Αργεντινή-Βοσνία 2-1

Η Αργεντινή δυσκολεύτηκε, όμως κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Βοσνίας επικρατώντας με 2-1, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη διοργάνωση. Σκόραρε ο Μέσι μετά από 8 χρόνια σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αργεντινή-Βοσνία 2-1

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Αργεντινή-Βοσνία 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Το πιο γρήγορο αυτογκόλ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων και παράλληλα το γρηγορότερο γκολ στη φετινή διοργάνωση έβαλε την Αργεντινή σε ρόλο οδηγού στο ματς. Συγκεκριμένα πριν καν συμπληρωθούν 3 λεπτά αγώνα ο Κολάσινατς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μπροστά από την εστία του Μπέγκοβιτς και την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα η Αργεντινή δεν κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, με τους Βόσνιους να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Ρομέρο. Η "αλμπισελέστε" από την άλλη βασίζοντας το παιχνίδι της στις γρήγορες αντεπιθέσεις, βρέθηκε αρκετές φορές στην περιοχή των Βόσνιων, δίχως όμως να καταφέρει να βρει άλλο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αλεχάντρο Χαβιέ Σαμπέλα έκανε δύο αλλαγές και μετέτρεψε το αρχικό 5-3-2 σε 4-4-2 με ρόμβο, ρίχνοντας στο ματς τους Γκάγκο και Ιγκουαΐν στις θέσεις των Ροντρίγκες και Καμπανιάρο.

Με τη νέα διάταξη η Αργεντινή κατάφερε να κρατήσει τη Βοσνία πιο πίσω, ενώ προσπάθησε πλέον με οργανωμένες επιθέσεις να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος. Εν τέλει τα κατάφερε με τον Λιονέλ Μέσι να χρίζεται σκόρερ 8 χρόνια μετά την τελευταία φορά που είχε πετύχει γκολ σε Μουντιάλ. Συγκεκριμένα ο Αργεντινός είχε πετύχει το ένα και μοναδικό του τέρμα στη διοργάνωση στις 16/6 2006 σε αναμέτρηση κόντρα στη Σερβία και μετά από 8 χρόνια παρά μία μέρα σκόραρε και σε βάρος της Βοσνίας.

Η Βοσνία δεν πτοήθηκε από το δεύτερο γκολ που δέχτηκε και ρίσκαρε βγαίνοντας μπροστά για να μειώσει και τα κατάφερε με τον Ιμπίσεβιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο στο 84' για το 2-1. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα απέκτησαν μια άγρια ομορφιά με τους Βόσνιους να πιέζουν για την ισοφάριση και την Αργεντινή να βρίσκει ελεύθερους χώρους για να απειλήσει.

Το τελικό σφύριγμα του Ζοέλ Αγκιλάρ βρήκε την παρέα του Μέσι να πανηγυρίζει τη νίκη, κάνοντας πρεμιέρα στη διοργάνωση με το "δεξί".

MVP

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε μετά από 8 χρόνια και το γκολ που σημείωσε έμελλε να είναι αυτό που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Πέρα από το γκολ όμως ο σούπερ σταρ της Αργεντινής αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη της "αλμπισελέστε", καθώς από τα πόδια του πέρασαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις της ομάδας του, πασάροντας την μπάλα 62 φορές.

Αδύναμος κρίκος

Η Αργεντινή βασίστηκε κυρίως στις ατομικές εξάρσεις των σταρ της 11άδες της. Δεν έδειξε τη συνοχή που θα περίμενε κανείς από ένα μεγαθήριο της διοργάνωσης και θα μπορούσε να το έχει πληρώσει.

Σχόλιο

Η Βοσνία κατάφερε στην παρθενική της εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση. Οι Βόσνιοι αποδέχτηκαν τον ρόλο του αουτσάιντερ στο ματς, όμως δεν διεκδίκησαν μια καλύτερη μοίρα στο παιχνίδι και με την εμφάνισή τους κέρδισαν το χειροκρότημα. Από την άλλη πλευρά η Αργεντινή έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει και στο τέλος πανηγύρισε το τρίποντο, εκκινώντας ιδανικά στη διοργάνωση.

Το γράφημα του αγώνα

Είναι ο χώρος που κινήθηκε ο Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια του αγώνα, ενώ διακρίνεται καθαρά ο ρόλος του στο δεύτερο μέρος, στην κορυφή του ρόμβου πίσω από τους επιθετικούς, Ιγκουαΐν και Αγουέρο.

Αργεντινή-Βοσνία 2-1

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Καμπανιάρο (46' Γκάγκο), Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (46' Ιγκουαΐν), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγκουέρο (87' Λούκας Μπίγλια).

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Μούτζα (69' Ιμπίσεβιτς), Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Χαΐροβιτς (71' Βίστσα), Πιάνιτς, Λούλιτς, Μισίμοβιτς (74' Μεντούνιανιν), Τζέκο.

Το vine του αγώνα

Ο Ρόχο με πολλή άνεση, δεν δίστασε να απομακρύνει με ραμπόνα από την περιοχή του, ανακόπτοντας την επίθεση των Βόσνιων. Έχουμε δει ανάλογες ενέργειες επιθετικά, ωστόσο ραμπόνα σε άμυνα δεν βλέπεις κάθε μέρα.

Τα highlights του αγώνα

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK