Άρης-Μόλντε: Οι 'κίτρινοι' έζησαν βραδιά που δεν θα ξεχάσουν

Ο Άρης πήγε να κάνει το θαύμα, κατάφερε να 'σβήσει' την ήττα στη Νορβηγία, αλλά λύγισε στην παράταση και το 3-1 κόντρα στη Μόλντε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' έφερε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό μετά από ένα συγκλονιστικό ματς.

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ στην αναμέτρηση με τη Μόλντε για τη ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν γκολ στην αναμέτρηση με τη Μόλντε για τη ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

"Όταν βάζεις γκολ στο Βικελίδης, είναι καλύτερο από σεξ". Τάδε έφη, Γιώργος Γκουγκουλιάς πριν από τη σέντρα της ρεβάνς με τη Μόλντε. Φόρεσε την φανέλα του Άρη τη διετία 2005-2007, δεν ξεχώρισε τόσο όσο η δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αυτή η ατάκα ήταν όλο το πρώτο μέρος του αγώνα και όχι και τα 120 λεπτά που βρήκε τον Άρη να νικάει με 3-1 τους Νορβηγούς, αλλά να αποκλείεται στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μέχρι το 25ο λεπτό και το γκολ του Ματίγια με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη τα είχε όλα εκτός από την τελική προσπάθεια. Πίεση, ωραίες συνεργασίες, αλλά λίγο έξω από την περιοχή άρχιζαν τα προβλήματα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να βρουν τρόπους για να αρχίσουν την αντεπίθεση. Το 0-3 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε καιρό για χάσιμο. Ο Άρης χρειαζόταν ένα γρήγορο γκολ για να έχει από κάπου να πιαστεί. Το βρήκε από στημένο και άρχισε το come back.

Εικόνα βγαλμένη από τα 80s

Οκτώ λεπτά αργότερα και αφού πρώτα ο Γιώργος Δεληζήσης έχει χτυπήσει στο κεφάλι και παίζει με γάζες, εικόνα βγαλμένη από τα 80s, ο Γιάννης Φετφατζίδης από τα δεξιά αποτυγχάνει στο κόρνερ, αλλά με δεύτερη προσπάθεια και παράλληλη μπαλιά περνάει την μπάλα μέσα στην περιοχή. Εκεί ο Δεληζήσης βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, ένα ακούμπημα θέλει για να βάλει ξανά 'φωτιά' στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Το κάνει. Ο Άρης προηγείται 2-0, στις εξέδρες γίνεται χαμός, τα πράγματα διαφοροποιούνται, το παιχνίδι αρχίζει ξανά από την αρχή.

Η Μόλντε είναι επηρεασμένη από την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και από τη ζέστη. Μία ομάδα που έχει πάνω από 20 επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, έχει χάσει την ορμή της και δεν μπορεί να ακολουθήσει στα τρεξίματα τον Άρη. Ένα ματς που είχε συγκεκριμένους πρωταγωνιστές και ήρωες. Ένας εξ αυτών, ο Φετφατζίδης, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του μετά από την επιστροφή στην Ελλάδα. Συνεχής πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία, ο δημιουργός των περισσότερων επιθετικών ενεργειών των γηπεδούχων.

Στο 2ο μέρος μετρήστε ευκαιρίες του Άρη: στο 50' ο Λίντσεϊ Ροζ, στο 67' ο Νικολά Ντιγκινί και λίγο πριν από το 3-0 ο Μπράουν Ιντέγε που για ένα 'τσαφ' δεν έβαλε το πόδι του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το έκανε στο 84' ο Ντιγκινί, μετά από τη σέντρα του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν το, για πολλούς, ακατόρθωτο και ισοφαρίζουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Το ματς πάει στην παράταση και στις εξέδρες αυτοί οι λιγοστοί που δεν πήγαν αφήνοντας κενά καθίσματα, 'τραβάνε' τα μαλλιά τους.

Λίγο πριν από την έναρξη της ημίωρης διαδικασίας, ο Παντελίδης μαζεύει τους ποδοσφαιριστές στο κέντρο του γηπέδου. Ανάθεμα αν τους έδωσε κάποια τεχνική οδηγία. Οι φωνές κόντευαν να διαπεράσουν την τηλεόραση, ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα για να ολοκληρωθεί η ανατροπή.

Μία αδράνεια 'γκρέμισε' τα όνειρα

Η κίνηση-ματ του Έλληνα τεχνικού ήταν οι δύο κρατημένες αλλαγές, τα δύο φρέσκα πρόσωπα που έριξε στην παράταση. Έβαλε Μαρτίν Τόνσο και Μίγκιεν Μπάσα, έδωσε ανάσες στην ομάδα, είχε το μομέντουμ υπέρ του, ακόμα και η... Παναγιά ήταν μαζί του, την οποία... ευχαρίστησε στο 3-0 όντας δακρυσμένος, αλλά η Μόλντε χρειάστηκε ένα λάθος για να σοκάρει το 'Βικελίδης'. Ένα βήμα πιο μπροστά για ένα οφσάιντ που δεν ήρθε και ο Ματίς Μπολί στο 105' 'κρέμασε' τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 3-1.

Ο Άρης ήθελε 2 γκολ σε 15 λεπτά. Στο 1ο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας πέτυχε 2 σε 12'. Μαθηματικά μιλώντας είχε πολλές πιθανότητες, αλλά δυστυχώς, για εκείνον, είχε και χαμένες ευκαιρίες. Στο 111' σε φάση διαρκείας με τον Ροζ και τον Τόνσο να αστοχούν και στο 114' όταν ο Χαμζά Γιουνές βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πλάσαρε άουτ. Το θαύμα δεν είχε συνέχεια. Αυτή τη φορά ο Άρης είχε εξαντλήσει τα 'κανονάκια' του, δεν μπορούσε να κάνει δεύτερη ανατροπή και να γράψει ιστορία. Το 3-1 τον αφήνει με την πικρή γεύση του πρόωρου αποκλεισμού, αλλά στην επόμενη μέρα, όταν καταλαγιάσει η σκόνη και ξεπεραστεί το σοκ, μόνο χαμόγελα θα φέρει η εμφάνιση και η γενικότερη παρουσία εφέτος στα προκριματικά του Europa League.

Ο Άρης δείχνει έτοιμος να δώσει συνέχεια στην περσινή χρονιά και να κάνει το βήμα παραπάνω. Το σημαντικότερο είναι ότι έφτιαξε ομάδα ακριβώς γι' αυτό. Για την επόμενη πρόκληση. Κάθε χρόνο οι 'κίτρινοι' γίνονται ολοένα ανταγωνιστικοί και δυνατοί. Στο τέλος της βραδιάς, κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο, στον απολογισμό του 'θρίλερ' της Πέμπτης, ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη νίκη. Τελικά, ο Γκουγκουλιάς ίσως να είχε δίκιο. Αυτό που έζησαν οι φίλαθλοι του Άρη για 105 λεπτά ήταν καλύτερο από σεξ.

Πρέπει να παίζει βασικός ο Λιβάγια στην ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK