Αργεντινή: Fair-Play υπόσχεται ο Πέκερμαν

Απάντηση στα σενάρια που θέλουν την Αργεντινή να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς με την Ουρουγουάη, έδωσε ο τεχνικός της ομάδας Χοσέ Πέκερμαν

Αργεντινή: Fair-Play υπόσχεται ο Πέκερμαν

Οι τέσσερις ομάδες που εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Γερμανίας από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής είναι ήδη γνωστές και στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποια ομάδα θα καταλάβει την πέμπτη προνομιούχο θέση, που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με την Αυστραλία.

Η Ουρουγουάη έχει τον πρώτο λόγο αφού βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από τις δύο συνδιεκδικήτριες της θέσης, Κολομβία και Χιλή. Ομως, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, το συγκρότημα του Χόρχε Φοσάτι υποδέχεται στο θρυλικό "Σεντενάριο" του Μοντεβιδέο την πρωτοπόρο του ομίλου Αργεντινή.

Το γεγονός ότι η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν είναι βαθμολογικά αδιάφορη, αφού έχει εξασφαλίσει την πρόκριση εδώ και πολύ καιρό, έχει προκαλέσει ανησυχία και καχυποψία στις τάξεις των άμεσων αντιπάλων της Ουρουγουάης. Πριν από λίγες ημέρες, ο τεχνικός της Χιλής, Νέλσον Ακόστα είχε ευχηθεί, "όλα να κυλήσουν φυσιολογικά" στο ματς Ουρουγουάη - Αργεντινή προκειμένου με νίκη επί του Εκουαδόρ, η ομάδα του να πάρει την 5η θέση.

Θέλοντας να δώσει τέλος σε όλα αυτά τα σενάρια, ο Αργεντινός εκλέκτορας, προέβη σε δηλώσεις: "Οι παίκτες μου γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ότι πρέπει να παίξουν με τον τρόπο που έχουμε παίξει έως τώρα και να σεβαστούν τους νόμους του ποδοσφαίρου. Θα παίξουμε με μοναδικό στόχο τη νίκη".

"Τσελέστε" και "μπιανκοσελέστε" είχαν βρεθεί σε παρόμοια θέση και στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2002. Τότε, η Ουρουγουάη είχε πάρει ισοπαλία από την Αργεντινή (1-1) και ο βαθμός αυτός της επέτρεψε να αφήσει εκτός αγώνων μπαράζ την Κολομβία στη διαφορά τερμάτων. Οι κριτικοί είχαν διαγνώσει... ασυνήθιστη απροθυμία ανταγωνισμού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK