Αργεντινή-Αγγλία: Ο Οουεν "έσωσε" τον Ερικσον

Σπουδαία νίκη με 3-2 για την Αγγλία επί της Αργεντινής σε φιλικό ματς που έγινε στη Γενεύη.

Αργεντινή-Αγγλία: Ο Οουεν "έσωσε" τον Ερικσον


Αργεντινή-Αγγλία 2-3
(34' Κρέσπο, 53' Σάμιουελ - 39' Ρούνεϊ, 86',91' Οουεν)

Ετσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία, τόσο για την πολιτική εχθρότητα των δύο χωρών, όσο και για εκείνο το ματς του 1998 που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Μπέκαμ και την πρόκριση της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι.

Τώρα απέκτησε μεγαλύτερη σημασία, μετά τη νίκη της Αγγλίας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 3-2 της Αργεντινής στη Γενεύη και έδωσαν μία… παράταση ζωής στον Σβεν Γκόραν Ερικσον που έχει ακούσει ουκ ολίγα από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μπορεί να ήταν φιλικό, ωστόσο γνωρίζουμε καλά πως οι Αγγλοι δίνουν σημασία σε όλα τα παιχνίδια και μετά από αυτή τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους και στις… μπυραρίες με ψηλά το κεφάλι.

Τα αποτελέσματα των φιλικών

Νότια Κορέα-Σουηδία 2-2
Φινλανδία-Εσθονία 2-2
Λευκορωσία-Λετονία 3-1
Βουλγαρία-Γεωργία 6-2
Ν. Αφρική-Σενεγάλη 2-3
Λιχτενστάιν-Σκόπια 1-2
Σκωτία-ΗΠΑ 1-1
Ακτή Ελεφ.-Ρουμανία 2-1
ΗΑΕ-Βραζιλία 0-8
Αργεντινή-Αγγλία 2-3
Ολλανδία-Ιταλία 1-3
Γαλλία-Γερμανία 0-0
Πορτογαλία-Κροατία 2-0











Τη νίκη στους Αγγλους την έδωσε ο Μάικλ Οουεν στις καθυστερήσεις ενός συγκλονιστικού αγώνα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα επίσημα και… ανιαρά παιχνίδια που παρακολουθούμε αρκετά συχνά.

Η Αργεντινή προηγήθηκε στο 34ο λεπτό με τον Κρέσπο, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρούνεϊ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο 53ο λεπτό ο Σάμουελ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους για να έρθει ο Οουεν με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (86’ και 91’) να διαμορφώσει το τελικό 3-2.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή: Αμπονταντζιέρι, Αγιάλα (74' Κολοτσίνι) Σορίν, Ζανέτι, Ντεμικέλις, Σάμουελ, Ρικέλμε, Ροντρίγκεζ, Καμπιάσο, Τέβεζ (82' Χούλιο Κρουζ) Κρέσπο (70' Σαβιόλα)

Αγγλία: Ρόμπινσον, Γιανγκ (84' Κράουτς) Τέρι, Φέρντιναντ, Μπριτζ (46' Κοντσέσκι) Λάμπαρντ, Κινγκ (58' Τζό Κόουλ) Μπέκαμ, Τζέραρντ, Ρούνι, Όουεν


Ερικσον: "Είμαι υπερήφανος!"

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Σβεν Γκόραν Ερικσον -από θέση ισχύος πλέον- τόνισε: "Δείξαμε βελτίωση και παίξαμε πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος γι'αυτή τη νίκη. Πάντα πίστευα σε αυτή την ομάδα, από την αρχή των προκριματικών. Ακόμα πιστεύω πως είμαστε μέσα στις 6-7 ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Από τη πλευρά του, ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Μάικλ Οουεν, δήλωσε: "Εγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά καταφέραμε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Ηταν κάτι παραπάνω από ένα φιλικό παιχνίδι".


Μουντιαλική Ιταλία...

Ολλανδία-Ιταλία 1-3

Στα υπόλοιπα σπουδαία φιλικά, η Ιταλία σημείωσε μεγάλη νίκη μέσα στην Ολλανδία επί των "οράνιε" με το επιβλητικό 3-1. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με 1-0 αλλά το συγκρότημα του Μαρσέλο Λίπι κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Στο 41ο λεπτό ο Τζιλαρνίνο ισοφάρισε και στο 44ο λεπτό ο Καμορανέζι έκανε το 1-2. Με τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50' ο Λούκα Τόνι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό του Παρισιού ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και καλές φάσεις, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK