Αποθέωση για Γκέκα από τον γερμανικό Τύπο
Το πολύ καλό ξεκίνημα του Φάνη Γκέκα στη Bundesliga φέρνει μετά τις επευφημίες του κοινού στο Μπόχουμ την Παρασκευή και την αναγνώριση του γερμανικού Τύπου στον 26χρονο Ελληνα επιθετικό.

Στην καλύτερη ενδεκάδα της 13ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα επελέγη για πρώτη φορά από το περιοδικό Kicker ο Γκέκας για την απόδοσή του στο ματς με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης όπου σκόραρε και είχε μια ασίστ (συνολικά 5 γκολ, 2 ασίστ). Η βαθμολογία του ήταν 1,5 όταν το άριστα είναι το 1 (κάκιστος το 6), που δεν δίνεται συχνά από το περιοδικό.
Οι έτεροι Ελληνες της αναμέτρησης βαθμολογήθηκαν με 2,5 ο Αμανατίδης και με 4,5 ο Κυργιάκος. Αναδείχθηκε επίσης κορυφαίος παίκτης του αγώνα με την αιτιολόγηση: «συνεχής πηγή κινδύνων, γρήγορος και κινητικός, δεν μπόρεσε να περιοριστεί από τους αντιπάλους στο κρίσιμο 4-2 στο 48ο λεπτό». Ετσι, δίκαια κρίνεται ως ο «καλύτερος εκ των συμπατριωτών» όπως τιτλοφορείται το κείμενο του Kicker, αναφορικά στη συμμετοχή των τριών Ελλήνων στον αγώνα.
Ακόμα σημαντικότερη διάκριση για το Γκέκα αποτελεί το γεγονός ότι στην καθιερωμένη κρίση των καλοκαιρινών μεταγραφών όλης της Bundesliga, που παραδοσιακά δημοσιεύει το Kicker κάθε φθινόπωρο, η μεταγραφή του στη Μπόχουμ συγκαταλέγεται στην εξάδα των πιο πετυχημένων μετακινήσεων του καλοκαιριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εξάδα αποτελούν οι Ντιέγκο και Μερτεσάκερ της Βέρντερ, Μποκά και Πάρντο της Στουτγκάρδης, Γκάλασεκ της Νυρεμβέργης κι ο Ελληνας διεθνής επιθετικός.
Στην σχετική αξιολόγηση, ο Κυργιάκος βρίσκεται στην κατηγορία “καλή ενίσχυση”, μαζί με άλλους 19 παίκτες, μεταξύ των οποίων οι Βαν Μπούιτεν, Φαν Μπόμελ, Μπάρμπαρεζ, αλλά κι ο γνωστός από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Πολωνός Μάριους Κουκέλκα (Κότμπους).