Άρης-ΑΕΛ: La vie en Rose

Ο Άρης πέτυχε την 12η φετινή νίκη του και 8η με σκορ 1-0 τη φετινή σεζόν, επικρατώντας της ΑΕΛ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' χάρη σε τέρμα του Ροζ, που έβαλε πλάτη τη στιγμή που οι 'κίτρινοι' περιμένουν τον Μήτρογλου ως... μεσσία.

Ο Ροζ πανηγυρίζει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης Άρης-ΑΕΚ 1-0 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 19η αγ. της Super League Interwetten | 26/01/2021
Ο Ροζ πανηγυρίζει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης Άρης-ΑΕΚ 1-0 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 19η αγ. της Super League Interwetten | 26/01/2021 EUROKINISSI SPORTS

Ακόμη και στο διάστημα που ο Άρης κατακτούσε σερί τρίποντα, εκμεταλλευόμενος τη ρέντα του, ήταν απόλυτα ευδιάκριτη η απουσία του φορ με το εύκολο γκολ. Του παίκτη που θα μετουσιώνε σε κάτι χειροπιαστό τις ευκαιρίες που έρχονταν μέσα από την υψηλό δείκτη δημιουργίας των 'κίτρινων'. Απέναντι στην ΑΕΛ, στην αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, η ιστορία δεν θα ήταν διαφορετική.

Ο Άρης παίζει καλό ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν. Ακόμη και στα ματς που δεν το καταφέρνει, το προσπαθεί. Αρέσκεται στην πρωτοβουλία των κινήσεων, να έχει τη μπάλα, να φτιάχνει παιχνίδι. Υστερεί στην τελική προσπάθεια, κυρίως από την θέση του κεντρικού επιθετικού.

Ο Λόπεθ δεν βγήκε, ο Μάνος το πάλεψε αλλά του έλειψε η συνέπεια, έτσι το βάρος του σκοραρίσματος έπεσε στους ώμους της μεσοεπιθετικής γραμμής. Πρώτα ο Γκάμα και μετά ο Μπερτόγλιο έδωσαν λύσεις (από 5 γκολ έκαστος), αλλά μοιραία οι αντίπαλοι πάγκοι διάβαζαν την κατάσταση, προσαρμόστηκαν και ο Άρης μπλόκαρε, ειδικά στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Απέναντι στην ΑΕΛ ήταν δεδομένο πως ο Φέστα θα επιχειρούσε να χτίσει την αμυντική του λειτουργία πάνω σε αυτή την αδυναμία των γηπεδούχων. Όπως και στη Ριζούπολη, έτσι και απέναντι στους 'βυσσινί', ο Μάντζιος χρησιμοποίησε το τρικ του Μαντσίνι, ως ψευτοεννιάρι στην κορυφή. Κίνηση που είχε αποτέλεσμα όσον αφορά τη δημιουργία, αλλά δεν έδωσε λύση στο γκολ.

Όπως στην Ριζούπολη, έτσι και τώρα, ο Άρης βρήκε τη λύση στον γρίφο χάρη σε έναν αμυντικό του. Απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν ο Ιωάννου που σκόραρε το γκολ της νίκης, στο τελικό 0-1. Κόντρα στην ΑΕΛ ήταν ο Ροζ που με κεφαλιά έβαλε τους 'κίτρινους' μπροστά στο σκορ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

O 28χρονος στόπερ, γεννημένος στη Ρεν της Γαλλίας, έφτασε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' τον Ιανουάριο του 2019 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε βασική, πολύτιμη μονάδα της ομάδας του. Δίνει πολλές λύσεις ανασταλτικά, παίζοντας πολλές φορές και στα άκρα της άμυνας, ενώ η ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι αποδεικνύεται σημαντική για τον Άρη και επιθετικά, με τον Ροζ να μετρά πλέον έξι τέρματα σε 75 συμμετοχές.

Η αναμέτρηση με την ΑΕΛ δεν έδωσε κάποια είδηση. Όσοι έχουν δει τα προηγούμενα νικηφόρα ματς του Άρη, είναι σαν να είδαν και αυτό ακόμη κι αν δεν το παρακολούθησαν. Ο Άρης είχε τη μπάλα, έκανε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν είχε παίκτη να τις τελειώσει σωστά. Στάθηκε ξανά με αξιοθαύμαστη συνέπεια ανασταλτικά και δεν επέτρεψε παρά ελάχιστα πράγματα στους φιλοξενούμενους.

Αυτή ήταν η 12η νίκη των 'κίτρινων' στη σεζόν, η 8η με σκορ 1-0... Ο Μάντζιος ξέρει καλά πως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει εσαεί, έτσι είναι -λογικά- απόλυτα ευχαριστημένος με την προσθήκη του Κώστα Μήτρογλου. Ο 32χρονος γκολτζής είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη και απομένουν τα τυπικά για να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας.

Θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως ακόμη κι αν δεν είναι 100% έτοιμος, σύντομα θα πατήσει χορτάρι παίρνοντας χρόνο συμμετοχής, αφού μιλάμε για παίκτη ικανό με ένα άγγιγμα της μπάλας να κάνει την διαφορά. Μέχρι τότε... la vie en rose, 39 βαθμοί και 2η θέση για τον Άρη που θα περιμένει την ολοκλήρωση της αγωνιστικής για να κάνει τους υπολογισμούς του ενόψει συνέχειας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK