Άρης: Οι 14 ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Δεν είναι μόνο η τιμωρία που απασχολεί τον Άρη τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και τα 14 συμβόλαια που λήγουν, πολλά εκ των οποίων ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της ομάδας.

Ο Μπράουν Ιντέγε πανηγυρίζει ένα από τα δύο τέρματα που πέτυχε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' και το 4-0 του Άρη επί του Βόλου, για την 15η αγ. της Super League (14/12/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Μπράουν Ιντέγε πανηγυρίζει ένα από τα δύο τέρματα που πέτυχε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' και το 4-0 του Άρη επί του Βόλου, για την 15η αγ. της Super League (14/12/2019) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Η επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στον Άρη διαφοροποιεί τα δεδομένα στον καλοκαιρινό προγραμματισμό. Από τη μία στιγμή στην άλλη, πάνω που είχαν αρχίσει οι επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, οι 'κίτρινοι' είναι πλέον αναγκασμένοι να αλλάξουν τα πλάνα τους και να επικεντρωθούν στις ανανεώσεις ώστε αν ισχύσει η τιμωρία και επιβληθεί η απαγόρευση μεταγραφών και μετά την προσφυγή, οι Θεσσαλονικείς να έχουν μία βάση παικτών για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τη νέα χρονιά.

Και αυτή η βάση παικτών είναι η ίδια στην οποία στηρίχτηκε ο Άρης τα τελευταία δύο χρόνια, ύστερα απ' την επιστροφή του στη Super League. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στον Άρη λήγουν αυτό το καλοκαίρι 14 συμβόλαια. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά παραπάνω από μία ενδεκάδα. Και μιλάμε για ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι περισσότεροι αποτέλεσαν τον 'κορμό' του συλλόγου έπειτα απ' την επάνοδο από τη Football League, την ευρωπαϊκή έξοδο και την εφετινή είσοδο στα πλέι οφ της Super League 1.

Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτοί που έχουν ακόμα συμβόλαιο με τον Άρη. Περιπτώσεις όπως αυτές των Γιάννη Φετφατζίδη, Λέριν Ντουάρτε, Φάμπιαν Έμαν, Γιώργου Δεληζήση, Πέτρου Μπαγκαλιάνη, Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, Πέτρου Μπακούτση, Ντανιέλ Μανσίνι και Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Άρης δεν ασχολείται με αυτό, παρά μόνο αν προκύψει κάποια πρόταση, όπως αυτή που φημολογείται ότι θα καταθέσει τουρκική ομάδα για τον Φετφατζίδη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στον Άρη 'τρέχουν' για τις ανανεώσεις. Και δεν είναι λίγες.

Καταγράψαμε τα συμβόλαια που βρήκαμε, συμβουλευτήκαμε το Transfermarkt.com για τη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών (σε 3 περιπτώσεις δεν ήταν ανανεωμένη) και είδαμε τι έκαναν εφέτος στο πρωτάθλημα μέχρι τα πλέι οφ.

Χουλιάν Κουέστα

EUROPA LEAGUE / ΜΟΛΝΤΕ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο Κουέστα απογοητευμένος στην διάρκεια της αναμέτρησης Μόλντε - Άρης (3-0) στη Νορβηγία, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League EUROKINISSI SPORTS

Βασικός γκολκίπερ ο Ισπανός και πέρυσι και εφέτος, με 23 συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν.

Χρηματιστηριακή αξία: 400.000 ευρώ

Απόστολος Τσιλιγγίρης

Το ταλέντο του Άρη, προερχόμενο από τον Ηρόδοτο. Εφέτος έπαιξε μόλις σε 3 ματς, αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του και όλοι λένε για τις δυνατότητές του.

Χρηματιστηριακή αξία (προ κορονοϊού): 150.000 ευρώ

Μίχαϊ Κόρχουτ

Βασικός ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, με γεμάτες συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν, μεγάλη απώλεια κι αυτή, αν ισχύει η τιμωρία των 'κίτρινων'.

Χρηματιστηριακή αξία: 475.000 ευρώ

Φραν Βέλεθ

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε ήδη τον Άρη για τη συμφωνία με τον Φραν Βέλεθ, η οποία θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουλίου
Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε ήδη τον Άρη για τη συμφωνία με τον Φραν Βέλεθ, η οποία θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουλίου MOTIONTEAM

Ο Ισπανός αμυντικός έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό προ τιμωρίας και επί της ουσίας αποτέλεσε την πρώτη απώλεια του Άρη. Εφέτος έχει παίξει σε 29 παιχνίδια, ενώ έχει και 4 γκολ στο ενεργητικό του.

Χρηματιστηριακή αξία: 475.000 ευρώ

Ούγκο Σόουζα

Προερχόμενος από τον Άρη της Football League, εφέτος δεν είχε ρόλο βασικού, ωστόσο ο Πορτογάλος αμυντικός παραμένει μία σταθερή αξία.

Χρηματιστηριακή αξία: 300.000 ευρώ

Μπρούνο Γκάμα

Ο Πορτογάλος ακραίος είναι από τα βασικά στελέχη των 'κίτρινων'. Στο τρέχον πρωτάθλημα είχε έως τώρα 24 συμμετοχές (28 συνολικά και 9 γκολ).

Χρηματιστηριακή αξία: 400.000 ευρώ

Χαβιέρ Ματίγια

Σακόρ και Ματίγια διεκδικούν την μπάλα σε αναμέτρηση ΟΦΗ - Άρης νωρίτερα μέσα στη σεζόν, στο πλαίσιο της Super League 1 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Σακόρ και Ματίγια διεκδικούν την μπάλα σε αναμέτρηση ΟΦΗ - Άρης νωρίτερα μέσα στη σεζόν, στο πλαίσιο της Super League 1 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Βασικός κι αυτός εφέτος, στις επιλογές του Μίχαελ Ένινγκ. Ο δεξιοπόδαρος μέσος του Άρη είχε 33 συμμετοχές συνολικά και ήταν από τα 'μηχανάκια' του κέντρου.

Χρηματιστηριακή αξία: 400.000 ευρώ

Αμπού Μπα

Ο Γάλλος μέσος είναι δανεικός από τη Ναντ, είχε συμμετοχές εφέτος κι έτσι κι αλλιώς, προ τιμωρίας, ήταν ερώτημα το μέλλον του στον Άρη.

Χρηματιστηριακή αξία: 525.000 ευρώ

Ντάνιελ Λάρσον

Ο 33χρονος Σουηδός έχει... σουξέ στην Ελλάδα και σίγουρα θα ενδιαφερθούν πολλοί για την περίπτωσή του. Γεμάτη χρονιά, 32 συμμετοχές συνολικά, με 5 γκολ, από τους καλύτερους παίκτες του Άρη.

Χρηματιστηριακή αξία (προ κορονοϊού): 300.000 ευρώ

Νικολά Ντιγκινί

Ο Νικολά Ντιγκινί του Άρη σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Νικολά Ντιγκινί του Άρη σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 MOTIONTEAM

Το αυτό για τον Ντιγκινί, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από Πανθρακικό και Ατρόμητο. Δέκα γκολ πέρυσι με τους 'κίτρινους', 7 εφέτος χωρίς τα πλέι οφ.

Χρηματιστηριακή αξία: 550.000 ευρώ

Μπράουν Ιντέγε

Προ τιμωρίας υπήρχαν συζητήσεις για την ανανέωσή του, με τον Νιγηριανό να είναι θετικός στην παραμονή. Τα 9 γκολ που σημείωσε εφέτος δεν έδειξαν την πραγματική αξία του κι η αλήθεια είναι ότι άργησε να... πάρει μπρος

Χρηματιστηριακή αξία: 800.000 ευρώ

Φιορίν Ντουρμισάι

Ο Φιόριν Ντουρμισάι του Άρη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020
Ο Φιόριν Ντουρμισάι του Άρη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 MOTIONTEAM

Η 'πέτρα του σκανδάλου'. Δεν πρόλαβε να παίξει πολλά παιχνίδια, παραμένει όμως στο 'πάνω ράφι' του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χρηματιστηριακή αξία: 550.000 ευρώ

Μαρτίν Τόνσο

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, προερχόμενος από τον Αστέρα Τρίπολης στην περσινή χειμερινή μεταγραφική σεζόν, δεν είχε σημαντική παρουσία εφέτος και κυρίως δεν σκόραρε.

Χρηματιστηριακή αξία: 325.000 ευρώ

Δημήτρης Διαμαντόπουλος

Έτσι κι αλλιώς εκτός πλάνων του Ένινγκ ο Έλληνας φορ, δεν θα συνέχιζε στους Θεσσαλονικείς.

Χρηματιστηριακή αξία (προ κορονοϊού): 150.000 ευρώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK