όλους σας , όταν και όποτε μπορούν.
Δ. Μην ξανατολμήσετε λοιπόν να στηρίξετε με ξύλινες καταγγελίες και ανακοινώσεις αυτούς που σας εξευτελίζουν.
Ε. Για να αποδείξουμε την αλήθεια των όσων υποστηρίζουμε σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να μας στείλετε έστω και μια καταγγελία κατά ενός μέλους σας για εσφαλμένη διαιτησία.
Κύριοι, από το 1928 μέχρι σήμερα, δηλαδή για 81 ολόκληρα χρόνια, η συνεχής παρουσία του αθλητικού συλλόγου ΦΑΣ Πυρσός στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα των Γρεβενών και η ταύτισή του με τα Γρεβενά , και κυρίως η αγάπη του κόσμου για τον Πυρσό, τον έχει κατατάξει στις συνείδηση όλων μας. Κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να απαξιώσει το λατρευτό “παιδί” των Γρεβενιωτών και τους φιλάθλους του, όπως και αν λέγεται”.24MEDIA NETWORK