Άρης-Λαμία: Η Λαμία είχε χημεία, ο Άρης... Master Chef

Η Λαμία κρατούσε το προβάδισμα για περισσότερο από 70 λεπτά στο 'Κ. Βικελίδης', στηριζόμενη στη χημεία της. Όμως οι αλλαγές του Ένινγκ σε πρόσωπα, σύστημα και τακτική, σε συνδυασμό με την είσοδο του Μπερτόγλιο στο ματς, έφεραν την ανατροπή για το τελικό 3-1 υπέρ του Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Κρίστιαν Λόπεθ πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο ο Άρης ισοφάρισε τη Λαμία, στο τελικό 3-1 για τους 'κίτρινους' στο Κλεάνθης Βικελίδης, στην πρεμιέρα της Super League 2020-2021.
Ο Κρίστιαν Λόπεθ πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο ο Άρης ισοφάρισε τη Λαμία, στο τελικό 3-1 για τους 'κίτρινους' στο Κλεάνθης Βικελίδης, στην πρεμιέρα της Super League 2020-2021. EUROKINISSI SPORTS

Με την αναμέτρηση του Άρη κόντρα στη Λαμία έκανε σεφτέ για φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021. Μια αγωνιστική περίοδος που αναμένεται συνοδεύεται με ιδιαιτερότητες και έξτρα δυσκολίες για όλους τους συλλόγους, ελέω Covid-19. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα για τους δικούς τους λόγους, ωστόσο οι 'κίτρινοι' ήταν αυτοί που... γέλασαν τελευταίοι.

Στο 4-3-3 που επέλεξε ο Μίχαελ Ένινγκ υπήρχαν δύο ερωτήματα. Το ένα αφορούσε την άμυνα, καθώς τρεις στους τέσσερις παίκτες είχαν αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν. Μονάχα ο Ρόουζ αποτελούσε σταθερά, με τον Ντάτκοβιτς δίπλα του και τους Σάκιτς - Γκανέα να καλύπτουν τα άκρα της οπισθοφυλακής. Ήταν ξεκάθαρο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης που υπήρχε θέμα χημείας στην 4άδα, με την Λαμία να απειλεί τριεις φορές την εστία του Κουέστα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Οι φωνές του Ένινγκ ήταν μια φυσιολογική συνέπεια, που όμως είχε αποτέλεσμα καθώς η κατάσταση διορθώθηκε προϊόντος του χρόνου.

Την ίδια στιγμή όμως έμενε αδιόρθωτο το πρόβλημα στην επίθεση. Ο Άρης κυκλοφορούσε σχετικά καλά τη μπάλα, ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο Μαντσίνι χρησιμοποιήθηκε ως φορ. Δεν είναι τέτοιος και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης. Είναι κυνηγός που κινείται περιφερειακά και το ένστικτο του τον έφερνε στα πέριξ της περιοχής, καθώς δεν διαθέτει τις κινήσεις φορ εντός 'κουτιού'. Ο Ένινγκ έδωσε εντολή στον Τζέγκο να παίζει χωρίς τη μπάλα και να κινείται κάθετα ως κρυφός επιθετικός, αλλά η διάθεση του Αυστραλού να ακολουθήσει τις οδηγίες δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο.

Η Λαμία την ίδια στιγμή διέθετε χημεία στα μετόπισθεν, με τρεις στους τέσσερις παίκτες να είναι ίδιοι με πέρυσι και τον Σαραμαντά μοναδικό νέο στοιχείο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έτσι η ομάδα του Γιάννη Πετράκη απορροφούσε σχετικά εύκολα την πίεση και έχοντας τον Ρόμανιτς κοντά στο Καραμάνο (4-4-2), αποσκοπούσε στην άμεση εκδήλωση αντεπιθέσεων με δύο το πολύ πάσες. Με τους Βιγιάλμπα και Ρόμανιτς σε πέντε περιπτώσεις συνολικά, η Λαμία θα μπορούσε να είχε βρει ένα τέρμα που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ πριν το μισάωρο. Τελικά το πέτυχε στο 38' με το πέναλτι που κέρδισε ο Βασιλόγιαννης και εκτέλεσε εύστοχα (λίγο έλειψε να το σώσει ο Κουέστα) ο Ρόμανιτς.

Έμεναν 45 λεπτά στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για να αλλάξει το σκηνικό ο Άρης ή να το διατηρήσει η Λαμία. Ο Ένινγκ ήξερε πως όφειλε να βρει λύσεις, ξεπερνώντας το χάντικαπ της ομοιογένειας πριν κάνει το ίδιο με το σκορ. Λίγο μετά την συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα, ο Γερμανός τεχνικός έφερε από τον πάγκο τους Κρίστιαν Λόπεθ και Μπαγκαλιάνη, αντό των Ματίγια και Σάκιτς. Άλλαξε το 4-3-3 σε 4-2-3-1, με τον Ροζ να πηγαίνει δεξιά στην άμυνα, τον Τζέγκο στο πλάι του Σάσα, τον Μαντσίνι αριστερά στην επίθεση και τον Γκάμα στην πλάτη του νεοεισελθόντα Ισπανού φορ. Ο Άρης είχε την μπάλα, η Λαμία δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και ο Ένινγκ έκανε μια ακόμη διορθωτική κίνηση, με τον Μπερτόγλιο, παίκτη της Λαμίας μέχρι το καλοκαίρι του 2019, να μπαίνει στο ματς αντί του Μαντσίνι στο 71'. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λόπεθ ισοφάρισε με κεφαλιά από ασίστ του Φετφατζίδη και ακολούθησαν δύο... πισώπλατες μαχαιριές του Μπερτόγλιο.

Στο 76' ο Σάσα έψαξε τον Αργεντίνο στην περιοχή με κάθετη μεταβίβαση. Αυτός έβαλε πλάτη τον συμπατριώτη του Βιγιάλμπα, που έπεσε άτσαλα επάνω στον Μπερτόγλιο με αποτέλεσμα η μπάλα να στηθεί στην άσπρη βούλα. Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και βρήκε δίχτυα για την ολική ανατροπή του Άρη στο 78'. Ο Πορτογάλος έβγαλε την μπέρτα του σκόρερ και έβαλε αυτή του δημιουργού στο 88', όταν με εξαιρετική μεταβίβαση έβγαλε τον Μπερτόγλιο μόνο στην πλάτη της άμυνας. Ο τελευταίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Επασί, πλασάροντας σε κενή εστία για το τελικό 3-1 - τέρμα το οποίο δεν πανηγύρισε.

Η Λαμία είχε χημεία, προηγήθηκε και στάθηκε καλά στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για περισσότερη από μια ώρα αγώνα. Ο Άρης ωστόσο είχε... Master Chef στον πάγκο, που ανακάτεψε τα υλικά του μέχρι να βρει την ιδανική συνταγή. Το κατάφερε, κερδίζοντας το ματς, ηρεμία αλλά και χρόνο για να 'δέσει' καλύτερα τις πρώτες ύλες που έχει στην διάθεση του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK