Αργεντινή - Βέλγιο 1-0 (VIDEO)

Το γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης αποδείχθηκε αρκετό για την Αργεντινή, η οποία επικράτησε 1-0 του Βελγίου και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1990. Τραυματίας ο Άνχελ ντι Μαρία.

Αργεντινή - Βέλγιο 1-0 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Αργεντινή - Βέλγιο 1-0 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Αργεντινή δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερη. Με τον Άνχελ ντι Μαρία στα δεξιά και ένα σχήμα που θύμιζε περισσότερο 4-4-2 όταν η "αλμπισελέστε" βρισκόταν στην άμυνα και 4-2-3-1 όταν είχε την κατοχή της μπάλας, η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια μπήκε πιο δυνατά κι έψαξε το γκολ πιέζοντας σε όλο το μήκος του γηπέδου. Μετά από ένα κλέψιμο του Λιονέλ Μέσι, η μπάλα έφτασε στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν που στο 8' άνοιξε το σκορ και άλλαξε τη μορφή του αγώνα.

Το Βέλγιο δεν μπορούσε πλέον να περιμένει. Η παρουσία του Ντιβόκ Όριγκι ευνοούσε ένα πιο επιθετικό παιχνίδι απέναντι σε πιο κλειστή άμυνα, ωστόσο οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν πήραν ποτέ τον έλεγχο του αγώνα στο γήπεδο της Αργεντινής ώστε να βρουν τον "φουνταριστό" τους. Η παρουσία Χαβιέρ Μαστσεράνο και (οπισθοχωρημένου) Μέσι στο κέντρο του γηπέδου, αναπλήρωσε επάξια το κενό του Φερνάντο Γκάγκο, στη θέση του οποίου αγωνίστηκε ο Λούκας Μπίγλια. Ο τραυματισμός του Ντι Μαρία περιόρισε τις ιδέες στο χώρο του κέντρου της Αργεντινής, που δεν δημιούργησε μεγάλη φάση στο 1ο ημίχρονο.

Ο Εντέν Αζάρ έκλεψε περισσότερες πάσες από κάθε άλλον παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η επιθετική σπιρτάδα του έλειψε από τους Βέλγους. Ο Μαρουάν Φελαΐνί δήλωνε παρών τόσο στην οπισθοφυλακή όσο και στην εμπροσθοφυλακή των "κόκκινων διαβόλων", ωστόσο δεν ήταν αρκετός. Μία κεφαλιά του Κέβιν Μιραλάς αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, προτού ρίξει στο παιχνίδι τους Ρόμελου Λουκάκου και Ντρις Μέρτενς.

Ένα δοκάρι του Ιγκουαΐν στο 55' θα μπορούσε να είχε κλειδώσει τη νίκη για την Αργεντινή, η οποία επέλεξε να αμυνθεί μαζικά στα επόμενα λεπτά για να κρατήσει το προβάδισμα. Το... σαφές πλάνο των Βέλγων ήταν το κεφάλι του Φελαΐνί και στα τελευταία λεπτά το κεφάλι... οποιουδήποτε. Οι κακές σέντρες, όμως, "ψαλίδισαν" τις πιθανότητες για το γκολ της ισοφάρισης και από τη στιγμή που κι ο Μέσι έχασε τετ α τετ με τον Τιμπό Κουρτουά (8ο παιχνίδι που δεν σκόραρε κόντρα στον Βέλγο), το σκορ δεν άλλαξε.

MVP

Όταν η Αργεντινή αμυνόταν, έστηνε τείχος μπροστά στους (ασταθείς) στόπερ της. Όταν βρισκόταν στην επίθεση, από αυτόν άρχιζαν όλες οι επιθέσεις. Ο ρόλος του Χαβιέρ Μαστσεράνο στην ενδεκάδα της "αλμπισελέστε" δεν τυγχάνει της προβολής που θα έπρεπε, ωστόσο και σε αυτό το παιχνίδι η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη.

Aδύναμος Κρίκος

Ένα πραγματικό αστέρι διαθέτει το Βέλγιο σε επιθετικογενή θέση, τον Εντέν Αζαρ, όμως η απόδοση του άσου της Τσέλσι δεν βελτιώθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ελάχιστες ντρίμπλες, καμία καλή μεταβίβαση σε ζωτικό χώρο και αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο. Ο Βίλμοτς έψαξε το γκολ χωρίς το μεγαλύτερο επιθετικό "όπλο" του.

Σχόλιο

Με γκολ μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης, το παιχνίδι απέκτησε έναν χαρακτήρα που δεν ταίριαζε στο Βέλγιο. Στόχος τους ήταν να δώσουν τον έλεγχο στην Αργεντινή, μόνο που μετά από το 1-0 αναγκάστηκαν να τον πάρουν εκείνοι. Δίχως δημιουργό και με τον Αζάρ σε άσχημη μέρα, ο Σέρχιο Ρομέρο πέρασε κατά βάση ένα ήσυχο απόγευμα. Η δουλειά έγινε από νωρίς, ο Μέσι δεν χρειάστηκε και για πρώτη φορά στην ιστορία ένας τελικός με τη Βραζιλία φαντάζει πιθανός.

To vine του αγώνα

Χωρίς λόγια...

Το γράφημα του αγώνα

Ο Άξελ Βίτσελ δεν τον... είδε τον Μέσι στο παιχνίδι. Πέντε στα πέντε ο Αργεντινός στο ένας με έναν με τον Βέλγο.

Αργεντινή - Βέλγιο 1-0 (VIDEO)

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Μπασάντα, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Ντι Μαρία (33' Πέρες), Ιγκουαΐν (81' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (71' Παλάσιο)

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί, Βίτσελ, Μιραλάς (60' Μέρτενς), Ντε Μπρούινε, Αζάρ (75' Σαντλί), Όριγκι (59' Λουκάκου)

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το 1-0 από τον Ιγκουαϊν:

Η εκπληκτική κάθετη πάσα του Μέσι στον Ντι Μαρία:

Ο Μέσι τους "άδειασε" όλους και απείλησε:

Το δοκάρι του Ιγκουαΐν:

Ο Σαμπέγια τρικλίζει στον πάγκο:

Ο Ρομέρο έσωσε το αυτογκόλ του Γκαράι:

Το τετ α τετ του Μέσι με τον Κουρτουά:

News 24/7

24MEDIA NETWORK