Άρης-ΑΕΚ: Η συνωμοσία του Χιμένεθ με τον αριθμό 3

Ο Άρης έμοιαζε ξεζουμισμένος και 'μισός' χωρίς τον Μπερτόγλιο, ο Χιμένεθ έβγαλε από τη μύγα ξύγκι και το γκολ του Γκαρσία με άψογη εκτέλεση φάουλ αποκάλυψε τη συνωμοσία του Ισπανού τεχνικού με τον αριθμό 3, από τη στιγμή που έκατσε ξανά στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' (0-1), σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής στην Super League Interwetten | 14/01/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' (0-1), σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής στην Super League Interwetten | 14/01/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, Άρης και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' με φόντο τη μάχη της 2ης θέσης καθώς ο Ολυμπιακός είναι ακόμη πολύ μακριά στην κορυφή (+9). Ένα μίνι ντέρμπι που δεν είχε να δώσει πολλά από πλευράς θεάματος, αλλά αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο. Από τη μια οι γηπεδούχοι που στηρίζονται περισσότερο στην άμυνα τους παρά το επιθετικό τους ταλέντο και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι του προπονητή που... λατρεύει το μηδέν στην άμυνα.

Όποιος είχε προβλέψει ότι πρόκειται για ένα 90λεπτο που θα κριθεί στο ένα γκολ, μάλλον έκλεβε εκκλησία. Το τελικό 0-1 στη Θεσσαλονίκη ήρθε από μια στημένη φάση. Καμία έκπληξη. Σε κανονική ροή αγώνα οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες, ωστόσο ο Λιβάι Γκαρσία φρόντισε να δώσει μια όμορφη ποδοσφαιρική νότα. Με άψογη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65' δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μπουσέ, με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Για τον Άρη η απουσία του Μπερτόγλιο αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από κομβική. Το alter ego του Μπρούνο Γκάμα στη γραμμή κρούσης των 'κιτρίνων', καθώς μετράνε από 5 γκολ έκαστος, σχεδόν το 50% όσων έχει πετύχει η ομάδα τους (22) συνολικά στην διοργάνωση. Για πρώτη φορά φέτος ο Άρης έμεινε χωρίς γκολ και μακριά από τη νίκη για δύο συνεχόμενα ματς. Δεν σκόραρε στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, δεν βρήκε δίχτυα ούτε κόντρα στην ΑΕΚ και η σύνδεση της αλληλουχίας με την απώλεια του Μπερτόγλιο είναι ξεκάθαρη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Ματέο Γκαρσία δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη της πρώτης θητείας του στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'.

Ο Χιμένεθ από την πλευρά του, έβγαλε από τη μύγα ξύγκι... Ήξερε πως πρώτα η ΑΕΚ όφειλε να ματσάρει την ενέργεια, την ταχύτητα και τη σκληράδα του Άρη, έτσι άφησε στον πάγκο τους Μάνταλο, Σάκχοβ, Λιβάγια, Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα, δίνοντας φανέλα βασικού σε Γαλανόπουλο και Μαχαίρα. Ο Ισπανός τεχνικός είδε τον Νεντελτσεάρου να φεύγει τραυματίας πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα και έριξε στη μάχη τον 18χρονο Λάτσι. Ένα παιδί το οποίο απέκτησε ως επένδυση η ΑΕΚ αλλά έβλεπε τις συμμετοχές με το... κιάλι τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο στάθηκε πολύ καλά στο χορτάρι, παρέα με τους Σβάρνα και Μπακάκη, που από... μισοτελειωμένοι, ξαφνικά άρχισαν να παρουσιάζουν ένα διαφορετικό -προς το καλύτερο- πρόσωπο. Γεγονός που δεν αλλάζει την ανάγκη της ΑΕΚ για ενίσχυση μεταγραφική στα μετόπισθεν, ωστόσο σίγουρα πιστώνεται στον προπονητή της.

Το κυριότερο; Ο Χιμένεθ μοιάζει να έχει συνωμοτήσει με τον αριθμό 3. Η πρώτη του αποστολή έχοντας λίγες μόλις μέρες στον πάγκο, ήταν στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', όπου οι 'κιτρινόμαυροι' δέχτηκαν τρία τέρματα από τον Ολυμπιακό. Έκτοτε πέτυχαν τρεις σερί νίκες. Και στα τρία ματς κράτησαν το μηδέν στην άμυνα. Και στα τρία ματς σκόραραν από ένα τέρμα και πήραν τους τρεις βαθμούς. Η νίκη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' ήταν η τρίτη σερί εκτός έδρας επί του Άρη, κάτι που πετυχαίνει η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σύμπτωση; Μπορεί. Αλλά ουδόλως απασχολεί τον Ισπανό τεχνικό ή τους παίκτες του. Σε μια σεζόν που έμοιαζε εντελώς χαμένη πριν από ένα μήνα, πλέον γεννήθηκε μια ελπίδα ότι μπορεί να λειτουργήσει τουλάχιστον ως προπομπός επιτυχιών για την επόμενη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK