Αργούν αλλά θα τα βρουν Λέτο και Παναθηναϊκός

Τι γίνεται με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Σεμπάστιαν Λέτο; Πόσο ανέβασε τη προσφορά του ο Παναθηναϊκός; Τι ενόχλησε τον ποδοσφαιριστή; Ο Κώστας Καίσαρης έχει το ρεπορτάζ και τις απαντήσεις.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στάσιμο είναι το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Σεμπάστιαν Λέτο αλλά με θετική προοπτική για αίσιο τελος. Στις δύο συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατό να επέλθει συμφωνία.

Διαφορά υπάρχει και στο οικονομικό και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Με δεδομένο όμως ότι και οι δύο πλευρές είναι κατ αρχήν θετικές όλα δείχνουν ότι ο 31χρονος Αργεντινός θα συνεχίσει τη καριέρα του, στον Παναθηναικό.

Το φως της δημοσιότητας έχει δει η πρώτη επαφή που έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο. Με την ΠΑΕ να διαρρέει ότι ο Λέτο ζήτησε 700.000 Ευρώ.Το δεύτερο δηλαδή μεγαλύτερο συμβόλαιο μετά τον Μπεργκ. Και τους πράσινους να προτείνουν 250.000 και για ένα χρόνο.

Στη συνέχεια έγινε δεύτερη επαφή που δεν δημοσιοποιήθηκε. Με την πρόταση του Παναθηναϊκού να ανεβαίνει στις 275.000 Εύρω. Πέντε χιλιάδες δηλαδή παραπάνω από το τρέχον συμβόλαιο,που είναι στις 270.000.Ο Λέτο αρνήθηκε κι αυτό που τον ενόχλησε μάλιστα ήταν ότι η συνάντηση δεν έγινε με τον Νίκο Λυμπεροπούλο ή κάποιο στέλεχος της ΠΑΕ αλλά μ' έναν κατώτερο υπάλληλο.

Με δεδομένη την κακή οικονομική κατάσταση των πράσινων, η πρόταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί θεματικά. Όπως έχει γίνει γνωστό άλλωστε στο πλαίσιο της λιτότητας, τα νέα συμβόλαια θα έχουν ταβάνι τις 250 με 300.000.

Ταυτόχρονα όμως είναι εμφανές ότι και οι δύο πλευρές θέλουν τη συνέχεια της συνεργασίας. Ο Λέτο μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μην μπορεί να βγάλει συνεχόμενα παιχνιδιά αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να δίνει λύσεις. Είναι αγαπητός στους φιλάθλους, έχει επαγγελματική συμπεριφορά και η προσφορά του,( στα αποδυτήρια κλπ) είναι πολύπλευρη.

Ταυτόχρονα και ο ίδιος περνάει καλά στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Όταν μάλιστα με το κοριτσάκι που έφερε στο κόσμο η σύντροφός του τον περασμένο μήνα η οικογένειά του έγινε τριμελής. Δεν θα είναι ότι πιο εύκολο δηλαδή μία μεταγραφή σε ομάδα άλλης χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να περάσει ιατρικά,να εγκατασταθεί, να προσαρμοσθεί και να βρει το ρόλο του αγωνιστικά. Στον Παναθηναϊκό, μπορεί να μην είναι βασικός αλλά το έχει αποδεχθεί και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή λοιπόν που και η ομάδα τον θέλει και ο ίδιος περνάει καλά, το πλέον πιθανό είναι ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και η συνεργασία θα ανανεωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK