Άρης-Κόλος Κοβαλίβκα: Στεγνός ψάρι δεν τρως

Ο Άρης γνώρισε σοκαριστικό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα, μετά την ήττα με σκορ 1-2 από την ουκρανική ομάδα στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' και έμεινε εκτός συνέχειας στο Europa League. Προκαλώντας μοιραία μια σειρά από συνειρμούς με το όνομα της αντιπάλου του.

Ο Μαντσίνι απογοητευμένος από την ευκαιρία που έχασε στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει για τον Άρη, που γνώρισε σοκαριστικό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Μαντσίνι απογοητευμένος από την ευκαιρία που έχασε στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει για τον Άρη, που γνώρισε σοκαριστικό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI SPORTS

Η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League είχε χαμογελάσει τον Άρη, φέρνοντας του την Κόλος Κοβαλίβκα στο 'Κελάνθης Βικελίδης'. Όφειλε ωστόσο να αποδείξει στο χορτάρι τον ρόλο του φαβορί που δικαίως είχε. Και να μην προκαλέσει... λογοπαίγνια με το πρώτο συνθετικό του ονόματος της ουκρανικής ομάδας. Τελικά δεν το απέφυγε και οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι.

Ο Ένινγκ προτίμησε μια διάταξη 4-2-3-1, με προφανή στόχο να ποντάρει στα άκρα του με τους Γκάμα και Φετφατζίδη, έχοντας τον Μπερτόγλιο στον άξονα ως συνδετικό κρίκο. Ο Κοστίσιν χρησιμοποίησε πέντε παίκτες στην άμυνα, με τέσσερις χαφ που είχαν μικρές αποστάσεις μεταξύ τους για να καλύπτουν τον χώρο και να δυσκολεύουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης, αλλά η Κοβαλίβκα απορρόφησε την πίεση του πρώτου 20λεπτου όπου ο Άρης είχε 2-3 καλές στιγμές να προηγηθεί δίχως πάντως τη μεγάλη φάση. Οι Ουκρανοί μάλιστα απείλησαν με γκολ στο 22' και το 33', με τον Κουέστα να δηλώνει παρών. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο 36' βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ, με το 0-0 να μην αλλάζει ως το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο προλόγισε από νωρίς τους κακούς οιωνούς στο ματς, καθώς η Κοβαλίβκα προηγήθηκε με κεφαλιά του Νόβακ στο 47'. Ο Άρης αντέδρασε και βρήκε νωρίς την ισοφάριση, όταν ο Γκάμα έκανε το 1-1 με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 55'! Το μομέντουμ είχε αλλάξει, έδειχνε ανατροπή για το φαβορί, όμως εξίσου γρήγορα η κατάσταση ζόρισε ξανά. Για τα καλά. Ο Μορόζκο έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Μπογκντάνοφ έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Κουέστα απέκρουσε ασταθώς και ο Αντιούχ με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2 για την ουκρανική ομάδα στο 62'.

Ο Ένινγκ έφερε από τον πάγκο τους Μάνο και Μαντσίνι αντί των Γκανέα, Σάσα, έκανε πιο επιθετικό στο σχήμα του και ανάγκασε την Κοβαλίβκα σε παιχνίδι μισού γηπέδου. Το κακό για τον Άρη ήταν πως είχε την κατοχή της μπάλας (σταθερά πάνω από 60%) αλλά δεν μπορούσε με συνέπεια να απειλήσει μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Το κατάφερε στις καθυστερήσεις από σέντρα του Ντάτκοβιτς, όμως το πλασέ του Μαντσίνι στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βόλινετς!

Κάπου εκεί μπήκαν οι τίτλοι τέλους στην αναμέτρηση, με τον Άρη να γνωρίζει σοκαριστικό αποκλεισμό από μια άσημη ουκρανική ομάδα που όμως φάνηκε καλά διαβασμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει τις πιθανότητες της. Το πέτυχε, άφησε τους 'κίτρινους' εκτός συνέχειας Europa League και μοίρασε απλόχερα τίτλους για τα πρωτοσέλιδα... Γιατί όπως λέει και η παροιμία, αν δεν βρέξεις κ@λο, ψάρι δεν τρως. Και ο Άρης έμεινε στεγνός και νηστικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK