Άρης - ΑΕ Λεμεσού: Ο Άρης επέστρεψε για τα καλά

Ο άτυχος Άρης έμεινε στο 0-0 με την ΑΕ Λεμεσού στο ανακαινισμένο και κατάμεστο 'Βικελίδης', αλλά προσέφερε μία χορταστική βραδιά στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Μπράουν Ιντέγε σε προσπάθεια του υπό πίεση, στην αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕ Λεμέσου στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' (0-0) για την προκριματική φάση του Europa League 2019-2020. EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης περίμενε χρόνο αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος του, την κανονικότητα. Πέρυσι επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και άφησε πίσω του το 'μαύρο' παρελθόν. Έκανε το επόμενο βήμα, η έξοδος στην Ευρώπη. Η κανονικότητα που λέγαμε. Δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής στη Super League, κέρδισε θέση στο Europa League, το καλοκαίρι ενισχύθηκε, δημιούργησε ανυπομονησία στον κόσμο, ήρθε και η κλήρωση με την ΑΕΛ για να δέσει το... γλυκό.

Το βράδυ της Πέμπτης η ατμόσφαιρα στο ανακαινισμένο 'Βικελίδης' η αναμενόμενη. Γιορτινή και εντυπωσιακή. Πρώτο επίσημο ματς για τη νέα σεζόν, τα αποκαλυπτήρια, το πρώτο δυνατό τεστ. Ο Σάββας Παντελίδης κατέβασε τον Άρη με επιθετικό προσανατολισμό. Ούτε τακτικά τρικ, στόχος η νίκη και οι βάσεις πρόκρισης. Το 4-2-3-1, με το Ιντέγε προωθημένο και από πίσω του τους Ντιγκινί, Τόνσο και Φετφατζίδη, ήταν το σύστημα για το γρήγορο γκολ.

Στο 5ο λεπτό πήγε να το βάλει ο Ιντέγε. Στη γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, έφυγε στον κενό χώρο, μόνος απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, ένα καλό πλασέ ήθελε, αντίθετα ο Νιγηριανός αποφάσισε να 'σκοτώσει' τον τερματοφύλακα. Η μπάλα ψηλά άουτ. Ο Άρης το πήρε πάνω του το ματς. Κατοχή, ωραίο passing game, πίεση στην κυπριακή ομάδα και κλεμμένες μπάλες που έδιναν έξτρα επιθέσεις.

Στο 41' η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Ο Φετφατζίδης αναζητά ακόμα το γκολ της εξιλέωσης, να αποτινάξει την 'κατάρα'. Σουτ με το αριστερό πόδι, η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι. Το χαμένο πρώτο μέρος των γηπεδούχων δημιουργούσε πίεση, αλλά και προσδοκίες. Το οξύμωρο του πράγματος. Πίεση στο χορτάρι ο Άρης δεν έβγαλε. Άγχος δηλαδή.

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  MOTION TEAM)
Εντυπωσιακή η παρουσία των φίλων του Άρη στις εξέδρες του 'Κλεάνθης Βικελίδης', στην αναμέτρηση με την ΑΕ Λεμεσού (0-0) για τα προκριματικά του Europa League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Τακτικά σωστός και το ίδιο απειλητικός, ήταν καλύτερος από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάντως λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στο 70', με τον Κουέστα να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Γκαζαριάν. Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας έβγαλε όλη του την ένταση. Ο Άρης την πίεση, ο Άρης το δεύτερο δοκάρι (τρίτο στο ματς) με τον Ματίγια, ο Άρης την κατοχή, ο Άρης το μονότερμα. Μόνο που ο Άρης δεν είχε το γκολ και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει.

Το 0-0 δεν είναι κακό, σκοράρει στην Κύπρο και αποκτά τεράστιο πλεονέκτημα. Φαντάζει ίσως λίγο ξενέρωτο ως αποτέλεσμα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα άφησε χορτασμένους φιλάθλους, γεμάτους χαμόγελα. Ο Άρης ήταν η καλύτερη συνέχεια της περσινής χρονιάς. Είναι το 'κλικ' παραπάνω από την προηγούμενη σεζόν, με τις μεταγραφές να του προσδίδουν λύσεις και ποιότητα.

Από καθαρή ατυχία δεν νίκησε το βράδυ της Τετάρτης και αυτό είναι καλύτερο από την ανικανότητα. Για το μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις την ομάδα του Παντελίδη είναι τούτο. Και το σίγουρο είναι ότι τα βράδια στο 'Βικελίδης' θα βγάζουν γούστα. Για να ακουστεί ξανά το 'γίνε Άρης να γουστάρεις'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK