Άρης-Ατρόμητος: Ο αλάνθαστος τρόπος που χαρίζει δεύτερη θέση

Περισσεύουν οι άσοι στο μανίκι του Άκη Μάντζιου. Αρκεί φυσικά η αμυντική λειτουργία να παραμένει πάντα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Κριστιάν Γκάνεα και ο Μπρούνο Γκάμα πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ του Άρη στο 3-0 επί του Ατρομήτου
Ο Κριστιάν Γκάνεα και ο Μπρούνο Γκάμα πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ του Άρη στο 3-0 επί του Ατρομήτου EUROKINISSI SPORTS

Σπανίως ο Άρης πετυχαίνει παραπάνω από δύο γκολ. Ήταν η τέταρτη φορά στην τρέχουσα σεζόν, αλλά εντός έδρας δεν είχε επαναληφθεί από την πρεμιέρα, δηλαδή πριν από 164 ημέρες (11/9)! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου που εξακολουθεί να μην παίρνει σκοράρισμα από τους φορ περιοχής, κι ας επαναπάτρισε τον (ανέτοιμο ακόμη) Κώστα Μήτρογλου για να βρει ό,τι δεν της είχε δώσει στο πρώτο μισό ο Ισπανός Κριστιάν Λόπεθ (δανεικός στην Καρταχένα πλέον), στερείται σε σταθερή βάση μιας τέτοιας δυνατότητας.

Επειδή παρόλα αυτά, για να μακιγιάρει το εμφανές πρόβλημα, αναζητά και βρίσκει εναλλακτικές, είναι μια πραγματικότητα πως στην περίπτωση που καταφέρει να προηγηθεί, αποκτά αυτομάτως ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου της. Διότι ως την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη είχε ήδη κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα 14 από τα 24 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και μονάχα ο Αστέρας στην Τρίπολη είχε καταφέρει ν' ανατρέψει το 0-1.

Στο επιβλητικό 3-0 επί του Ατρομήτου στη Θεσσαλονίκη δεν συνέβη η παραμικρή ανατροπή. Διαφοροποίηση ούτε για δείγμα. Όλα κύλησαν βάσει σχεδίου και τα 'clean sheets' έγιναν 15. Ψέματα να πούμε; Υπάρχει το σύστημα που δουλεύει. Μήτε οι στράικερ του Άρη συνδέθηκαν με τα δίχτυα του Θεοδωράκη μήτε ο Κουέστα, που έχει πια επανακτήσει την πρώτη θέση στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, μάζεψε την μπάλα από τα δικά του. Αφότου όμως στο 22' ο Γκάνεα έπιασε το μονοκόμματο σουτ και άνοιξε το σκορ, η αποστολή εξασφάλισης των τριών βαθμών και της αναρρίχησης στη δεύτερη θέση της κατάταξης είχε -σε μεγάλο βαθμό- απλοποιηθεί.

Ο αναγεννημένος Ρουμάνος αριστερός μπακ, που λίγο έλειψε να 'χει την τύχη του Ντάτκοβιτς και να φύγει τον Γενάρη γιατί η απόδοσή του γεννούσε προβληματισμό, όχι μόνο έγινε ο 14ος εφετινός σκόρερ των 'κίτρινων', αλλά φρόντισε προκειμένου ν' ανταμειφθεί ο Λούκας Σάσα για τις πάντα σωστές τοποθετήσεις του στην αντίπαλη περιοχή. Με σέντρα που σημάδεψε τον Αργεντινό στο πρώτο δοκάρι, προτού αυτός αιφνιδιάσει με την κεφαλιά του, το 2-0 του 65' είχε αποτελειώσει έναν Ατρόμητο που του έλειπε "το θάρρος, το κίνητρο και το πάθος", όπως εύλογα παρατήρησε ο προπονητής του Σάββας Παντελίδης, προειδοποιώντας πως κάποιους εκ των ποδοσφαιριστών του ότι "αν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, θα τους πω να πάνε σπίτια τους". Στη φάση του δεύτερου γκολ του Άρη, απλώς κοιτούσαν!

Είναι ζήτημα αν οι 'θαλασσί' του Περιστερίου έβγαλαν πέντε-έξι ολοκληρωμένες επιθέσεις στο ματς, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν χωρίς επί της ουσίας να 'ναι κυρίαρχοι. Διότι δεν ένιωθαν ν' απειλούνται. "Είχαμε την αποτελεσματικότητα που σε άλλα ματς δεν είχαμε", σημείωσε ο Μάντζιος έχοντας δει τον Σάντε Σίλβα να σκοράρει στο 80' έπειτα από την ασίστ του Μάνου και να επιβεβαιώνει τον προπονητή του για το γεγονός πως "δουλεύουμε τις συνεργασίες". Μπάλα που γυρίζει είναι, βέβαια. Άλλες φορές θα αποδώσουν κι άλλες όχι τα '1-2'. Γι' αυτό και το κυρίαρχο για τον Έλληνα κόουτς είναι μια "ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να στηρίζεται στην αμυντική λειτουργία της" και σ' αυτό το σκέλος ο δεύτερος της κατάταξης Άρης (έχοντας τουλάχιστον ως την άλλη Κυριακή την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ) είναι ασυναγώνιστος. Πιθανόν να του αρκεί για τη δεύτερη θέση. Για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου;


News 24/7

24MEDIA NETWORK